Илон Мъск: Това е първата стъпка на човечеството по пътя към Марс

С новия апарат полетяха астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на спейс кекс, по добре късно отколкото никога

0

Късно?? От създаването си преди 18 години, SpaceX, основана от частно лице - имигрант от Африка, постигна повече, отколкото цялата "велика" Русия с неограничените си ресурси постигна за 70 години с космическата си програма, че ги и задмина с две обиколки, без дори да са си давали зор. Руснацште с влажни очи гледат как ракетите на Мъск излитат И КАЦАТ ОБРАТНО НА ПЛОЩАДКИТЕ си с милиметри точност, а руските се разбиват на произволнш места в тайгата и търсят клетите им остатъци с уазки, както 30 години търсят остатъците на Союз Нерушимый.

Много се майтапиш. МКС започва с руски модул. Без тях и знанието от станция Мир, нямаше да има МКС. Тези тепърва се добраха до нея.

Спри със срането бе малоумен трол!

Учудващо ограничен и необразован си по въпроса, за това, поне не се излагай и стига вече с тая сляпа русофобска омраза... Просто е тъпо и безсмислено!

Едно е МКС, съсвем друго Марс. Да, това е първата от хиляди стъпки. Само забележете колко години отне на Спейс Екс да разработят апарат, който успешно да се скачва с МКС! А сега си представете колко години ще са нужни, за да се справят с всички предизвикателства, които очакват полети с хора до Марс и обратно! Става въпрос за предизвикателства, за които науката още няма отговори! Иначе като мечата и надежда Марс е добре. Пътя на човечеството така или иначе е един - обединение и Космоса!

Мъск каза, че полета ще е еднопосочен. Ще ги зафичи към Марс, а кога, къде и как ще умрат е неясно.

Направо тръгвайте към Марс и въобще не се завръщайте !

Някой ще стигнат до Марс но всички тук в БГ ще си останат в кочината.

0

Кочина, но сделана в СССР

...аре, почини си малко бе, малоумнико!

Не мога да разбера защо толкова злоба от двата лагера. Факт е, че най-сигурния кораб е Съюз, цели 50 години се доработва и модернизира, но е към края на възможностите за подобряване. Факт е, че Мъск със 7000 и няколко човека персонал успя да направи своя кораб по-бързо, от новия на Русия "Федерация", независимо че в Роскосмос работят 5 пъти повече хора, и че бяха почнали 4 години по-рано. Факт е, че на мъск кораба е предвиден да вочи 2 пъти и половина, повече хора отколкото Съюз. Факт е, че успя да си върне и първата степен на носителя. Последното в комерсиални полети го прави само неговата фирма Space X. Може и мошеник да е но е постигнал много повече от всички нас зети заедно плюс Рогозин. Желая светло бъдеще както на Дракон, така и на Старлайнер, Федерация и новата капсула на Китайците. Колкото повече успехи, толкова по-добре за човечеството, всичко останало е суета.

Това за мошеника е точно казано, но в крайна сметка мошениците управляват

Страхотен коментар :)

Чест му прави, че говори за човечеството, а не за "нас" американците. През последните години много му се смееха (особено тук по родните ни форуми), че колите му се палели, че ракетите му се взривявали като фойерверки и аз помня през 2015-та същите тези фалкони как се взривяваха по площадките за излитане, но в крайна сметка последователността му се отплати. На финала и колите му ще караме (защото несъмнено ел. колите ще са бъдещето) и на ракетите му ще се возим и интернета му ще ползваме (визирам програмата му за спътници която стартира неотдавна). Ясно, че няма само неговите продукти да са на пазара. Нито само той ще прави ел. коли, нито пък ракети, но в крайна сметка историята ще го запомни като пионера. Което само по себеси е достойно за уважение.

Погледни му последната кола, никой няма да я допусне в ЕС, че не отговаря на никакви критерии. Даже очевидно няма странични огледала за задно виждане. Мигачите му са скрити в едни улеи, а за стопове и не знам. Но вероятно от много ъгли нямат видимост. Освен това такава кола има лоша аеродинамика.

Cybertruck има ОТЛИЧНА аеродинамика - има публикувани тестове и симулации където е нагледно и очевидно.

