Коментари - Индия призова Мъск да инвестира в нея | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и кобилкина казва така

Там и чорайбе не бих инвестирал

Ъ ! Как така Мъск да инвестира...нека техните приятели от Русия да инвестират...нали руската икономика е в подем и Запада загнива/загива/упада/умира/деградира и т.н.

Индия е бита карта, ако няма революция там и не премахнат кастовата система, няма да има добър прогрес, но тези от най-високата каста искат ли да се разделят с властта, НЕ! Следователно може да искат да използват ниските касти да им произвеждат, но няма да може един от най-ниската каста да кара същата кола като човек от високата. А най-много са тези от ниските касти, да направиха си президент, ама неговите деца ще минат в по-горната каста и толкова… всички са равно но само със същите от същата каста.

разбирам че различния начин по който други народи работят често ни се струва странен, нелогичен, лош, глупав, не работещ ... но въпроса винаги не е ние какво мислим за него, а какво самите индийци мислят за него. всъщност подобни проучвания има безброй и обикновено 70-80% от индийците одобряват кастовата си система. интересното е че обикновено около 80-90% от индийците твърдят че не изпитват никаква дискриминация или специално отношение от хора от другите касти. . с други думи щом индийците си харесват кастовата система, кой си ти за да кажеш, че е лоша? да, хората в Индия не са равни. не са равни дори и в рамките на една каста. и какво от това? разбирам че на теб човек с коренно различна ценностна система и разбирания ти звучи зле, но ти не си индиец, не ти се налага да живееш с тази система, не ти се налага да работиш с тази система ... а хора които го правят се оказва че като цяло са доволни от нея. . всъщност единствената разлика между нас и тях е, че при тях кастите са нещо конкретно написано описано, конкретно отделено като социална рамка, докато при нас уж ги няма. да кажем ти си строителен работник един от 1000 които работят за мен шеф на строителна фирма. ти да не би да караш кола като моята? твоите деца ще получат ли живота който аз давам на моите? ти да не би да си въобразяваш, че по нещо си ми равен в обществото? ... моля те недей. нека оставим детските наивни фантазии за равенство на страна. равенство няма! никога и никъде не е имало и никога и никъде няма да има в реалния свят. . само между другото именно например колите са един чудесен пример за това как добре кастовата система работи. примерно ти си от ниската каста. няма закон или правило което да ти определя каква кола да си купиш, но реално всички от твоята каста си купуват евтини коли (Тата, Ситроен, Кия ... са сред популярните такива в Индия) и всички смята за много странно някой от тях да си купи нещо друго. с други думи всички те гледат накриво ако го направиш. така когато си избираш кола отиваш в шоурум на Тата не в Мерцедес и вместо продавача да те убеди и забаламоса, че не е проблем с кредити и тн. да си купиш кола, която реално не можеш да си позволиш (както често се случва в България и западния свят като цяло), си купуваш една евтинийка която отговаря на социалния ти статус и финансовото ти положение. имаш си кола и не си заробен от безкрайни кредити. Какво правим в България ... най-често едно от две неща. Купуваме на кредит кола която е прекалено скъпа за доходите ни, или купуваме на старо скъпа марка която нямаме пари да поддържаме. Реалността е, че не повече от 3-4% от българите имат реални доходи за да си позволят марка като Мерцедес, БМВ, Лексус, Порше, Инфинити, Волво, Тесла ... погледни през прозореца и ми кажи дали така ти изглежда реалността.

"Индийците си харесват кастовата система". Разбира се, на най-високата каста им харесва, то и на робовладелците им е харесвало...

Честито на хлебарките