Коментари - Hyundai създаде екзоскелет (снимки) | IT.dir.bg
назад

Hyundai създаде екзоскелет (снимки)

Hyundai създаде прототип на екзоскелет, който скоро да се превърне в комерсиален продукт.

Обратно в новината

Коментари - Hyundai създаде екзоскелет (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, страхотно постижение. А с навлизането на батерии на основата на графена и малкото съществуващи пречки ще бъдат преодолени. Страхотно!

Гледам снимката и очаквам да видя Сигърни Уийвър. А отзад да се подава онази металната глава...

хората няма кво да ядът, те екзо мекзо нам'коси ми праят...

Бабке, бабке, то ако хората само за храна мислиха нямаше да го има този компютър от който пишеш, нито ток щеше да има, просто нищо освен храна. Ама на, не сме животни и не мислим само за храна.

Ако е като колите им, значи да го дават на бакшишите:)))

Атестат за добро качество.

А, има ли си екзо...фуй!?

трябва ли ти?

Важното е, на идиотчетата да се внушава само и преди всичко : "...капацитета и обема на техните батерии..Това е основната пречка"

Искаше да запееш ли?

Хубава играчка...Но както винаги всичко се свърсва с един, единствен и основен проблем...Батериите... Екзоскелети са правени още през 60,70, 80 и 90 години на 20 века..Но без достатъчно мощно, компактно и леко захранване.... Те просто си оставят една купчина електромотори и хидравлика.........

докато не се разсекрети студения ядрен синтез, ще си бичим на нефт и въглища.... топличкия е опасен...

ти май не си разбрал, нефта е секретен и всъщност не съществува, а ние си пълним колите с концентрат на кока кола, а енергията идва от мини ядрени реактори, които са тайно инсталирани от корпорациите, тъй като могат да ги произвеждат безплатно, но искат да печелят пари от това и да ни държат в неведение за съжаление, никой не знае за това, защото е свръх секретно, затова и няма информация в нета, но трябва да ми вярваш защото ти го казвам тук във форума на дир.бг и ... защото, нали, логично е не ли?

Именно - хидравлика. Какво пречи да се сложи един компактен дизел (например добрият стар L100W - 6KW, 43кг тегло, габарити 39х47х44см), куплиран с една нагнетателна помпа за хидравликата? Общото тегло на екзоскелета ще е на практика същото. При обем на резервоара от 2.7 литра и разход 240-270ml на час, това дава автономност от почти 10 часа. Остава да се реши само проблема с шума.

Ха-ха-ха! Първо го написах, после погледнах в Google - вече е измислено през 2015-та (но още са само на прототип). Потърсете си статии за моторчето LiquidPistons X Engine - мощност 3.5 к.с., тегло - 1.45 кг., разход на гориво - под 70ml на час.