Стелт нарязването не прощава на аеродинамиката. И къде му е светлината сигнализация и фарове? И къде са му огледалата. Прилича ми на от предна статия на подвижният бункер на СССР от 1961г. дето го закопават. С много прилики, като Стелт плоскости, скосеност отгоре, шестограми на гумите, липса на огледала за задно виждане и така нататък.

За Спейс Х и Мъск това е само началото, а за Роскосмос? Конец Фильма (затри ги алчността и бездарното ръководство)

И водката

И какво ще првиш на Марс, бе инфантилно южноафриканско педалче ... руснаци ли ще търсиш, за да им духаш ???

ти поне си ги намерил вече..

0

Ахахахах

голем тумбак е пуснал тоя мъск (виж снимката), добре се е нахранил с тая ракета ама има апетит за още

Ами милиардер е все пак...виж Рогозята к'ъв снажен атлет е обаче, нищо че заплатата му е 2пъти по-голяма от тази на шефа на НАСА.

Първата стъпка ще е тогава, когато се надхвърлят текущите постижения, а не когато се повтори вече нещо постигнато.

Имай предвид, че това е първата частна компания в света, която коструира кораб, обитаема капсула и с тях извежда хора в орбита. Тъй, че до този момент е първия, който прави подобно нещо

Каква е разликата между "частна" и държавна компания, когато парите идват от едно и също място, данъкоплатеца!

Ми отдавна върнаха първите степени и ги ползват отново тъпако.

Ами, значи и това не е новост, нали!

Голям трудов успех на глобализма! Да живей, живей труда и сороспията. Да живеят и всички бекапета по всички земни кълбета!

но Сорос а КИТАЙ е главния радетел на Глобализма.

Мъск скамаджията :D

Чак пък. На МКС са се качвали много хора. И на Марс са пращани не малко апарати. Даже Индия пращаше Мангалиан. ;) А хора на Марс няма какво да правят. Докато нещо стане минимално годно за живот там, ще мине много време. Да пращат, само за да са пратили, няма смисъл.

То ако не пратиш хора на Марс, ако ще и 100 милиона години да чакаш, по-годно за живеене от сега, надали ще стане.

Годно трябва да се прави от роботи и машини дистанционно контролирани, примерно през спътник. И то след международни договорки. И освен това Марс не е подходящ за живот. Венера е по-подходяща, въпреки изключителната жега (примерно 470 градуса), киселинна среда и парен ефект - от там ги е страх за тук. Венера я водят двойник на Земята. С подобни размери, гравитация, има кислород и вода. Атмосферата е гъста пара, като съдържа сярна киселина H2SO4. Дори по формулата си личи, че има вода и кислород. Всички пратени на Марс трябва да са кастрирани, че да не почнат мутации. Дете от там няма шанс на Земята. Май само 38% гравитация. Относително за такъв човек тук ще е като да носи над 200кг щанга постоянно. Според мен обаче гонят навън от Слънцето.

И напротив, в бъдеще човечеството може да е много по-развито към технологии. Представяш ли си преди 200 години да бяха пратили човек? Да не говорим как Мъск казва, че полета ще е еднопосочен. Има много безотговорно отношение към живота на хората. Не случайно съм твърдял, че може да свърши в затвора или психиатрично заведение. Между другото покрай карантината го бяха погнали от правосъдието, както и за спекулации с изказвания за акциите на Тесла, като там плащаше глоба.

От машини и роботи, а хората ще ходят там на курорт, нали? Малей и тъпаците почнаха да дават акъл. Венера била по подходяща и как бе кретен? Ако си в атмосферата гравитацията и ще е като земната, а? Земя ли ще има за ходене? Кое е по-доброто на Венера? Дай едно нещо, че тези дето си изброил са тотален недостатък. На Марс може да се живее в пъти по-добре отколкото на МКС, примерно. Ще се живее в примерно подземни градове или такива с куполи, но ще може да се ходи по повърхноста със сравнително лек костюм. Хората там на място могат с помоща на техника да тераформират Марс. Оттам много лесно могат да се изстрелят ракети и да се довлекат ледени астероиди, с които да вдигнат масата на планетата и да създат ледени полета и постепено парников ефект. Могат да носят тежести за да имат земна съвместимост. Трудно ще се живеено ще е интерсно и хора ще се намерят, като колониите могат да се самоидържат. А на Венера нищо не може да се направи. Планетата не се върти, гиганско налягане и адски горещини.

