Илон Мъск ще опита да изстреля кораба „Старшип“ през март

От миналата година програмата "СпейсЕкс" се стреми да изстреля в орбита демонстрационно своя гигантски кораб

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск ще опита да изстреля кораба „Старшип“ през март | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Седнете и четете: 20 секунди ми отне в гуугъл да докажа кой дава парите: SpaceX was around 85% funded by the federal government, mostly through his NASA awards, with the remaining 15% funding split between Elon Musk and other private investors.

_stankow

>>>стреми да изстреля демонстрационно своя гигантски кораб "Старшип" в орбита за първи път Значи за миналата, 2022-ра година беше резервиран слот за суборбитален полет. Който не се състоя. Изпитанията също бяха противоречиви - имаше едно палене на 14 от всичките 32 двигателя. Та едва ли ще се прескочи етапът "суборбитален полет" и направо да се отиде към орбитален ... >>> което ще е ключов момент, тъй като една от крайните цели е превоз на астронавти на НАСА до Луната. Да не забравяме, че от 2010-та година досега крайната цел (за пред публиката и инвеститорите) беше "превоз на астронавти до Марс" ! А някои говорят, че все пак този свръхтежък носител е предназначен за изграждане на Starlink чрез още по-голямо намаление на цената за изстрелване на един спътник от системата. Досега са изстреляни 3500 спътника и до 12,000 има още много, а до 40,000 - още десетилетие работа. И като се има предвид, че те ще започнат и да се "връщат", все пак не са вечни, сметката с изстрелване на 45 до 54 броя наведнъж с Фалкон не излиза. Трябва по-тежък носител и повече спътници наведнъж да се изстрелват. Да изчакаме, да видим.

Викаш...само обещания... човека променя света - харесва ли ти или не. наложи електроколите-харесва ли ти или не запуши устите на НАСА , Роскосмос -харесва ли ти или не учолни даже рогозин...прашката проработи - харесва ли ти или не. Има човека визия за развитие - пробва, греши....движи се напред. А Вие в Булгаристан една магистрала не можете да направите вече 22 г. Володя даже едни скапани дронове не може да изкара - купува си ги от Иран и С.Корея..

Променя дрънки, пълни си джоба с държавни пари и ползва наса като къща под наем

Така е в науката, технологиите и прогреса! Проба-грешка! Без значение страната.

Така каза и за миналият март. И аз мисля да отслабвам от март, ама може би догодина.

Миналият март още тестваха двигателя. Много лъжеш, блядке.

Целта на тази итерация е да достигнат орбита...и да не успее ще има следваща с взети поуки и после следваща. Просто начина им на работа ги обрича на успех.

Не му остава много да пробва, или ще хвръкне бидоня или ще го духа мъск Аз съм песимист и мисля че пак няма да хвръкне, а и да хвръкне докато го направи и за хора поне още 10 години ще минат Мъск е ментак но след като има кой да налива пари, все пак това се иска от него - да обещава, това му е работата

коментирай Бояршника, това ти се отдава отлично.

Ей умствено изостанал дивеч ненаврещял се. Това, че ти си с обсесивно-компулсивно разстройство което се задейства само при мисълта за Мъск далеч не прави песимизма ти струващ споделяне. Само врякаш. Хората го направили, я литне тоя път я не, правят нещо което никой досега не е правил той врякалникът мнение дава. Я се погледни бе, никога нищо не си направил през живота си освен да врякаш космическия напредък врещи да обсъжда.

Обещаваш ли, пак да ти цъфнат налъмите, както при марсианското хеликоптерче? Или вече налъми не останаха? хахахахахахаха

Сега е момента да ни просветлиш кой е тоя дето налива пари? Защото НАСА не налива пари, а плаща за услуга, която е в пъти по-евтина от тази, която предлагат останалите. Например, НАСА плащаше по 95 млн. долара на Роскосмос, за да достави 1бр. американски астронавт на МКС, а СпейсХ иска по 50 млн. долара за същата услуга. Апропо, в момента само СпейсХ може да прави това на такава цена, а да не говорим за това каква е разликата между Дракона и Союз. Същото се отнася и за останалите клиенти на СпейсХ. За сведение, едно изстрелване на СЛС / НАСА / струва 2 млрд. долара, а с Фалкон СуперХеви е десет пъти по-евтино. СпейсХ е пълен монополист в космическата индустрия и вероятно това ще продължи десетилетия.

