Коментари - Huawei официално представи новата P30 серия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айдееее, поредната електронна играчка, за която ще трябва ипотечен кредит... а и едно изтърваване = 1000 лева за ремонт! Не, мерси.

по-бюджетния = по-евтиния високогов?рител = високоговорител notch Noun прорез иновативна перископична система = новаторска перископична система слоумоушън клипове = клипове за гледане със забавено проиграване селфитата = чик... :) самоснимките зуум възможностите = възможностите за увеличение Huawei = Развей...байряк

Платиш си на някой и хоп - най-добрата камера. И тази мания с многото пиксели... Имам Сони дигитална камера от преди 20 години с 3МП която прави много по-хубави снимки от савременни камери с 30МП.

Не, че нещо, ама преди 20 години имаше ли 3 мегапискселови кармери? Да имаш идея, че в камерата отсвен броя на пикселите са променени и доста други неща??? И да, специално тоя телефон прави по-добри снимки от 20 годишното ти сони. Дори да го ограничиш да снима на 3 МР.

Дир-а ???? Ценовата листа на флагмана P30 Pro стартира от 1749 лева, като тази сума ще е за специална входяща версия с 6 GB RAM и 128 GB памет. Останалите варианти ще гравитират около 1950 лв. .............................. Ценовата листа на Huawei P30 ще стартира от 1349 лева. ..............................

На тая цена от +1300 бих предпочел iphone с добавка на някой лев.

Амм ти видя ли характеристиките?

„нотч“, „слоумоушън“, „зуум“,... В тази медия няма ли поне един грамотен журналист, който да знае български?

Я кажи, как са на български тия думи. :)) Бавно движение, увеличаване... Нотч дори не искам да си представя как е преведено. Мойте преки пътища, а? :))) Това са технически термини. Като ти кажа, че ще чатя с някой, ще ти е ясно, че ще си пишем нещо през интернет, а не, че ще седнем да си говори над плета на село, нали? Изобщо, що не се скриете пуристите. Пишете си на глаоголица и говорете като попове. Нищо не трябва да се променя. :))

нарича се мързел да провериш в речниците, гугъл транслаейт, нежелание да спреш промиване на мозъка с чужда реч, чуждопоклонничество. Термините, за които вече има бълкгарски думи няма причина да се пишат със звуковото произношение на чуждата дума. Както има причина за изказа на Наполеон, че който народ не храни своя армия, ще храни чужда, така и ние имаме причина да държим на езика си. Ако не ви пука за езика ни и нямате куража и твърдостта за да го отстоявате поне не пречете на тези, които го правят. Колкото и да не ви се вярва това, което правят е и за ваша полза в крайна сметка. Елементарно е: по-бюджетния = по-евтиния високогов?рител = високоговорител notch (Noun) = прорез иновативна перископична система = новаторска перископична система слоумоушън клипове = клипове за гледане със забавено проиграване селфитата = чик... :) самоснимките зуум възможностите = възможностите за увеличение Huawei = Развей...байряк Най-лесното е да се отпуснеш по течението и да използваш cool лафовете до момента в който видиш че речника ти е нацвъкан от тях като кола на професионален гълъбар след състезание. Само че накрая се оказва и най-вредното. Можем или да се доверим на безспорно умни хора като Г.С. Раковски или като истински глупавите и ние да минем през мизерията, за да се убедим, че е нещо отвратиелно.

Изобщо защо не се скриеш ти. Работата на преводача е точно в намирането на правилния смисъл на думата или израза на единия език и съответствието и в другия. Не е за "работливци" като тебе. Колкото и да ти е трудно да си го представиш може да се преведе човешки всичкото това, дето в статията не са успели, включително и това, дето се подиграваш. Ама на мухите така ви е лесно - винаги налитате на мизерията и нея показвате вместо меда. Ами да, технически термини са, не е мързел и некадърност. Колкото до глаголицата и говоренето като попове, което за нормалните хора би трябвало да значи в старобългарски стил - навремето с тия неща сме покрили с културното си влияние половината континент и Русия, като дори и до момента това работи. Само че за разлика от такива като тебе тогава нашите са били с нагласа те да засяват другите, а не другите да ги засяват, българомразецо! И ако днес такива като тебе не бяхте наплодили толкова много за тяхна сметка нямаше да сме на дъното, а на върха.

Аз пък че си купим руски телефон "Йота"

хухавей за 1000 евро,ами то има фотоапарати сапунерки за по 150 евро снимащи я пъти по добре от хухавея,и една нокийка за 500 лева за телефон и готово,ама нали трябва да сме с хухавей,айшит и самсуншит

ти луд ли си 150 евро за сапунерка и 500 лв за няква нокия? хващаш един гълъб от улицата, заплюваш го за пощенски, едно тефтерче и химикалче от близката книжарнца и си готов! 1 левче максимум! пъка фотосапунерката за кво ти е? вече си имаш тефтерче с химикалка да рисуваш не можеш ли? ама нали трябва да сме с умнофон.

Те оше един обиден

Китайски телефони.

