Коментари - Intel представи новите си мобилни процесори и видеокарта | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истински, нови процесори, декстопни - ще има през 2021 г. Дотогава всичко ще е пунта-мара и маркетинг. Има проблем с постигане на високи тактови честото с новата 10nm технология и затова с нея засега се пускат само мобилни процесори (които не изискват толкова високи честоти). Дори има спекулации, че Intel може да не пуснат desktop-процесори с тази технология, а направо да преминат от 14+++ към 7nm през 2023 г. Увеличаването на броя на ядрата компенсира донякъде, но не може да компенсира при задачи, които са single thread, каквито са повечето в general purpose computing като разработване и компилиране на софтуер, браузинг, офис-приложения и прочие.

Интел са монополисти и могат да правят каквото си поискат

Браво на Интел. Усетиха се навреме, че ще стане и с тях като с Нокиа и се активизираха. 7нм все още са далече за тях, но и 10нм са си перфектни :)

Изобщо не са далеч, като технология, а най-веропятно като архитектура. Тяхната архитектура, може би създава трудности, а успеят ли трейдрипърите ще ни се сторят смешни. Лошото е само за нас, че цените ще си останат високи!

Икаааам елбрууус:)

Между две мутри: -Шефа каза на тоа да му взеаме една десета от оборота! -Абе к'о ш' си играеш, дай направо една двайста да му взеаме!

Se taia

A 7nm кога?

ааааааааа

Какви 10 нанометра бе, слабаци? Нашите правят 64 нанометра и мачкат всичко!

Е как каkви 10nm? Ония същите бе, на които в миналото тайванската TSMC правеше процесори за Самсунг, преди още 2018-та да преминат към 7nm.