Хапче, което замества цяло хранене, беше представено на фестивал на технологиите и иновациите

ODA е иновативна концепция за готови ястия под формата на таблетка, която се приема на една хапка

Обратно в новината

Коментари - Хапче, което замества цяло хранене, беше представено на фестивал на технологиите и иновациите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А има ли хапчета които заместват едно цяло ср@не?

Акъл ни расте . Б. Б.

Са за краварете те си падат по тях,въображението им е на закърнели наркомани!

Семейство Мейзга. Унгарско. В една от сериите на семейството щяха да им идват гости, но нямаха с какво да ги посрещнат. Затова помолиха далечният си роднина от бъдещето да им помогне. Той им изпрати една купа с нещо като бонбони, всеки един с хранителната стойност на един храноден.

"Една такава демонстрация ще бъде на експертите от института по неврология BrainMap, които ще покажат медицинско оборудване-шедьовър, което позволява хората да видят какво става в мозъците им и как могат да ги "препрограмират", като променят вече придобити модели на мислене и на поведение."

Това го имаше в една унгарска анимация от преди 30-ина години - "Семейство Мейзга" и хачпетата бяха пратени от Ензеперикс пра-пра-пра-внука от бъдещето. Крайния резултат беше че всички качиха по 50 кила щото тия хапчета ненаяждаха.

Сбъдната мечта! Може би не за постоянно, НО.: 1. има хора, които не могат, не обичат да пазарумат-Готмат и т.н. 2. Пътуват, преподават, работят нещо, което не им позволява да се хранят когато са гладни и 3. цената на това хапче да не излезе по-висока от гурме в 5-звезден мишлен-ресторант...ПП Досега и ние произвеждаме храна за космонавти / предполагам, че е нещо подобно, а не чиста химия!

а когато някое хапче замести 3 албума на Преслава и 5 ракии, ще станем свидетели на рухването на една велика нация

Че то отдавна има такива хапчета - наричат се КЮФТЕТА!

Хахахахахахахахахахаха 10000 +

А нещо, което замества цяло еване за дяда няма ли?!

Дядо, има само хапчета за досещане - като в онзи виц за хапчетата фъшкии.

би с нещо ще трябва да се разработват дупетата, за да не зарастнат, което ще отвори продажби за други ниши!

Браво ,право в десятката.След време стоматолозите ще останат без работа,защото на хората ще мутират челюстите,няма да има нужда от дъвчене.Сигурно и функциите на тоалетните ще се редуцират

фалират предприятията за тоалетна хартия, което е много притеснително!

Това хапче е пряка атака към производителите на тоалетна хартия.

Мамалига в едно хапче.

Не толкова отдавна имаше един иновативен американски стартуп (Theranos) и една жена (Елизабет Холмс), които обясняваха как от една капка кръв ще правят напреднала пълна кръвна картина и всички възможни кръвни тестове. В момента се е запътила към затвора. Сега някакъв "иновативен румънски стратъп" ще ни предоставя хапче, което замества цяло хранене. Поредната измама, която ще завлече инвеститори и ще бъде последвана от множество съдебни процеси. Обещанията за чудеса винаги водят само до това.

на човек е нужен около грам протеин на килограм тегло. без да броим всички останали нутриенти. какви хапчета, какви глупости...

Е да преведеш нутриенти.

Какви са тия глупости бе. Само някой идиот, който си няма базови познания от биология и физиология би се вързал на тия простотии. Целият ханосмилателен тракт ще му се ЕПМ до година.

да не е по-различно? Ма там простотията вече е глобализирана... Явно биология чат-пат някой поназнайва, обаче химия и физика на никого не му се учи... :)

Как може да се пишат такива кретении? НЕ може да съществува такова хапче, защото НЯМА химиеско вещество което да даде нужната енергия в такъв малък обем. Виж, ако стомаха на "изобретателя" на това хапче, може да реализира някакви атомни реакции (там разпад, сливане...) ше стане и с 1/2 хапче :)

Е те казват "едно хранене", не "едно наяждане".... Една торба хапчета за днес и готово :-).