"Доста любопитна подробност е, че P30 Pro не разполага с високоговрител" "звукът ще идва не от екрана, а от намиращите се в долната част Dolby Atmos високоговорители"

тия "Dolby Atmos високоговорители" са по 300 вата! Китайски еднодневки бе!

Учудва ме колко добре се справят китайците с ... рекламата! Обикновенно запазена територия за американците! Платиха вместо за директна реклама на блогъри и платени плтформи като DOXMark за да изкарат ужасната им камера супер ... Не ме разбирайте погрешно: оценявам напредъка, както и че са първите от 5г насам (след Lumi 1020) който най накрая сложиха по добър хардуер / по-голям сензор, но поради някаква причина флагманската им камерата се спрявя УЖАСНО с цветовете: професионалните фотографи от DXOMArk знаят как да прикрият това и заблудят наивните, а същото повтярят и разни псевдо техно тестове: снимат ви цветенца, част от мазилка и др. подобни - неща които човек не е свикнал и не може да различи флаша. Ако обаче направите портретна снимка ()каквите вероятно ще са 90% от снимките ви - на приятели и семейство) се вижда веднага ужасния резултат: жълти тонове на лицето все едно са болни от хепатит, изкуствено изостряне и софтуерно замазване на шума. Много вероятно е проблема да е софтуерен и се надявам да го адресират за да има най накрая един телефон след вече 5 годишната Нокия който да прави качествени снимки.

Ако искаш професионални снимки - купи си професионален фотоапарат - една Leica S2 е само 40 000. Не лева де. И още поне толкова за обективи. А тук става дума за телефон. И то с добра за телефон камера, глупостите, който си написал са или откровени лъжи, или си най - некадърния фотографчия, за когото съм чувал. Съдя по Р20, кога успя да снимаш с Р30 ти си знаеш.

Като е само телефон, защо му е 32 мп камера? Представят едно голямо нищо за нещо, за да има да кълват шараните

Аман от пиш..мете дето устата им е по голяма от акъла ... За 500лв може да вземеш APS-C сензор и да се занимаваш спокойно с любителска фотография. Може да вземеш и сапунерка която пак ще е несравнимо по-добре от тоя телефон. Но дори и това не учудващо, учудващо е че може да вземеш ДРУГ ТЕЛЕФОН, който прави пъти по приемливи снимки. Ако си толкова сляп че не можеш да отвориш въпросната статия и да видиш гнусния жълт цвят на всички лица / портрети (има сравнение прим с някъв iPhonе същата снимка) - то просто забрави, може да си вземеш телефон от 150лв - няма да видиш разликиа (ти специално). Да не говорим въобще за Lumia 1020 която прави по добри снимки от високия клас сапунерки, да не говорим от тея телефони които са с 5г. по-нови. А за мислещите и да не се чудите защо е така: наложи ми се сменям камера модул на ФЛАГМАН телефон (с може най добрата камера от поколението си - няма да казвам марко щото няма значение) еми крайна цена на целия камера модул (лещи, сензор и т.н. - заедно са) беше.... 35лв!!!! Всичко е приказки и бошлаф работа ... новите камерафони правят трикове с поспроцесинг а иначе слагат хардуер по-зле от преди 5-6 години ... както да очакваме

Всъщност единствения телефон с камера с оптическо увеличение беше обявен от Samsung - това беше Galaxy S4 zoom. Все пак това беше повече камера отколкото телефон, а Samsung вече спря линията от подобни телефони. Затова може да признаем, че Huawei за първи път показва телефон с камера с добро увеличение. Забележете също, че разполага всички последни дори бюджетни телефони като Motorola са с 4К видео. Все пак всякакво възхваляване на телефонните камери и снимки с тях не са оправдани: 1) те нямат оптическа стабилизация, както камкордерите (13X) или поне както скъпи камери (4X). Все пак това може да се подобри с дръжки за мобилни телефони със стабилизация (напр DJI OSMO Mobile 2), които превръщат всяка action camera или мобилен телефон в мобилно фото развлечение. 2) сензорите на телефонните камери са толкова миниатюрни, че не можем да очакваме да се мерят дори с цяла поредица доста сравнително евтини малки джобни фотоапарати с 4К видео(Canon PowerShot SX740 HS, Panasonic-Lumix-DC-TZ90EG-K), както и по-скъпи джобни камери с голям 1 инч сензор (Sony Cyber-shot RX100-IV, Panasonic Lumix TZ100).

Преди няколко месеца оператора ми набута един mate 20 про, Снимките изглеждат добре само на дисплея на телефона, всъшност са адски замазани. Загледайте косата на сниманите хора, как вместо като коса изглежда като вълнена шапка. Цветопредаването е ужасно. Нощните снимки са с ужасяваща липса на детайлност. Видеото е под всякаква критика. При снимане на 4к видеото насича, независимо дали го гледаш на комп-а или на телефона. А дизайнерската немощ на китайците да комплектоват черен телефон с бяло зарядно и бели кабели не ми се коментира. Дано поне е здрав като изработка... За сега работи.

Освен това замазва детайлите, 40 -те мегапиксела ги няма.....

В момента най-добрата фирма на пазара.