Мисля че Дада доказа колко е умен и задължително трябва да бъде изпратен на Марс, за да не се проваля идеята.

Щял да праща последната си жена певицата.

Четейки коментарите разбирам колко малко умствен багаш имат коментиращите тук.

Умственият Ви бага(Ш) блести като правописна грешка и твърдение без аргументи!

Багашници тука...

Всичкия умствен багаш го пратихме в Калифорния, дано и ти да си там хаха

Багаша е малко, даа

Скачиха се. Честито!

И кое му е честитото?

ТАСС: " поради нулева производителност и липса на клиенти, Путин е наредил закриването на РОСКОСМОС.:

НАСА какви клиенти има? Не са ли на държавна издръжка? Южноафриканеца Мъск е частник. И НАСА май бяха бъкани с някакви индийци.

има много да чакаш тъпчо

Смешник без коментар...

https://www.youtube.com/watch?v=FrveYIwPArM&fbclid=IwAR26UmgLEKYNRYfeTD35lOtWyJWYp0MUGvkJjCz871iG_wQeARwXeLaTCTI

Мъск е избягал от Южна Африка в САЩ заради черните, и сега мисли да бяга от САЩ към Марс, пак заради черните!

Хората по света могат да се движат свободно и да ходят където си искат. Специално Мъск на 17 години е отишъл да учи в Канада в университета в Киуинс. След 2 години е продължил в University of Pennsylvania.

изучил се е основно на тарикатлък

не че иска, но може да му се наложи.....

И чий ще го дирите на Марс? Нали тук победихте болестите, осигурихте на 7 милиарда сносен живот? Свършиха се целите на планетата Земя та на Марс ще кацате!

Американци са принудени да летят на Марс, понеже ресурси на Луна принадлежат на Русия!

ресурси на Луна принадлежат на Россия, след като Россия няма техника един пирон да закара на Луна? Ты совсем сошла с ума.

Според международно право експлоатация на лунни ресурси принадлежи на Русия. Американци се опитали да присвоят Луна, като изпратили няколко космонавти, но СССР предявил свои претензии и Съединени щати били принудени да прекратят свои лунни мисии.

Проблемът е, чр неможем да опазим Земята от самите себе си. И съвсем скоро ще унищожим живота на тази планета.

Нищо историческо не е станало. Мъск и спейсекс не са самостоятелно качили хора в космоса - помагат на НАСА, използват парите и инжинерите и инфраструктурата на НАСА. Така , че леко с величаенете на тревомана. За НАСА винаги са работили подизпълнители и не виждам защо толкова много се величае Мъск и се говори за история!

Онези двамата неудачници хванали такси до орбитата. Нищо работа. Ти вчера се върна оттам.

Казваш истината.странно защо някой хора просто не искат да ся признаят

научи как се пише Джон на английски, а после се занимавай с по-сложните неща в живота.

Догодина стават 30 години от смърта на СССР! Гроба е голям, ще има място и за кагебейско-болшевишкия изрод наречен раССия там! А в мавзолея сифилистика леннин може да се смести за да полегне и педдофила путтин до него!

Догодина, значи. Дай да видим какво ще стане до догодина с други съюзи и държави.

На мене ми беше притеснено като гледах старта - баш по това време гледах BBC World (гледам ТВ докато ям....). А на него колко му е притеснено - и продължава да е, нали трябва и да върне хора отгоре успешно с тая мисия - не знам. А не е да не знам какво значи да се притесняваш за проект в който си вложил години в решителен за съдбата на проекта момент, при това без риск за хора.

Съгласен съм. Точно така стоят нещата. Работата си е рискована. И май точно при кацането после ще е най-несигурен резултата. Но като цяло, според мен, вече доста добре изглеждат шансовете на програмата. (Напомням, че ако не става въпрос за Аполо на Луната - нямам нищо против космическото развитие и всички участници в него.)

