Коментари - Intel: Новото поколение процесори е вече тук | IT.dir.bg
назад

Intel: Новото поколение процесори е вече тук

Intel представи шестото поколение на гамата процесори Intel Core.

Обратно в новината

Коментари - Intel: Новото поколение процесори е вече тук | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първите тестове на 6700Коиказаха че процесора е реално ПО-БАВЕН от предишното поколение Броадуел особено на еднаква честота...Има подобрение от 5% спрямо Хасуел...Толкова другото е реклама... ДДР4 освен при архивиране и интегрирана графика е по-бавна навсякъде...Има подобрение САМО в областта на видеото където се ползва хардуерно кодиране при х265 и толкова...Ползвам за настолен Я6600 който ако изключим малко по-голямата сметка за ток е перфектен,,,Няма какво да го натовари почти /не рендвам 3Д филми/ С ултрабука пестя пък ток с У4200 Хасвел...Догодина истината се казва Зен - Амд ще се върне в играта и тогава ще ъпгрейдвам...

Супер си спец, а кажи ся, че от Windows XP няма по-добро измислено и ще те призная :)))

От гледна точка на графичния интерфейс, по-добър Windows от XP няма... Ще минат още 2-3 версии докато от Майкрософт решат коя Linux графична среда искат да ползват и да я пригодят. Windows 8/2012 беше с потрошен Gnome, 10 прилича повече на LXDE :D

ама не вервай на мен , а на тестовете излезли още преди месец - ананд, вцхтецх...Или хихи ти вярваш на рекламата чрез която се опитват да ти приберат парите ? От Я6600 Интел прибавят по 5% на поколение ...Тук няма и толкова...Причината е че Амд изостанаха, но догодина нещата ще са различни...А що се отнася затва дали съм спец не знам , но от 10+ години отговарям за бизнеса на голяма ИТ компания в 15 страни от региона и още не са ме уволнили :-)....Ти къв си ? от Тутракан или Вълчи дол ?

Според мен трябва нова ОС, която да знае как да ползва многото ядра, а не като съвременните ОС да имитират многозадачна работа с времеделене, което не е многозадачна работа.Многото ядра не работят по различни задачи. ОС е куц и причината е, че просто програмистите няма как да си променят мисленето. Трябват ново поколение програмисти, които да използват потенциала на хардуера. В момента имаме имитация на използване на потенциала, щото винаги си опираме до времделенето, колкото и ядра да има. Дето са вика верно ли вина бил многозадачен, чакай да си форматирам дискетата и ще ти покажа.

Ако визираш виндозето - да. Я пробвай някой линукс.

И там не съм убеден, че е различно. И там ОС не работи на едното ядро и да пуска задачи на другите, а работи на всичките.

линукс за сървър е ок, за десктоп е боза

Аве пич, то убаво разправяш ама без времеделене на де. RAM-а е един за всички ядра, IO е едно за всички ядра па да не говорим, че за многозадачен BIOS не съм чул. То затова е N-ядрен процесор па има и N-процесорни компютри. Май на тея лекции не си одил ...

Без времеделение не може да се мине. Всъщност това е плюс. Без времеделение може, когато ядрата на процесора са около примерно 500, при леко натоварване. Сам разбираш, че това няма да го бъде скоро. Ама какъв е смисълът, нали трябва да се обменя информация, значи времеделението улеснява последователното извършване на операциите една след друга. Както на конвейер.

Логиката казва следното; Имаме си хардуер. Хайде да направим софтуер , който да управлява този хардуер. А тука виждам обратно: М$ изсрал някакъв пореден ВИН. И всички ще започнат да си нагаждат хардуера според тоя ВИН.

Искам да кажа, че цапанетона технологични теми с политика, руснаци, Путин и др. подобни политически неща е мека казано безкусно. Ясно, че някой си заработват надници с тия работи, ама айде нема нужда, не мислите ли???

Като че ли законът на Мур все още важи.

Тази технология, руснаците я имаха преди 15 години, но понеже са скромни хора не съобщиха. Скромността краси човека.

Хапчето пак си го забравил.

абее ..към 12-тото поколение вече ще се доближат по поризводителност до Байкалчето на Путя. Дотогава не ми ги хвалете - интел, минтел ..

При търсене в Гугле на: процесори "9 нанометра" От произволен форум. Мнение от: Съб 30 Сеп 2006 0:01 Съдържание вътре: Core2Duo не пекат по две причини - свалена им е реалната честота (по идея от AMD) и са по 6.5 нанометра технология, докато АМД още се мъчат с 9 нанометра . Поне като твърдения си го спомням. Даже помня, че първите под 9nm ги тестваха някъде май в Израел от Intel. Те някъде след това спряха да дават херците на процесорите, че новите не бяха с по-добри параметри по това отношение. Че са ги подобрили по друг начин.