Ами прочети малко, последния контракт по точно удължение на последния контракт от Август. Миналата година е на стойност 1.4 милярда. Ето ти и още инфо, 85 % е дотирана от дуржавата; SpaceX was around 85% funded by the federal government, mostly through his NASA awards, with the remaining 15% funding split between Elon Musk and other private investors. Абе що се занимавам да уча мързеланковци дето четат само гошу от дир-а …. Я седни и си потърси сам инфо, вместо да пиеш кафе по цял ден

Тоя старшит омЗа цялото оклоземно пространство и земята не пощади де. А ви го аплодирайте. Прочетете "Дарла" има какво да, се научи

Колко ли струва на екологията изстрелването на "комплексите" на това същество?

Метана при горенето се превръща във вода, пиZдя. Кое не те радва, Чебурашка? Докато дори при зареждането на ракетите ХА22 на самолетите да ги изстрелват по Украйна, персонала е в химическо защитни скафандри и противогази. Горивото на руските(съветските) ракети е от СИЛНО ТОКСИЧНО ВЕЩЕСТВО. Путин замърси планетата за 300 години напред.

_stankow

>>>Метана при горенето се превръща във вода, пиZдя. Някой е изгледал доста филми бягайки от уроците по химия ? Продуктът от изгарянето на метана в окислител кислород е вода и въглероден двуокис. Въглеродните атоми от молекулата на метана CH4 няма къде да се изгубят :) CH4 + O2 = CO2 + H2O >>>Горивото на руските(съветските) ракети е от СИЛНО ТОКСИЧНО ВЕЩЕСТВО. Ракетите-носители «Съюз», «Мълния», «Зенит», «Енергия», «Ангара» са с гориво керосин и окислител течен кислород. Керосинът е напълно безвреден. На ракетите от семейството Протон се използва гориво диметилгидразин (хептил) и за окислител тетраокис на азота N₂O₄, или "Амил". И двете вещества са силно отровни и лошо миришещи. Но при старта изгарят до напълно безопасните въглероден двуокис CO2, вода, H2O и азот N2. Така че изхвърлянията в атмосферата не са по-вредни, отколкото при старта на "метановите" носители.

Я па, че се опитам да го гледам, ама тазгодишния март съм зает. На година.

Ами Мъск е повече по хвалбите и по лъскавите анимации, отколкото по резултатите. По негови обещания от преди 10 г. вече Старшипът трябваше да превозва хора на Марс и да строи цял марсиански град, а не просто база.

А, тоя е аматьор. Едно време имаше едни, дето ни обещаваха, че по това време сега, комунизмът ще е победил и вече щяхме да живеем богато. Пък то, какво стана....

Хехе, боли вгз май а? Надеждата умира последна, надявай се мошеника мъск да те освободи от налъма наврян вгз

Ми той победи бе. Виж какво стана в Европа.

Ооо налъмов, ти пак ли цъфна бе? Ко става? Пак ли те избива на педерастия? Нали ти казах, да заминаваш на фронта, там кадировците ще ти начешат крастата.

ви е слабо материалознанието, не ги умеете още тия неща с ракетните двигатели. Успех де.

Двигателят Раптор 2 достига 330 бара налягане в горивната камера. Най-добрият руски - 260. Съмнявам се, че руското материалознание някога ще достигне до там, особено предвид днешното дередже. Успех де.

Старшипът непрекъснато се подпалва, а изстрелването му в орбита постоянно се отлага.

Ми не, не е за това. Ако наистина искаше да знаеш, щеше да прочетеш. Ама не ти е интересно. Пък и по лесно е да четеш опорките.

330 бара, ти да видиш! За седемте секунди до взрива.

Светът се развива и прогресира,а Руслямистан дълбае дъното заради комплексите на едно психясало джудже.

Само да видим коя година ще е, щото има ветрове и бури постоянно! :-)

Хахаххаххахахха АХАХХАХХАХХАХХАХ :) Айде, че на зомбенцата ви им писна на чакат... ;) И сега ще дочакат - едно голямо нищо.

Пък и отчаяни вече :) остава им само да се набират на минуса...