по горе / значи в по предните коментари/ написах защо искам амерканска, извинете на САЩ мисия до луната: това с многократното кацане на луната е много лесно за доказване. ако и сега с този 'огромен' напредък и с такава финансова подкрепа - да пратят едно апаратче до луната, да кацнат, да оставят една табелка made in USA и да си го приберат обратно, може и по руски - във водата. няма смисъл от астронафти, стъпки и крачки на ЧОВЕЧЕСТВОТО /не мисля че греша цитата/ - обещаваме да млъкнем и да спрем да се съмняваме. Айде - пратете поне нещичко, може и айфон петица да е - ама пратете.

В клиниката могат да те излекуват и от манията ти за мисиите Аполо. Знаеш, че са мания както знаеш, че нямаш и малка част от образованието нужно да направиш преценките които се опитваш да направиш за дози радиация и т.н.

Сега ще карат оръжие и на Марс?

С кого ще се бият там? С болните ти фантазии?

А демокрация ще изнасят ли? Ще изнасят ли демокрация към Марс?

Рогозин скача ли на батута, а тролчета смешни! БУХАХАХАХАХА

Който копае някому гроб, сам пада в него. Древна китайска мъдрост от 22-ри век преди н.е.

Прав си! Руския кенеф вече лежи в гроба! БУХАХАХАХА

Аполо-нанайси, Кво ниво бе, смешен панелник! Вчера се беше разпенил като бясна собачка тука! Дано била гръмнела ракетата! Пълен провал били СпейсХ! Тъпо дебелокожо животно, поне днес не пиши тъпотиите си тук, че си жалък!

Нищо такова не съм казвал. Не ми е в стила. Аз мога да дразня хората - но никога не желая злото на невинните. Воювам само с лъжата. Също така не се кефя на Русия или на която и да е отделна държава. За мен човек, който сляпо се отъждествява с външна структура - особено пък с чужда държава, е жалък и несъществен. Успокой се и си гледай с кеф скачването след час-два. Нищо особено не е станало, но ти звучиш като наркоман в абстиненция.

Би било прекрасно ако беше вярно.

Майорче, стискай палци до 17 30 часа, щото много народ погина именно при връщането на "корабите" на земята! А нЕма нужда да се пЕниш и репчиш толкова злостно, защото такива скачвания на спейс "кораби" и модули ставаха още през 60-те години на миналия век! "Союз-Аполо", "Союз-Союз", Союз-МИР и т.н.

При скачване никой не е пострадал. Само Георги Иванов има един неуспешен опит.

това с многократното кацане на луната е много лесно за доказване. ако и сега с този 'огромен' напредък и с такава финансова подкрепа - да пратят едно апаратче до луната, да кацнат, да оставят една табелка made in USA и да си го приберат обратно, може и по руски - във водата. няма смисъл от астронафти, стъпки и крачки на ЧОВЕЧЕСТВОТО /не мисля че греша цитата/ - обещаваме да млъкнем и да спрем да се съмняваме. Айде - пратете поне нещичко, може и айфон петица да е - ама пратете.

от това което съм прочел - в написаното от Вас г-н майор майор и от Аполото - то определено Аполото води по смислени постове и коментари. Изостава единствено в триенето на коментари, в което несъмнено сте победител

Това остана да ги топли руските свинье! Конспирации и фалшиви новини! Там поне сте номер едно, алкаши! По тролене, лъжене, корупция и измами равни нямате!

квичене на сцепен соросоиден задник

ебе троловете си

те разпути отдавна джадиьо , направи ти халката 20 цола като на турски кенеф Пфуууу смърдишшшш....

Като качи пак двама в близкия космос може пак да по мечтае за марс

Защо ми се струва, че този мрази човечеството до отвращение, и иска да изпрати всичкото хюман на Марс! Кой чове би искал да си напусне самовъзпроизведащият прехрана и удоволствие свят за да отде на планета където не може да диша без апаратура?

Ми някой, който не е с душа на тулуп

Тоя пак ли приклесва за Марс, колко бидона трева да гръмне за да иде след поредното напушване

И какви поражения нанасят тези полети на атмосферарата, съответно планетата и човечеството!? Защо винаги изродите се крият зад "благородни" идеи!?

