Хората си приличат повече с котките, отколкото с кучетата

Генетичните сходства между човек и котка са по-големи, отколкото тези между изучени двойки "човек-куче" и "човек-плъх"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам за първи път от много време,Котарак,ама много страхлив.Беше на съседа ,ама ми го остави от малък, аз да се грижа за нега,защото имал много котки.Та тоя котарак го храня от 5 години,но не дава да го хванеш.Взема храната и я яде на няколко метра от мен.След което пак идва,взема храната дори от ръката ми на пак се отделечава.Хващал съм го няколко пъти,когато е много гладен.Иначе е кротък,не е див,но все се оглеждакак да избяга като го хвана.И сега най-важното.Когато си помисля да го хвана,дори да умира от глад,но няма да се доближи,а когато не си мисля да го хващам се доближава да вземе храната.Не мога да си обясня ,как така ми чете мислите.Пробвайте и Вие с вашите котки.

На някой хора не е трудно да им прочетеш мислите, защото просто мразят да мислят.

От собствен опит и наблюдения искам да ви кажа - не приписвайте човешки черти, мисли, характер и т.н. на животните, били те кучета, котки, кокошки, пуйки, зайци... защото ще сгрешите. Знаете ли, какво съм установил? Че животните не правят връзка между краката и ръцете на човека? За тях това са различни животни. Петелът ще налети на краката ти, но ще търси вкуснотийка от ръцете ти. Просто като пример. Наблюдавал съм това и при зайци, и при други. Същото е и с поведението.Кучето първо ще се опита да те подчини, а ако не успее, ще ти се подчинява, но само на теб. На другите от семейството също, но като на по-силни "колеги". Много хора не отчитат този момент и се стига до нещастни случаи!!

"Учени от университета на Мисури" Тези "учени" могат само да си изядът дипломите. Ние хората сме генетично по-близки с мишките и зайците, отколкото с кучетата и котките.

Най сме близки с прасетата!

А сега де .... аз съм сигурен че с прасетата имаме по-голямо схосдство /има достатъчно примери/ ;)

А най-много с приматите.

_stankow

Айде осигури се тема за коткарките пред блока поне за една седмица ! :D :D

"наличието на котки и послушният им характер" ?!?! Моляяяя ?! Защото съм болезнен фен на котките, вие наясно ли сте какво означава "послушен нрав" ?! Без значение дали говорим за улична или селектирана котка, това си остава най-свирепия и невъзприемчив към обучение бозайник! Не бе, не че не са възприемчиви. Просто не им дреме.

Котките са живата дефиниция за "непукист". Не знам за какво послушание говорят в статията.

И ти си един коткаааар.... Имах две котки - майка и щерка. И двете ми доживяха до 15 години. Така ги бях възпитал, че направо не е за вярване. Командвах ги само с интонацията на гласа си. Изпълняваха без забавяне т. нар. кучешки команди, особено по-малката. Нямаше нужда от жестове. Отлично познаваха кога им се карам сериозно и кога превантивно, просто за спорта :) И реагираха по съответен начин - веднага изпълняваха или минаваха навълнА "а, бе, глей си работата!" Чуеха ли, обаче, вълшебната думичка "мамата"... елаи виж дисциплина. Между другото котките ми не са гледани в жилището, а в двора.Имаха си специален кът предвходната вратас колибка, панички и т.н. Също като как гледах и немската овчарка, с която бяха голяма комбина. :)))

Лоша новина за котките

Като геном не знам, но по мои наблюдения част от хората имат котешки характер и друга част - кучешки. Първите не зачитат йерархия, уважават личното пространство на другите очакват от тях същото, предпочитат да водят битките си сами. Вторите не могат да живеят извън ясно подредена йерархия, не смятат личното пространство за нещо имащо стойност и се чувстват най-добре когато са в група (глутница би било пресилена аналогия но не чак невярна). Трети вид, който да не се вписва в горните два май не съм наблюдавал.

А всъщност не кучета котки и примати, а прасета се използват за донори, като максимално близки генетично до хората.

Чел си, но доста повърхностно. ...колкото да си придаваш важност в коментарите на ДИР-а.

чел е достатъчно, защото наистина прасето има най-близкия до човешкия геном...

Чувал съм като хранителна система, че с прасето най-много си приличаме. Но за останалото не знам.

Един палячо, собственик на телевизия и основател на ПП си прилича на висока муха, и е поне толкова нахален.

Някои с лъвовете, други с мишките.