Коментари - "Хаябуса 2" кацна на астероида Рюгу и взе проби от повърхността му | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А руските прашинки само може да ни уведомяват за постиженията на другите...

Няма лошо да се пише "кацна". Дразнеща глупост е да се пише "позиционира". Браво на японците! Интересно ще е да напишете и като се върне на земята космическия апарат.

позитивно е, че повечето коментиращи приветстват този грандиозен успех! Това означава, че идиотите в тази страна не са толкова много чак...

браво на самурайте! Велико постижение.

Имена чудо!

Браво!

няма почти никакви природни ресурси, има с 20 милиона по-малко население от Русия и има брутен вътрешен продукт четири пъти по-голям от Русия. Инкасираха и две ядрени бомби през ВСВ. може ли червените тролове да обяснят на какво се дължат тези факти?

На мутациите от лъчевата болест!!! При теб мутациите са те вкарали в кенефа!!!

"Если кто-то дурак, то это надолго"... Инамче казано: "Като си се родил тъп, такъв и ще си умреш"...

На хамериканците се дължи. след капитулацията на Япония след втората световна война - хамериканците са вкарали клауза забраняваща на японците да имат собствена армия. само сили за самозащита - военизирани милиции.по този начин ресурсите на Япония вместо да отиват за военни проучвания - отиват в изследвания и развитие. а и вековете крепостничество е превърнало японците в роботи... каквото им се каже - изпълняват. а и се още са монархия - паразитите дето смучат наща кръв при тях са много по малко

Може донякъде и да е така. Но нека не забравяме, че и руските селяни са били векове наред крепостни, а след това е дошъл комунизмът, където т.нар. гражданство по същество си е същото крепостничество. Но в Русия роботи няма?!? Явно обяснението куца леко....

Остава въпросът, защо вековете крепостничество на ватенките са довели до пълен идеотизъм.

Глупак,руснаците са на светлинни години напред,в овладяването на космоса !

Бяха. И много хора си спомняте с носталгия това време, нали?

Руското 'овладяване' понастоящем се изчерпва с таксиметрови услуги до 400км от Земята. Оттам нататък Космос за руснаците няма.. Скоро и тази страница ще им се затвори.

Когато ватенка сдела такова нещо, тогава ще е вярно това за светлинните години. За сега е само ЩЕ.

Руснаците през втората световна война,са загубили 20 млн. население и цялата страна е била опустошена от германците. И докато Япония използва готови технологии от САЩ,руснаците постигат всичко сами !Помисли,преди да пишеш глупости !

Ще ви се. Милионите жертви, които Русия дава, са резултат на руската стратегия - техниката е по-важна от войниците. И макар основните индустриални и производствени центрове наистина да са били ударени от германицте, като територия това представлява мнооого малка част от площта на Русия и е съвсем далеч от "цялата страна". И да не забравяме, че като победители са получавали репарации. Плюс всичките готови технологии, пленени в Германия. А какво да кажем за огромните им запаси от полезни изкопаеми, които изнасят? Защо не са си купили готови технологии и да ги доразвият. Комунизмът не прощава...

С много кражби на технологии руснаците криво ляво я карат някак

да ти е известно, че Сталин около десет години преди ВСВ започва подготовка за военно нахлуване в Европа и присъединяването й към СССР? С глад, мизерия, терор и смърт на милиони поставя държавата на военни релси и се подготвя за тази авантюра. Хитлер го изпреварва с две седмици само...Чети, ако можеш, историята....

още в първите дни на войната, в които губят близо половината от военния си потенциал, се дължи на идиотската военна доктрина в съветската армия, командването, състоящо се от верни, но некадърни генерали, както и на поставената цел пред армията - не отбранителна, а настъпателна война...В началото на войната в армиите са имали карти на териториите, извън СССР, а не на собствената територия. СССР се е готвил да нахлува в Европа.

Япония губи през ІІ-ра Световна война около 8 милиона, което като съотношение население-загуби е същото като при СССР. Цялата страна е опустошена от ударите на американската авиация. Само Токио е подпалван четири пъти и губи 250 000 души. В края на войната получават два ядрени удара. Колкото до ракетните технологии СССР е поне 20 г. напред. Докопват трофейни германски ракети и около 200 учени, които работят за тях до 1955 г. най-малко. В началото на космическата надпревара са по-напред от САЩ. Та какво и кога Япония получава от Америка? Започват да конструират съвсем леки метеорологични ракети едва в края на 60-те и началото на 70-те години. До колкото знам без американска помощ. По късно към 1985-1990 г. сътрудничеството между двете страни става наистина много тясно, в което няма нищо лошо. Така че не е ясно, кой точно пише глупости. Комунизма не прощава е написал колегата и е съвсем прав!

