Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че премиерът на Индия Нарендра Моди "натиска" американската корпорация за производство на електрически автомобили да направи значителни инвестиции в неговата страна. Мъск добави, че скоро се очаква официално съобщение по този въпрос, предаде Ройтерс.

Изявлението на известния предприемач и мултимилиардер идва, след като той се срещна с индийския министър-председател, който е на държавно посещение в САЩ. По-рано източник съобщи за Ройтерс, че по време на срещата Мъск ще запознае Моди с плановете си за създаване на производствена база в Индия.

"Той (Моди - бел. ред.) наистина е загрижен за развитието на Индия, тъй като ни натиска да направим значителни инвестиции в страната, нещо, което ние възнамеряваме да сторим", заяви пред журналисти бизнесменът след срещата си с премиера на азиатската страна.

По-късно говорител на индийското външно министерство написа в социалната мрежа Twitter, че Моди е поканил Мъск да "проучи възможностите за инвестиции в Индия, в сферата на електрическата мобилност и в бързо развиващия се пазар на технологии за космическата индустрия".