Пич, ако знаеш какви простотии си написал... направо не е истина. А, ако можеш да ми обясниш, какво е общото между AMD и Core2Duo, цена няма да имаш.

Имам съмнението, че може да са им викали тогава така неправилно, а да са били реално 90 нанометра. Но това с 9 нанометра бе поне навлязво в изказванията тогава. В общи линии процесорите тогава се ускоряваха с увеличение на херците, което бе възможно при по-малки транзистори, които не печяха толкова. После вече години нямаха напредък в това и минаха на увеличение броя на транзисторите и броя операции едновременно, както и многоядрените. Все едно вместо един процесор, ти продават два в един. Което разбира се бе далеч от оптимално тогава. Може и да е било икономически необосновано. Точно както едно време в началото е имало 60 битов компютър.

Това във форума е сравнение между AMD и Intel на който е Core2Duo.

65 и 90 може. Като цяло избягвай да смяташ мненията по форумите за чиста истина. Неграмотните са много. 6нм не знам даже дали е възможно физически.

Възможно е, но за да експонират такъв процесор ще им трябват ултра-ултравиолетови лазери. В момента (по спомени) за 100W мощност на такъв лазер са необходими към 2MW (МЕГАВАТА, не съм се объркал) мощност, защото светлината се генерира чрез плазма на калай. За да е още по-красива картинката, енергията на този лазер отслабва невероятно бързо, дори и във вакуум, заради неравностите по повърхностите на огледалата и лещите през които минава... Интел се отказаха от 9nm поради тази причина. Самсунг се отказаха преди тях, а TSMC дори не са помисляли за това, защото чиповете се експонират в продължение на часове, машината струва мнооооооого пари, като цяло себестойността на чиповете ще е много висока...

Май не бе само по форуми, а навлязло като понятие. Просто трудно в Гугле се търси нещо старо. Но и тогава май се сещам, че някъде съм меркал това за 90 нанометра и се чудих защо му викат 9. Едно време много гледах такива неща. Иначе поне съм нацелил нещата. Цитат: Дизайнът и развитието на Core 2 се дължи на работата на специално формираната от Intel група в Израел, наречена Israel Development Center (IDC). Това че се разработваше в Израел. Но наистина не загрях този път, че онези названия са сигурно фалшиви. И наистина са 65 и 90 нанометра.

краварите правят такива неща??? Дали и тях са откраднали от немците или пък може би са много прости и лесни, друго си е калашнико или ракетата, нз защо си губят времето с процесори, че те са само на загуба от такива глупотевини.

Какво са направили краварите в електрониката и децата знаят,както и че водкаджиите никога ме ще успеят да направят ГСМ,а за компютър да не говорим!!

на кой му пука.

... Викаш, за да драскаш в дир-а, е достатъчен 386 на 20 Mhz?

2000-3000 рубли

За жалост не става. Само за да се редне дирската страница, требе 386 да има около 64 МБ рам и това, ако намериш браузер за win 3.11 Javascript разказва играта на всичко, що не е над 1 gigaHertz. Страницата ще се зарежда поне 10 минути. Курсорът ще ти мига на 10 секунди.... И процесорът ще е натоварен на 100% винаги.

По отношение на процесори, явно нещата са в застой още. По памет преди около 10 години се ползваше 9nm технология и се говореше за 6nm на Intel. Сега са стигнали до 14nm. Само дето тръгнахада ги правят много процесорни или с много ядра.

Новината принципно е добра но някакси не мога да се зарадвам защото от 2-3 поколения интел залагат модули за следене на потребителитев в самите процесори които работя заедно с операционната система уиндоус. Което никак не е добре за личната и корпоративна сигурност.

А, ако, операционната система не е уиндоус, какво става???

Ванка, дай доказателства като твърдиш такова нещо, поне посочи източници, да се убедим и ние. Ти така като цитираш заглавия от вестник Уикенд или Шок или къвто четеш само се излагаш.

Пише го по много форуми (специализирани по темата). Както знаеш тук не може да се слагат линкове. Разглеай си BIOS-a за Intel Smart Connect Technology. Още колко неща има...

Измислил го руснака, ей!!!!!

Ето това е наистина технологична новина, нещо ново, интересно и с изключително приложение за компютри, суперкомпютри, смартфони, таблети, лаптопи, наука, изкуство, и какво ли не. Обаче според путлераста, който е фен на градински гноми правещи фитнес, "Союза" си е майката, бил "космически кораб", дето го изстрелват на 400 км над земята и така 40 години го катапултират с немските ракети и пада на вода после на меко. Да му мислят планетите дето нема вода, ракети и гориво за изстрелване като започнат да колонизират космоса 45789е34535 година