Инвеститор във Facebook предупреждава Зукърбърг за катастрофалната му метавселена

Резултатите са ужасяващи, смята изпълнителен директор на Altimeter Capital Брад Герстнър

Обратно в новината

Коментари - Инвеститор във Facebook предупреждава Зукърбърг за катастрофалната му метавселена | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Приблизителна инвестиция от 100 милиарда долара в неизвестно бъдеще е супер голяма и ужасяваща новина дори по стандартите на Силиконовата долина", смята инвеститорът. Силиконова е главата, на този, който е превеждал. Долината е СИЛИЦИЕВА!

в много страни. На ббс пише за срива. В български медии не можах да намеря съобщение.

То тук никой не ползва Уатсъп. :-)

Има хора, които го ползват. Откакто Скайп го скапаха търся други подобни алтернативи за контакти. Телефонът не решава проблема. Човек може да е зает или да не чуе, че телефонът звъни. И в двата случая не можеш да се свържеш с него. Пък и някой път трябва да се обмисли някое съобщение, преди да се отговори. Когато нещо е написано, то може да се прочете няколко пъти.

му дреме за Уатсуп, мети, тиндери, инстаграми и тем подобни бре. Влезте обеатно в реалния живот!

са сведени почти до нулата. Преди години можеше да се прати телеграма за бързо известие, която биваше доставяна за няколко часа, а спешната - за 1 час. Пращаха се писма и имаше пощальони, които ги носеха до адресатите. Сега и тази услуга е пред закриване. Малкото останали пощальони не се ориентират за адресите и често писмата се губят.

Е какъв е проблемът да вдигнеш телефона и да се обадиш?!? Защо трябва да пишеш съобщение или да пращаш гласово такова.

Няма такова нещо. Пощите си работят напълно нормално. И сега писма се носят до пощенската кутия на получателя. Имаш и препоръчани писма. Фирми и институции много ги ползват. Телеграми не зная, дали все още има. Мисля, че не. Сега дори погледнах. Имат нещо наречено теле факс. Което по описанието, е същото. Пращаш факс до някой пощеки клон и го доставят на адрес. Колко е необходима тази услуга....

Виртуализацията решава проблем с отделянето от реалността. Това се прави поради две причини: или реалността е твърде лоша, или мечтите са твърде хубави. Прави се също и по два основни метода: виртуалната реалност на метаверс или .. "пица на кристали". И двете са патент на неолибералните откачалки.

Не му е проблем на фейса метата, проблемът е от една шепа идиоти, които съсипаха страниците, групите и рекламните и социални алгоритми.

Фокусът на Марк са социалните мрежи в която категория попада и Метавърса. 'бахти инвестора в Фейса който не го разбира това.

Нямам фейсбук от 7 години, нямам вайбър , инстаграм и тем подобни глупости. С нокия 3310 съм, работя на село, и не ме интересуват глупости за мета амфи и всякакви вселени.

Голяма работа. Нито някой ще впечатлиш с това, нито има каквото и да е значение!