Huawei форсира разработката на собствена платформа

Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфони

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хазарите, наричани с популярното "евреи" обединени от цял свят пак прецакаха света. Оказва се че те притежават правата върху всички приложения на популяризирана от нас обикновените хора система андроид , доброволно вкличили се в усъвършенстването й. Т.е. всички ние с наивитета си сме работили за тях! За лари и сергей.Отново се повтаря старата история: те имат наглостта да използват слабостите на хората.

"Huawei разработва собствена мобилна платформа от 2012 г. насам." Гоогле за 7 години изкара 7 нови версии. Не на нас тези измишльотини. ЗТЕ и те имаха собствена ОС. Нокия също. Маикрософт и те.

действията са пропорционални на нуждата всеки си прави сметка колко би му струвала собствена ОС и какъв би била ползата от нея. Истината е че Андроид е относително евтин за производителите на телефони, не е безплатен както много хора си мислят. от 2012 г до оня ден, собствена ОС за Хуавей е повече разработка от любопитство ей така да има. Днес въпроса стои по съвсем различен начин. На пазара има 2 масови ОС - Андроид и Ios. Първата им я отказаха, втората шанса да я ползват е минимален (въпреки че би било много интересен развой на събитията). И от тук нататък какво? Вариантите са 3 - отказват се от бизнеса тотално, клякат пред САЩ като ЗТЕ - молят за прошка и се съгласяват на каквото САЩ каже, или търсят вариант за ОС който още го няма на пазара (например своя ОС). пп. Нокия никога не е имала истинска работеща ОС направена за смартфон, само преработена от предишните оттам и главните и проблеми. Микрософт фактически излязоха от бранша, иначе тяхната ОС си работеше перфектно докато я поддържаха (наличните приложения в магазина е отделен въпрос).

Краварите режат едно от последните клончета на които са седнали!

Не бъди така сигурен, ако запада си изнесе от там производствата, ще останат основно производителите на ментетата. За нас като цяло в дългосрочен план нещата ще са добре, някой друг голям производител да си отвори завода тука.

колкото Китай е клон на който САЩ седи, толкова и САЩ е клон на който Китай седи

Като цяло това са грешни ходове на САЩ не си дават сметка че по този начин дават стимул на китайците да търсят алтернативи а по този начин ще станат още по независими от САЩ което е поражение за последните в дългосрочен план. Китайците натрупаха огромни капитали, създадоха огромни по мащаб промишлени зони в момента развиват и собствени технологии , университетите в момента са им едни от най-модерните в света.

както е казал народа "като се обърне колата, пътища много" щом както е ставало до сега вече не става, кво да се прави? света няма да се свърши без андроид. ще се намерят варианти. за нас като клиенти които не са в САЩ или Китай дори това е много добре. Хем не сме пряко потърпевши от търканията САЩ/Китай, пък в същото време за нас ще се зароди 3ти съществено различен търговец на пазара на телефони

Като цяло явно трудно схващаш написаното. Те досега китайците не търсят алтернативи, нали? Рано или късно щеше да се стигне дотам. По добре да смачкаш главата на змията, когато е малка. Грешка беше, че толкова години чакаха. Отдавна трябваше да баннат Китай и да инвестират в други държави, като Индия примерно.

Хахахахахахахахаха

що си мислиш, че няма американски инвестиции в Индия??? Има и то много, но с течение на времето е отчетено, че там освен call center друго не може да се направи - Индия е бездънна каца. Докато в случая с китай - който не е отишъл той не е станал милиардер..

dotan

Приятели живели в Канада и работели в ИТ сектора ми обясняваха, че масово фирмите се отказват от аутсорса в Индия, защото им струва повече усилия да оправят проблемите с написания в Индия код от това да си го напишат сами... и съответно преансочват аутсорсинга към други държави като БГ например, където е евтино, но същевременно качествено... та в индия остават колцентровете...