17-11-2017 20-11-2018

Коментари

BajMihal

Хм, "впечатляващи характеристики"... Последното поколение Ryzen работи вече с дъна с PCI4, тези са още на 3. DDR4 вече има честоти над 4GHz - тези са на 2.4. Колко да са впечатляващи? Едно дъно от среден клас (Asrock B450_PRO4 например) има същите характеристики Да, за офис приложения стават, ама те и компютри отпреди 15 години пак стават за офис приложения, защото там няма нужда от изчислителна мощ.

Обаче има една съществена подробност, че това са ARM процесори ;)

BajMihal

Да, ARM, но не могат да направят нещо повече с ARM от машина за офис приложения. Единствено ще са по-икономични в някои отношения - нищо повече. Ако беше изгодно досега да са го развили този есгмент.

Да сложат повече PCI че да си копам койчета

Амд са добрите процесори сега, интел имат проблем с архитектурата, а хуауей е несериозно за Европа.

"Huawei представи дънни платки за сървъри" - Заглавие "B yeб caйтa нa Нuаwеі ce ĸaзвa, чe нoвoтo дънo opиeнтиpaнo пpeдимнo ĸъм oфиcни пpилoжeния и Lіnuх диcтpибyциитe....." - Съдържание Кое от двете?

И немаме бекдор, да знаете. Сичко е прозрачно като планинско езеро.

като интелския канал към цру ?

Умеят САЩ да налагат санкции ...

Ей сега всички ще се втурнат да си слагат изкопирани китайски дъна на сървърите, бахахах! Те ги изхвърлиха от всички бели страни, те обаче продължават да си рият и да искат да шпионират. No way, Jose! :))) Освен в Китай и Иран, едва ли биха се навили някъде другаде да ги слагат. Хем ще те шпионират, хем китайско и не се знае до кога ще издържи, хахах! Евтиното винаги излиза по-скъпо.

Викаш, друго си е да те шпионират господарите ти...Малоумник :)

Ами вие сте свикнали само на вашите господари да слугувате така,че не сте никак по-различни,само по-тъпи и дърти

Говориш за шпионаш значи.... Google - многократно замесени в скандали за шпиониране Youtube (Google) - Многократно замесени в скандали за шпиониране на потребителите (последно ги съдиха, че събират лични данни от деца под 13г.) Facebook - многократно замесени (и осъждани) за теч на лични данни, шпионаж и нарушаване на свободата на словото Whatsapp (Facebook) - замесени в скандали за теч на лични данни Microsoft - след десетилетия отричане публично заявиха, че събират лична и поведенческа информация за потребителите си

А кой ги съди бе тъпак? Отговори си на този въпрос преди да ги обвиняваш в шпиониране.

Я дада пак се изказа. Я сега кажи и кой ги осъди защото май ги съдят само докато се пише по вестниците. Ааааа този който подслушваше меркел и другите лидери на ЕС осъдиха ли го или чакаха да се забрави случая(както и стана)

Ти сещаш ли се, че пазара в европа им е през оная работа на Хуауей, някакви 10% от това, което имат в цяла Азия на 2 часа полет. Притрябвали сме им. Могат спокойно да си ги ползват за тяхна употреба. А ти може да си спокоен, никой не ни следи, когато ползваме популярни марки наложени в Европа и САЩ, нито хардуер нито софтуер ;) блажени са вярващите.

.... Дада имал два профила :D

американчетата от Supermicro, въобще не шпионират нали, особено в Амазон :) А пък Хипер Пръчките направо искат да си вършеш ILO-то към тях. Ако е с приемлива консумация бих сменил десктоп машината си и HP сървърите ми с такива

Центробежните сили се променят в световен мащаб! Дано поне за нас, потребителите, е по-добре и по-евтиничко! Така е, светът си върви напред!

"Евтинко" и "хубавко" обикновено не са съвместими.

Една част от идеята на високите технологии е точно тази! Но да не изпадаме в подробности.

Има един сегмент от техника, която е на приемлива цена, а работи по-добре от прехвалените "EnterpriZe" боклуци