Коментари - Инжекции ще ни правят по-умни | IT.dir.bg
назад

Инжекции ще ни правят по-умни

Инжектирането на голяма доза допамин - произвеждан от главния мозък невромедиатор, може да стимулира мозъчната активност.

Обратно в новината

Коментари - Инжекции ще ни правят по-умни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези инжекции ще е най-добре да ги включат към годишните профилактични прегледи.

След като поумнееш рязко, как след това ще живееш с толкова тъпаци около себе си??? депресията ще ви съсипе....

Дедо ми викаше. Зорлем х... можеш да вкараш ама акъл не.

Дай сто парчета насам!

Ще смръкна амфетамин,боцна допамин,и ще ВИ го поставя отз...

loyola

Дори има филм за това - Limitless

Допамин (както и останалите катехоламини, адреналин например) си е стресмедиатор. Безусловно повишава мозъчната активност.... ЗАЕДНО с кръвното налягане, честотата на сърдечния ритъм (аритмия, най-често камерна тахикардия), стенокардия и подобни екстри. Не знам какво си мислят, че са открили тези "учени", но им препоръчвам да се възползват от собственото си откритие. Ако не от първата, от втората доза инфаркта им е в кърпа вързан.

Точно така, колега! Освен това допаминът се отделя естествено, когато човек изпита удоволствие от нещо, свързан е с веригата мотивация-постижение-награда. Но тия учени ще си бият инжекции с големи дози. А просто трябва да си щастлив...

Всичко е въпрос на доза. Допаминът не е чак толкова безвредно нещо, особено ако се прекали с него. Всяко нещо в твърде голяма доза става смъртоносно. Дори и водата, ако е твърде много в кръвта, се получава водна интоксикация, която води до хипонатриемия, оток в мозъка и накрая смърт.

След британските учени - тези са на път.

Допаминът бе свързан с щастието. Но води и до зависимости. Наркотици водят до отделянето му, а и много други неща. По посоченият начин, сигурно могат да направят хора наркомани и станат зависими. Крайният резултат да е отрицателен. Счита се, че от повечето наркотици се оглупява, но тук може би няма другите негативни ефекти.

Намерени цитати: Допаминът е хормонът на пристрастяването и зависимостите. Всички вещества, дейности, хора, всичко, което "събужда тръпка" в нас, може да доведе до пристрастяване и зависимост. Компулсивното хранене, шопингът, трупането на пари, безразборните сексуални връзки всички те повишават нивото на допамина в мозъка ни. В едно проучване изследователи поставят на плъхове електроди, стимулиращи системата за възнаграждение (по подобен начин, по който го прави допаминът). След това плъховете били накарани да натиснат лост, който задействал стимулацията на електродите. Всички плъхове продължили да натискат този лост. Те не обръщали внимание на храната, мъжките плъхове игнорирали разгонените женски плъхове, женските плъхове не обръщали внимание на малките си. След всяка силна стимулация организмът има нужда от около 2 седмици, за да възстанови допаминовата система. Пристрастени към удоволствието обаче плъховете продължават отново и отново да се стимулират, тъй като при този механизъм липсва обратната връзка усещането за лека депресия след силната стимулация. По този начин животните могат да стинат до крайно изтощение и смърт. Следователно, ние се пристрастяваме не към алкохола, кокаина, захарта, секса, любимия човек ние всъщност се пристрастяваме към допамина. Получавайки дозата си допамин от алтернативни и източници с неограничен достъп, ние пренебрегваме естествените си инстинкти инстинктите за оцеляване и продължаване на рода, и заобикаляме механизмите за регулация. Както и плъховете, ние променяме възприятието си към естествените стимули и изтощаваме организмите си.

Thank you captain!

240 дози моля!

Трябват тройни. Случаят е тежък