Един руснак ми бе казал, че откакто са се счупили машините за правене на гайки взети през войната от немските заводи, две еднакви гайки не са могли да направят. Човека бе инженер в АЗЛК, тези които произвеждаха Москвичите. Толкова по отношение на технологичната напредналост.

държави вече оставиха Колхозия назад в космическите изследвания? Руснаците от десетки години нищо читаво не са направили вече. Дрънкат оръжия, зъбят се на света и съсипват икономиката на държавата си...През това време държавите с икоономически, научен и технологичен потенциал постигат грандиозни успехи, за които руснаците могат единствено само да мечтаят...Жалка работа!

Мдааа...и тоно в този момент ли трябваше НАСА да огласява че ракети на Боеинг и Хспейс скоро няма да се използват за превоз на хора заради големи технически бъгове, които застрашават живота на екипажите...и това е нация кацнала на Луната...

по-добре е да откриеш и отстраниш повредите на земята, отколкото в Космоса! Известно ли ти е колко провали (с хора!) имат руснаците? Та те съобщаваха за полетите едва когато се приземяват и никога преди полета...Това да ти говори нещо? Руснаците категорично изостават в усвояването на Космоса и това лично го призна не друг, а Рогозин, с думите: "трябва да се опитаме да си възвърнем първенството в космическите изследвания". И с Рогозин ли ще спориш , нещастнико?...

червените тролове: На коя пустиня са заснели японците това кацане? Няма ли още инструкция от позитано как да се реагира? И втори въпрос: Кога ватенките ще постигнат такъв успех? Повече от ясно е, че подобни проучвания целят откриване на ценни минерали на такива обекти. При положителен резултат, те могат да бъдат "довлачени" до земята.

Е, не съм трол ама такива безмислени постижения за които се трошат милиарди са излишни. Прост пример - уж бяхме на Луната /преди колко време/ - досега трябваше да сме там и да добиваме минерални ресурси за които пишеш и с получения опит да сме отдавна на Марс. А тази сонда е само прах в очите на хората за врътка с много пари.

си е глупак...В състояние е и върхови постижения на науката да оплюе. Говедото си остава говедо, дори и в парклис да го заведеш...

А ти. Мисията на телескопа Хъбъл е донесла повече на науката от пътешествията до Луната (която отричат само конспираторите-плоскоземци и кремълската пропаганда). Затова и огромни средстваса вложени в наследника му - Джеймс Уеб.

Ватенките да направят нещо подобно...и те да кацнат на астероид, щото май космосът го изследват само около земята и плямпат на тема Марс и луна.

Велико! Дано и при завръщането няма проблеми!

По принцип не трябва да връщат проби от космическо тяло на Земята ...има си правила ...за да не донесът някаква нова бактерия на Земята.....затова марсоходите правят анализ на пробата на място и пращат данните на Земята....тия правила са въведени след като американците донасят проби от Луната...до колкото са истински.

си чувал някога за саниране, обеззаразяване и други подобни процедури? Аман от тъпи пазбирачи, които са по-компетентни от хора-специалисти, на които са поверени милиарди ресурс...Ей, няма да се свършат идиотите в тази страна!!!

По правописа си личи, че сте "интелигентна" личност. Не можете да научите майчиния си език, но си позволявате да давате мнение за насоката на космическите изследвания и бъдещето на човечеството.....

"....тия правила са въведени след като американците донасят проби от Луната...до колкото са истински"??!! Ами глупако, истински са. Голяма част от пробите са изпратени в Академиите на науките на 86 страни по света, първо в АН на СССР. Там са сравнени с пробите доставени от съветския Луноход. По истински от това няма как да бъдат. И въобще мислиш ли (ако има с какво естествено), че руснаците ако имаха 1% съмнение относно американския успех нямаше да раздухат грандиозен международен скандал и да го използват за политически цели с пропаганден характер. Изглежда нямат такива съмнения след като Алексей Косигин е първия държавен глава поздравил Ричард Никсън.

Браво!

Поздравления!