Коментари - Нов вид хакерски атаки в България | IT.dir.bg
назад

Нов вид хакерски атаки в България

Нов вид хакерски атаки са насочени към средно големите фирми, обменящи фактури и банкова информация по мейла.

Обратно в новината

Коментари - Нов вид хакерски атаки в България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mISHO

Като гледам колко народ се изказа за една нищо и никаква дума с различни произношение и запис, не мога да не се сетя за следния лаф: Колко участника в интернет форум на dir.bg са необходими за да сменят една крушка? Отговор: 1,193 1 сменя крушката и пише във форума, че крушката е сменена. 12 споделят подобни техни дейности по замяна на крушки, които са извършили някога. 7 предупреждават, че смяната на крушки може да бъде опасна. 27 намират граматически грешки в предишните съобщения 53 започват да спорят за тези граматически грешки 156 пишат до администраторите на форума за недопустимото обсъждане на замяната на крушки във форума 41 човека поправят граматични и стилистични грешки в темите на тези, които преди това са намирали граматични и стилистични грешки 109 се опитват да пренесат обсъждането във форумите на друг сайт. 203 се опитват да им обяснят, че не трябва да е в този сайт, а в друг сайт 111 пишат, че всички ние използваме крушки и е напълно допустимо да се пише за тяхната замяна в този форум. 306 спорят, къде е по-добре да се купуват крушки и какви методи за тяхната замяна са по-ефективни, кой крушки се сменят лесно и кои - не. 27 изпращат линкове на сайтове, където могат да се видят различни модели крушки. 14 съобщават, че тези линкове не работят и изпращат правилните линкове. 3 пишат, че са намерили на тези сайтове материали, касаещи форума и правещи обсъждането допустимо. 33 сортират всички предишни мнения, събират ги в един голям текст и накрая добавят своето мнение. 12 заявявят, че напускат този просташки и некадърен форум завинаги, защото не могат да понасят нито dir.bg, нито хората, които пишат във форума. 4 предлагат да се напишат FAQ по въпроса с крушките и тяхната подмяна. 25 предлагат да се направи отделен форум по този въпрос. 47 заявяват, че нов форум не е необходим.

Истинска история с българска банка (за съжаление ако публикувам името ще ме гони едва ли не ГДБОП, че съсипвам бановата система). Получавам преди около 2 години лошо преведен мейл на български, че сметката ми в банка ХХХХ е на червено и трябва да се логна да я видя. Разбира се, аз никога не съм имал сметка в тази банка. Реших да им напиша на съпоррта, препратих мейла и ги питах дали вземат някакви мерки, да защитят потребителите си. Отговорът направо ме уби: "Уважаеми господин ХХХ, ние не изпращаме на клиентите си мейли за потвърждаване и не е необходимо да вземаме специални мерки!!!!!" Добре дошли в България....

Айде бе, някой да препоръча линукс. Някой да нарече Microsoft и Windows с ония пиянските имена, че нещо ми липсва. Един майор долу се е обадил, ама не знам дали не иронизира.

Ей, журналя, аналфабети недоучени... Пише се транСакция, а не транЗакция!!!!!!!!!

Търсене в гугъл за трансакция: Резултат: Показаните резултати са за транзакция Без по-нататъшен коментар! А как според теб се пише на български Argenitina?

Абе все ми се струва, че по-меродавен е правописния речник. Той какво казва?

И кое му е новото на новия вид хакерски атаки? Отначало си помислих, че са започнали да хакват домашни мрежи през пералнята.

Най-редовно някакви се представят за други, примерно PayPal. Почват да ти обясняват, че акаунта ти ще бъде блокиран и се изискват някакви действия. Но ако не блееш, е пределно ясно от начало. Най-често и имейла на изпращащия не е от там. Някога можеше да се сменя, но сега сигурно всички имейл сървъри го потвърждават обратно.

Никой не потвърждава нищо такова обратно, може да се спуфи на воля. Приложенията дето имейлчат може да са ги направили да ограничават но ако знаеш SMTP - което е елементарно - можеш да пратиш с какъвто искаш "From:" адрес. Тия фалшивите пейпал съобщения лесно се различават, истинските винаги съдържат обръщение по име, не само по email адрес.

Не е гаранция, че ако в мейла ползват името ти, няма да е фалшив. В днешно време много лесно могат да ти намерят името....

Ако някой отвори спам съобщение че цъкне по линкове из него да не се оплаква от последиците. Не е ракетна наука, личат си още от причи поглед. Бил съм свидетел как един познат си гледа пощата и гледа съобщение от "Федекс". Питам го "добре бе, очакваш ли нещо от тях, имал ли си контакти си тях?" . "Ми не".... И искаше да види какво е. Човекът не е загубен, просто без опит. За нямащите опит - направете си пощенски адрес от който поствайте по мейлинг листове и т.н. няколко пъти да почне да идва спам и просто гледайте какво тече в момента, би трябвало бързо да ви стане очевидно всичко.

но, от два-три месеца вървят подобни неща! И общо взето тези мейли се набиват на "очи" веднага. така че, предполагам всеки си знае контрагентите и да си отваря очите.

