Илон Мъск: Apple заплаши, че ще премахне Twitter от App Store

По думите му те драстично са намалили рекламите в социалната му мрежа

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск: Apple заплаши, че ще премахне Twitter от App Store | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туитър е по полезен от фейсбук например. Проблема е че попадна в ръцете на глупакк като мъск. Мъск се захвана с много начинания и в един момент си повярва и започна да прави нищо. Понеже балона се надува надува и след като се изчерпа време е да се пукне. Изложи се пред целия свят и го разбраха що за човек е, та от там всичко ще е надолу.

сам

нямам нито епъл нито акаунт в туитър, така че си го преместих.

Я да кажат коментиращите тука до колко са запознати със ситуацията в Туитър преди продажбата? Туитър в последните години се превърна в свърталище на сърдити на живота лелки и чичаци, които "линчуваха" всеки с мнение различно от това на демо(н)кратите. Зарудиха се НПО-та като SJW (войни за социална правда), BLM (живота на черните има значение) и други по-малки, но не по-малко кресливи организацийки, които заедно сформираха т.нар. Cancel Culture или "Култура на изключването", чиято задача е да сринат имиджа на всеки с различно мнение. Години наред тези организации обвиняваха онлай публични личности в шовенизъм и мизогиния мъжете, а ако си бял работещ мъж - значи си расист!

Зависи кой следващ. Аз следвам само програмисти

Какво значи "линчуваха"?

Всъщност основата на тази история е мнооого по-различна от версията на Мъск ... В Китай има масови протести срещу Ковид ограниченията, банковата и имотната криза, към които много хора се закачват и с политически искания, и вече се чуват дори протести с искане на Си или местни партийни лидери да си ходят. Така китайските протести в последните дни започват да наподобяват това как се развиваха протестите в Иран. Китай разбира се подхожда към тези протести точно така, както към тях подхожда и Иран - без диалог но за сметка на това с много бой. И естествено такива протести все едно не съществуват в комуникацията на Китай с външният свят. Дори арестуваха западни журналисти, рапортуващи за протестите от Китай за чужбина. След уволненията, които Мъск направи в Туитър, вече няма хора, които да следят естеството на постовете, които идват от останалият свят. Китайските протестиращи се възползват да публикуват информация в twitter и 9GAG, поради това че тези платформи някак си се изпускат от китайската цензура. Така в последните дни по тези платформи излезе много информация за това какви протести в кои градове има и как полицията и армията се разправят с тях. Съответно китайските цензори активираха хиляди ботове познати и от преди по Туитър, за да публикуват същите имена на градове и линкове към различни порно сайтове. Така ако някой търси определени хаштагове по Туитър или градове или думи бива залян от порно. Това винаги е било проблем на Туитър и поведението на китайските Туитър ботове не е новост. И преди са се ползвали за да заливат в глупости и спам единични лица и дисиденти. Но никога не са били ползвани с такъв мащаб, като в последните няколко дни. Туитър преди се е справял с този флууд поединично, и на ръка - група служители са следили рисковият трафик и са писали скриптове за да почистват фалшивите съобщения. Но сега целият екип занимаващ се с Китай е уволнен или напуснал. На този фон Епъл направиха коментар, че Туитър не може да се справи с флууда от фалшиви съобщения и те прекратяват рекламирането си в платформата. Епъл са достатъчно големи - много малки рекламодатели ги е страх от отмъщението на Мъск изразено в публични коментари, според една анкета след тях. Но и Епъл не са спасени - Мъск действа точно както клиентите, които ги е страх очакват, може би и нарочно - за да намали отлива. Ето какво писа Мъск преди малко за Епъл - Не харесва ли Епъл свободното слово? И започна анкета за това трябва ли епъл открито да публикува информация за случаите в които е съдействал или извършвал цензура. Открито атакува и 30% епъл данък на App Store, и отбеляза, че Епъл са заплашили и да извадят Туитър от магазинът за приложения без да казват защо.

Да се задължът Епъл да рекламират в туитър иначе Мъск ще се оплаче на арменския поп.

Значи ако не рекламираш в туитър си против свободата на словото? Странна логика. Кой не скача е червен.

при положение,че до вчера си рекламирал. явно имаш проблем със свободата на словото... всеки сам си прави изводите.

Вчера си е за вчера - туитър беше публична компания. Днес си е за днес - вече не е публична компануия. Утре си е за утре. Корпоративна политика се нарича.

Явно Мъск има проблем със свободата да решаваш какво ще правиш в собствената си компания. Къде ще рекламира Apple си е работа на Apple. И докато Мъск не представи някакъв консистентен план за Туитър, ще има проблеми с доверието на рекламодателите. Никой не иска рекламата му да седи до налудничави теории и хейт.

Apple е залязваща компания, кара по инерция. В миналото беше иноватор, сега е паразит. Страх ги е от Мъск и от размаха, с който действа, затова му правят сечено. Паниката е лош съветник.

Добре. Продавай значи.

Не съм им фен, но не може да се отрече, че продуктите които създават са качествени и изключително добри за ползване. Не е случайно това, че хората ги купуват. Друг е въпросът, защо трябва да поставят политически условия на приложениета, които са в техния магазин. Същото важи и за платежните системи. Те не трябва да се занимават с политика.

С каква политика се занимават? Просто Мъск не им е симпатичен.

АКо не му харесва на Мъск - да купи и Апъл. Какъв е проблемът? Другият вариант е да се оплаче на арменския поп.

Другия вариант е Мъск да маркетира Туитър като PWA app за iOS, който няма нужда от стор и апъл глупаците да се наведат и хванат за палците.

Все ми се струва, че всеки сам избира кога и къде да дава собствените си пари за реклама. Или е задължително да ги дават на туитър?

То шото Мъск е опрял до кирливите 200 бона на апъл. Проблема е опита за цензура тъпчо..

200 000 на седмица* не е малка сума..

Когато меките китки губят дискусията се опитват просто да ти запушат устата. Туитър няма да загуби кой знае какво понеже е достъпен и през браузър. Апъл от друга страна дава знак на НЕ слабоумната си част потребители, да се огледат за по-добра алтернатива.

Щом няма да загуби, защо мрънка и се оплаква? В крайна сметка никой не е длъжен да прави реклами при него? Или е задължително?

показва какви боклуци са апъл..

Кансъл Мъск.

Мъска направи такъв силен ПР на Туитър, че ако си изиграе добре картите, ще го направи водеща социлана медия. А "отказалите" се тихомълком ще се върнат да рекламират. :-)

Трудно - има координирана кампания на задкулисието срещу него, което беше овалдяло Twitter и искаше да модерира неудобни мнения, които не се придържат към официалната линия. Натиска е голям и рекламиращите се дръпнаха. Мъск не може да си позволи и краткото им отсъствие защото трябва да обслужва колосални заеми за покупката в размера на 1 милиард на година...

естествено че са намелели рекламите , слад такива действия с бутоните напред е повече от нормално и очаквано всички да се дръпнат

Мъск е КУ КУ! Каква свобода на словото е армия платени тролове да пускат фалшиви новини и да задушават всеки опитващ се да ги опровергае!

Не беше ли и ти от тези платени соросоидни твари, които пускат по 600 реда бели постове в ДИР-а за да прецакате дискусия, която не ви отърва..???! Аре у лево комундели недни..

Евала - Майорът е точно тази форма на прасе.

Руски тролове пишат за дискусия. Доживях и тази наглост да видя