Huawei има куража да зареже Android

Компанията може да премине към използване на собствени платформи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно пак са откраднали нещо от някъде. Те не са в състояние да направят нищо свое

Недейте да зарязвате андроида че Тръмп ще забрани да продавате и в Азия :)

И други са пробвали. То са си приложения, APi-та, SDK,...цяла екосистема е това. Освен ако не правят fork на Андроида.

Това ще е следващата ОС на бъдещето. Всички пропускате факта че те имат гарантиран пазар - 2 милиарда китайци. Така че не им пука ще се наложат. Освен това, тва не е решение на Хуйвей а партийно решение на Китай, следващата стъпка е да саботират гугъл и виндовс щот Китай са работилницата и така или иначе те произвеждат всичко и целта е в рамките на 10 години да сложат ръка на целия софтуер на планетата. Китайците работят бавно и методично, империя на над 5000 години. Целта им е да монополизират световните технологий, защото те производството вече де-факто го монополизираха. Запада и сащ от алчност изнесоаха всичко в Китай и отгледаха един Голям Азиатски Тигър...е да ама сега се оказа че няма кой да пребори Тугъра и той ще изяде всички. ...освен Мечката ,но..това е тема на друг разговор.

Нямат гарантиран пазар, освен ако всички китайски производители не минат на тяхната ОС. За конкурентите им (примерно Xiaomi) би било по-изгодно да останат на Android и така да излапат поне 50 % от пазарния дял на Huawei.

И Самсунг искаха, ама...Брус Лий и Джеки Чан са кАтайци, а Хон Гил Дон - севернокореец.

Спомням си далечната 2007г - тогава бТК(сега Виваком) започна работа с китайците и точно Huawei, главно рутери и оборудване по клетъчната мрежа. От познати знам - без забележки! След това минаха на Alcatel но имаха главоболия, по-доволни бяха от жълтите. Разбира се, оттогава досега минаха години, за мен лично 华为 са по-добри от iPhone, но Cisco все още им води в мрежовото оборудване. НО времето работи за работещите.

Зарежете и Гугъл и МС - на никого няма да липсвате ментаци!!!!

Собствена операционна система трудно се налага заради приложенията. IBM си направих OS/2 2.0 и OS/2 3.0 Warp, които бяха много по-добри от тогавашните версии на Windows (3.11 и NT 3.1). Ама тъпият Windows още го има заради подкрепата на другите производители на хардуер, а IBM нито операционна система, нито персонални компютри. Apple е различно, но когато си първи в нещо и другите много се забавят набираш потенциал и при добра политика можеш да го задържиш.

Май нещо си на вена ....

И сега ще премине на КОС (Китайска Операционна Система)! Е така вече смело ще развеят уя...

Еее, щом Брус Лий е замесен, няма как да нямат кураж.

Ще пуснете своя ОС, колхозници! Само с един ап на нея с речите на другаря ДънПън! БУХАХАХАХА

Краварите правят постоянна реклама на Хуавей и всички китайски производители. По дебилно водена търговска война не е имало...

И като минат на собствена платформа, кой ще ги купува? А кой ще им пише програмките и с какво? Читава развойна среда не се създава от днес за утре.

Аз примерно бих си купил. Не съм претенциозен. Но тийнейджърите ги интересуват приложенията и игрите. А всички знаем къде има най-голямо разнообразие.

Ти хубаво, би си купил, но още колко? Достатъчно ли ще са, че Хуявей да останат втора фирма или ще се сринат в таблицата? Samsung опитаха и видяха, че не става. А ако не те интересуват приложенията, не ти трябва смартфон. Всеки един "глупав" мобилен телефон би ти свършил по-добра работа - хем по-малък, хем батерията държи по-дълго.

Ти недей плака на чужд гроб!

Основно индийците. На американците. В момента Китай държи пазар от милиарди потребители. Особенно трите големи Китай, Индия и Русия.

Абе жълто ли е - не, мерси! Да си го купуват жълтите. Не стига, че мяза на айфон-менте, ами името му е Хуявей! А с тоя Андроид...мани.

Е, то е ясно, че регистрираните тролове сте с епъл. Раздават ги като хуманитарна помощ на туземците.

Много ми е забавно как малоумниците с нахапаните ябълки продължават да лаят как ай-сиктир фона бил видиш ли най-доброто,а другите ментаци! О.с направена за ретардети,с облачета,големи иконки,да могат галошите да им е лесно.

Десетата версия на Blackberry OS е най-доброто нещо създавано някога за мобилен телефон. Който е има л устройство с тази операционна система знае за какво иде реч. За жалост маркетинговият отдел на компанията не беше на ниво и не реагира адекватно, когато android започна да набира скорост. Така изгубиха битката още преди да е започнала. А келешите (т.н. тийнейджъри), които по презумция са с лоботомия, засилиха още повече този процес като предпочитаха да използват шарените и кичозни недоразумения на android и iOS. Снобите и комплексарите също повлияха доста в това отношение купувайки устройства от ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУКА.

Blackerry бяха насочени към корпоративните клиенти с OS работеща само на техни устройства. Нямаше как да устоят на натиска на iOS (Apple) и след това на Android. Ползвал съм Blackberry устройства, като служебен телефон, нищо особено. Единствената причина да ги ползвам беше пощата. Ужасна камера за снимки, ужасна клавиатура, ужасен интерфейс. S Последните версии на Android са перфектни. Аз съм с Android от 4.4 и прогресът е огромен.

Не е въпрос до кураж, а до необходимост. Защото ако не ги зарежите вие сега, те ще ви "зарежат" по команда на Тръмп когато не сте подготвени. Поддържайте 3 версии на ОС-а назад, направете си хубава поддръжка на мнозоезичен интерфейс + преводач, сложете централен източник на приложения и гарантирайте че няма да има вируси в него ... и сте на първо място :)

и други се опитаха.... и се върнаха след 6 месеца

Линукс ли имаш впредвид?

Android = Linux