Аполо-нанайси, скрий се бе, паляк! Смешен трол! По-тъп трол няма от тебе! Вярно ли е, че кутев ви плаща по 5 ст на коментар!

Веднага се вижда, че не си ми на нивото. Не ме репликирай повече - няма да получиш внимание.

Плащам по рубла на коментар. По днешния курс 2 коментара са 5 стотинки или 40 коментара за левче. Ако не падне още рублата.

И да внимават с декорите в студиото!!!

Ако не дай боже, на Марс има марсианци и американците отидат там, то жив марсианец няма да остане. Всички ще бъдат изклани и обрани като коренния народ на Америка

Южноафриканеца сега пък се размечта.....

Човечеството няма работа на Марс - дори и след хилядолетия - това са болни фантазии на тъпи екземпляри. Земята е безценна, трябва да запазим нея. Освен това наистина трябва да минат хилядолетия - и то при късмет - за да е изобщо възможна голяма база на Марс, да не говорим за заселване. Така, това дотук беше фантастиката, сега да видим реалността. Изследването на околната ни среда е изключително важно и ни определя като вид. Това означава, че ВСЕКИ иска да стигнем до Луната и Марс, най-малкото за да ги изследваме. Досега не е направено нишо по въпроса, по простата причина, че е невъзможно - за допотопните ни технологии. Няма да е възможно и още поне половин-един век. Така че всички вие, които чакате да видите с очите си първите стъпки на първия човек на Луната или Марс - ще си умрете с отворени очи. Не си причинявайте подобна мъка. Вместо това се ограмотете научно и проумейте, че целия боклук, който бълват НАСА и Мъск е чиста политика и реклама - и нарочна лъжа и пренебрегване на научните факти. Още веднъж: трябва да се работи по межупланетното пътуване - и то много! Точно защото сме доникъде, на нулата, и предстоят стотици години здрава работа и прогрес, преди да сме постигнали каквото и да е съществено. Така че нека работят, наистина - и американците, и всички останали. Но да се говори за Марс или Луната след няколко години е висша гавра и ще им изиграе много лоша шега. Овцете намаляват.

Измислиха Мъск за да поддържат корпорациите живи и да крадат кинти! Е, нали трябва и да се правят на велики?! Като цяло, това е едно световно шоу за плебса, докато някои броят пачки в подземията! Мразим да пишем дълго в това сайтче...

Сега САЩ ще изпрати хора и на Марс, а алкаша ще гледа военни паради докато се налива с лосион за вана и одеколон и ще се топли със спомени от войната и СССР! СМЕШНИЦИ руски!

САЩ изпрати 35 човека на Луната, а СССР стигна да изпрати един дизелов багер там само! СМЕШНИЦИ руски!

Много филми гледаш. Няма такова нещо в реалността.

Три възхваляващи материала, написани с искрен възторг и комсомолски плам, само за около 15 часа. Поводът - излетял е един космически кораб с хора на борда. Това го нямаше дори през соца. Но пък тогава имаше повече космически полети, сигурно заради това.

Вярно е! През соца, западните успехи се премълчаваха, а социалистическите се обявяваха само ако екипажа успее да се върне жив. Сега западните успехи можеш да ги гледаш на живо в интернет, а за руските слушаш... за разни безаналогови ракети, танкове и самолети.... от по един два, броя...

А 9 години кой пращаше крави в космоса?

САЩ изтреля Хъбъл и Кеплер изпрати сонда на Плуто и роботи на Марс, а руския кенеф с рогозин КО направи! М!

след като тази приключи успешно и тогава да мислим за Марс. Рибата е още в тигана.

Вие руските изостаняци ще гледате Марс само от лайфовете на СпейсХ! Ще си чакате ли чакате на воля!

холивуд продължава да продуцира добри филмчета.

Баси ква радост, ква нова стъпка за човечеството за нещо което руснаците правят от 50г.

Какво правят руснаците от 50 години ...качват хора в капсула предназначена за 7 човека ...?!?!Приземяват степени на ракети за втора трета пета употреба ?!?! Или това го прави частна фирма !?!? Правят ли го на половин цена !?!? 50 години лежане на стари лаври и толкова.

В тази капсула за седем човека с пет степени защо има само двама души?

Za tova se naricha "demo2". Sledvat normalni poleti.