Коментари - Ерик Шмид: Интернет ще изчезне | IT.dir.bg
назад

Ерик Шмид: Интернет ще изчезне

Председателят на борда на директорите на Googlе Ерик Шмид смята, че дните на интернет в сегашния му вид са преброени.

Обратно в новината

Коментари - Ерик Шмид: Интернет ще изчезне | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ерик, той вече изчезва в БГ. По за няколко минути, за часове, че и за дни. Кога както доди ... :) Сега казваш и по света ще е така, а? Еми то е добре така. Значи сме първи този път :)

Назад към природата. Лично аз си почивам най-добре някъде в планината където няма интернет , няма обхват на телефоните ,а е тихо и спокоино

Творецът е създал всичко за безплатно ползване от хората въпреки че авторските права за цялото битие са негови. Той е върховният суверен и собсвеник на всичко и като такъв той определя правилата. Затова авторстските притенции на такъв корпорации са ми толкова неестесвени. Само несвободните хора могат да искат да живетя в такъв зомби свят а такива Шмидове разкриват плановете на час по лъжичка за да не се развълнува силно публиката, от позицията на гурута и интелектуалци. Но те просто си декламират репликите.

Господ ни е създал по свой образ и подобие, сега ние искаме като него да виждаме и чуваме всичко каквото се случва.

Тоя се е побъркал. И е тръгнал в лошата посока. Какви много устройства ще се слагали върху себе си, той не вижда ли, че някои страни се връщат към средновековието. Например статии от днес населението на Българи обеднява страшно много, вече сме с над 40% от българите живеещи в бедност. И ще се увеличават все повече. Вече отиваме към африканска бедност.

ВСЕКИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА СМАРТФОН Е малко ИЛИ МНОГО ГЛУПАК.

riptor

Всички пишете за бъдещето от своята натояща гледна точка. Никой от вас не се досеща, че той има предвид поколението, израснало с телефон вместо с кукла или детска кола в ръка. Стрелят с b-4-3 а не с пистолет с капси. Сегашните децата са на прицел и няма да знаят кравите лилави ли са и картофите по дърветата ли растат (освен ако не са си иснталирали Ап, който да им казва).

Всички в Матрицата !!! И такса чист въздух за селата и малките градове !

мисля че ми е дошло време да бия шута на всички интернет простотии и джаджи и да ходя на село да ползвам клечаща тоалетна, омръзна ми да ми обясняват как без тях няма живот

Защо? Йафона например е съвместим с клечащите тоалетни и някой го ползват дори при такива ситтуации.

пак някой журналист се е ''изхвърлил'' със заглавие. Интернет ще ''изчезне в сегашния му вид'' е мнооого по-различно от ''интернет ще изчезне''

Защо този Шмид ми препоръчва да се кича като коледна елха с разни джаджи с iP адреси? Защо питам аз? Защо си мисли че всички мечтаят за такъв зомби свят?

Да се превръщаш в първосигнално зомби, за да могат такива като този на снимката (с небрежно преметнат крак въху крак, в поза на господар на света) да ни диктуват мислите и сънищата!

ше плащаш и за дишане на въздух.

То и сега, като не го платя си изчезва!

Винаги е готино сред потока от мрачни погледи в бъдещето или всеобща апатия да те облее струя здрав практичен хумор. Браво !

Голяма новина, няма що! "...че ще престанете дори да го усещате" Това,че не усещаш нещо, не значи че го няма, нали? Кое беше онова пернато, дето си заравяше главата в пясъка, когато искаше да се скрие? Или може би поредното зомбиране на зомбитата пак с някаква цел, дето само рептилите (богоизбраните) си я знаят.

Ще изчезне, изчезне ... колко да изчезне :) Тоя май е директно за УволнЯне...

при мене изчезна вече;не се платих интернета-не е биоджетиран при тая скапана домашна микро-икономика.

И аз така. Добре, че ловя от комшиите, сигнала им е силен. И до мен идва на добро ниво. За мен за сърфиране ми стига. Нямам пари да си плащам собствен, добре,че комшиите са богати и не ги бърка, дадоха ми паролата си.

Истината е че този чичка се чуди какви да ги наприказва понеже от него се очаква да диктува модата. Е да ама иновациите не са за такива престарели чичковци живеещи в миналия век. За това и Гугъл напоследък не върви добре и повечето проекти се провалят. Мариса Майер е друго тесто. Тя е лидер с нюх.

Абе с нюх, ама за други работи. Това прословуто Яху го държат само заради акционерите, набутали са много пари там и докато не си върнат инвестициите ще съществува. Вече колко години Мариса е начело, а Яху не е мръднало. Само купуват, нищо не произвеждат.

Браво! Ето това е обяснението за бръщолевенията на тоя чичак.

кое, кое не ''вървяло'' на Гуглето ???

Някой пак не си е изпил хапчетата.

Простащини, пак! Интернет - WWW не е някакъв продукт или нещо си, а по същество е самата връзка между компютрите в световен мощаб. Няма как да изчезне, освен ако не се качим по дърветата при маймуните пак. Друг е въпроса, че със софтуерната част от тази връзка се преиграва малко с алчните търговски цели, и идеята мутира от финансова гледна точка.