Много специалисти тук. Набива се ама друг път. Аз съм вътре по тази схема с над 100 хил евро на теория защото мойте партньори преведоха 30 хил в Бъркли Лондон. Скарахме се и загубата ми е доста над 100. Това е печалба ,която щях да реализирам в следващите две години, за повече години не смятам напред. Аз работя с тях от 4 години.Имам познати 6 фирми и те са с 10 - 20вътре.

Ами дай ми на мене 10 бона да ти отварям пощата само и няма да си навътре 100 бона. За 10 бона ще я отварям по 2 пъти на ден с отдалечен достъп... Друг вариант е да си наемеш полицай,че да те бие през ръцете когато кликваш на грешното място.

Малко ме съмнява този над мене - 100 000 евро вътре, толкова наивно ли клика по линкове, но ако е истина - да си хване едно админче да му пази фирмата от такива истории - пълно е с анти-спамърски програми.

"Нова вид хакерски атаки са насочени към средно големите фирми, обменящи фактури и банкова информация по мейла. Атаката започва с изпращане на писмо с прикрепен вирус. Често писмото изглежда така, сякаш е от българска банка, но е на английски език, съобщава потребител на Dir.Bg, получил мейл относно хакерската заплаха от HostBulgaria." Айде редактора да прочете това и пак да помисли колко пък да е грамотно написано!!!

Като чукнах на навината на последното изчечение "тук" и ми се отвори прозорец - от де е взета. Та пак там първото изречение започва с: "За изминалата 2014 година е констатирано увеличение ...." Все съм се напивал, ама да ми се губят 2 години!

:), ще се обосновеш ли или просто по ганьовската с плюмките напред!

Аа кое да се обоснова, защо долното ти изказване е тъпо или защо новината е тъпа?

Да не говорим, че и целия "свободен" софт по торентите е заразен! Ама ходи му обяснявай на бай Ганьо авантаджията!

Най страшното нещо са "експерти" от твоя калибър. Иначе новината е леко смехотворна.

Това са т.нар. facebook професионалисти. Човекът не е виновен, чел го е това в някой вестник :)

Така е като се ползват уиндосчета и разни м$ аутлукчета! Истината е в ос екс или линукс! Особенно линукс, защото е фрий! Абсолютно всички програми си ги има и изобщо не ви требе тъпия и бъгав м$ уин и скапаните му софтуери!

Така е когато се ползва пиратски софтуер, разни Уиндойси и Андроиди: аз винаги съм ползвала Иос и никога не съм имала вирус както на ПСтата си, така и на телефона: Епъл знае как да защити потребителите си

Сиси, дано поне си красива, защото очевидно не си от най-умните...

Споко вируси има и за продуктите на Apple! Страшното в случая е, че се рекламира продукта, че е без вируси, "неразбиваем", "hackfree" и тн., който реално не е. Още по страшното е, че повечето ползватели на Apple даже вярват в това!

Напълно съм съгласен с теб. Само човек, който е работил с компютър Mac знае, че той е защитен от вируси. От 6 години ползвам Мак и до сега не съм чул за нито един вирус. За съжаление компютрите Мак са много скъпи и това кара хората автоматически да ги мразят

Да си жив и здрав, обади се като чуеш. Само да не е късно....

Сиси, на теб освен продукти на Епъл ти трябва и мозък, за съжаление не се продава в магазина......

ойларипии, аз БЯХ с Линукс. Но вече не съм ... Просто срина диска ми! Загубих всичко! Ей така, както си работешв и заби! Рестарт, но без успех. Качих диска на друга машина, тя го видя, но ... празен! Ебем ти и Линукса. няма такъв филм - защитен, надежден. Има ги понятията, но винаги с % вярност/невярност! Всеки си решава сам! Успех! :)

Ей, журналя, аналфабети недоучени... Пише се транСакция, а не транЗакция!!!!!!!!!

Много се пенявиш, не че са цвете за мирисане, ама това е нова дума, за която има солидни доводи и за двата начина.

В БЪЛГАРСКИЯ език НЯМА дума "трансакция" нито дори "транзакция", ама то какво ли остана от БЪЛГАРСКИЯ?! Днес, неща вредни и най-малкото - ненужни ни се представят за високоумна терминология :) Ама Тълпата лапа на всичко :(

Хайде, бе! Ти провери ли в Официален правописен речник на българския език (последното издание) дали е така, преди да се изхвърляш в интернет пространството?

Неграмотни, а и с претенции! Официалната дума в България е "ТРАНЗАКЦИЯ"! Във всички правителствени и банкови документи се използва думата "ТРАНЗАКЦИЯ"!!!

Интересно къде е корена на думата? Ако е от "трансфер" (която не е българска дума) на "българските официални документи": "ТРАНЗФЕР" ли се пише?!

Чуждите думи в българския език се предават по два начина - с транслитерация и транскрипция. Първото е както се пише, второто - както се произнася. Напоследък транскрипцията е по-употребима, затова казваме и пишем "транзакция". Навремето по-честа е била транслитерацията, напр. Вашингтон, вместо Уошингтън. Какво да се прави, и езикът има свои моди, своя логика и развитие.

И се пише, и се произнася "транзакция", подобно на това както се произнася на английски "transaction". Нещо ми се губи да е нова думата, за мене май не е от 30-ина години поне и в българския.