Мисля си: какво ще стане ако този , дето казва на кое WWW - кой IP адрес съответства?

Ако някой е толкова сигурен какво ще стане, нека да завърти някаква спекула или да развие бизнес около това. Ама на, на приказки всеки знае и е голям.

Интернета ще изчезне, защото Росен Пед. от 8-мия етаж не дойде да оправи нета. Росенееее

Което ще изчезне е начина за използване на интернет. Ще е точно обратното -- интернет ще ни използва. И спокойно, гугъл ще е един от основните собственици на интернет и на подчинените му.

Много точно го е казал, но тъпанарите които не могат да се справят с живота си, пак ръсят мозък... що за тъпо село сме...

Смартфоните, които по същество не са нищо друго, освен: 1) МИКРОФОНИ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ! 2) СЕНЗОРИ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО!! 3) ИНДЕТИФИКАТОРИ ПО ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ!!!

де факто не е казал точно че нетът ще изчезне а че животът ни ще е в нета....

Аз лично предпочитам нета да е в живота ми, а не живота ми да е в нета!

Прочети много внимателно заглавието: "интернетът ще изчезне". От тук нататък какво и как е лъгал (в заглавието или с текста по-долу) журналиста въобще не ме интересува. А оня какво е искал да каже и дали и как го е мислил - също. Аман от политическо мислене : общи приказки и всичко замазано, така че всеки да мисли каквото му е кеф.

Иска им се на гугъл да контролират всичко с разни навързани сензорчета и компютърчета, но не разбирт, че на много хора вси

не разбират, че на много хора взе да им писва от тези безмислени джаджи и глупави затъпяващи програмки, които така усилено ни натрапват.

На такива форуми, хора от подобен ранг казват гръмки фрази, за да провокират идеи. Това дали ще изчезне интернет е безпредметен спор, както когато шопа видял жирафа и казал: "такова животно, с такава дълга шия - нема"

На тоя мозъка му толкова е закърнял от луксозен и уреден живот, че започна да плещи врели-некипели.

съкън

Аз и сега си управлявам кухнята със смартфона, осветлението и отоплението също. Не ставайте смешни. Бъдещето е на "смартуправлението".

A главЪтЪ си с какво управляваш - с таблетки ли?

по един таблет на гладно...а вечер по-няколко смарткюф.

Смартфона не може да бъде супер компютър. Мини компютър - да.

Даже не бих го нарекъл компютър, а устройство с параметри на компютър, но с толкова малък екран, че освен да свършиш нещо набързо или да си избодеш очите, за друго не става. :-) Не знам какво толкова ги прехвалиха тези смартфони и таблети.

Не е задължително компютъра да има екран!!! В определението за компютър не фигурира такова условие!!!

Сравни го с компютър от висок клас отпреди 10 години.

Тук никой не говори за размер!!! Става въпрос за възможности!!!

Вече някой хора започнаха да се усещат, че тежестта се измества от към "възможности" към "сигурност". Да, човек има възможност да се качи на покрива на блока и да играе на "спяпа баба" друг е въпроса дали това е сигурно и дали си заслужава да контролираш пералнята си със телефона.

На мене това изказване ми звучи в смисъл, че връзките между "нещата" ще станат толкова естествени, че на практика ще са "невидими" - няма да им обръщаме внимание, а ще ги приемаме като нещо естествено, част от "пейзажа". Не, че Интернет ще изчезне буквално. А по въпроса за мотиката: има неща, които отдавна са достигнали функционално съвършенство и е много трудно да се подобрят. Някъде четох, че обикновената лъжица, с която ядем, не е усъвършенствана от над 5000 години.

Е то и ръкавиците все ги правят с до пет пръста - защо ли ?

Драскачи, прости момченца - изчакайте и ще видите. А то със сензорната мотика - изби рибата във въздуха :) Смешници, не се коркайте. Вие не сте сътворили нищо повече от лайн*то в кенефа!

Не бъди толкова сигурен Минчо, че нищо не сме сътворили. Изобретенията не са само свързани с интернет и безполезни програмки. :-)

Който няма аргументи - обижда. Така е по-лесно отколкото да се напъне да измисли нещо.

внимателно че ще стигнем до жена президент така

Смартфон - суперкомпютър! Изби рибата с това изказване. Искам да си купя един - ако може поне с 15-20 петафлопса производителност. Нищо работа за Ерик Шмид.

Уреда мотика, засега работи без сензори, иска се мускули.

Той и Зукърбърг щеше да индексира във фейса целия нет, ама не знам докъде го докара ...

Някой разбра ли какво точно искаше да каже този човек?

Човекът го е казал. Който разбрал - разбрал. ТОЧКА.

И ти май само точката си разбрал какво значи.

Значи и Гугъл поне като търсачка ще изчезва? За много хора Интернет = Web. Така че да конкретизира - вярва ли че ще изчезне уеб-а? Аз не мисля, освен ако не е заради по-нов уеб.

поредния пил газ

Когато порасналите момченца почнат да мечтаят, става страшно.