Коментари - В Китай iPhone е... кожен аксесоар | IT.dir.bg
назад

В Китай iPhone е... кожен аксесоар

В Китай името iPhone официално стои върху серия от кожени продукти на Xintong Tiandi Technology, а Apple не може да направи нищо по въпроса.

Обратно в новината

Коментари - В Китай iPhone е... кожен аксесоар | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като не могат да измислят нещо сами - така правят. А да водиш дела в Китай, все едно българин да води дело срещу циганин в мешерето.

Всички видове "ПРАВА" важат върху определена територия за която са упълномощени след добиването и заплащането на съответните такси в патентните офиси за дадената територия! От статията се разбира че апъл няма права в Китай за логото "IPHONE". А къде е България в авторските права! Тук дори и патентен офис няма. Е, има една пародия на такъв. БГ е един разграден двор, "Куче влачи, диря няма!"

Да допълня. "IPHONE" "IPhone" са две различни неща. Дори и по този показател апъл са губещи.

Съвсем същото си е. Тук не говорим за графичен дизайн, а за запазена марка. И двете са написани с латински букви. Въпроса е, че нормално патентно ведомство ще даде на 100% правата върху iPhone, поне това са практиките навсякъде. В Китай, това е политическо решение и в известен смисъл са си прави. Още преди години Китай в прав текст си заявиха, че ако искат да произвеждат в Китай евтино трябва да забравят за патентни и защита от копиране.

Статията е за административния произвол в Русия и Китай. Защо намесихте нашата татковина - умът ми не го побира! Имаме Патентен офис, апропо. В него, обаче, не се регистрират авторски права. Те не се регистрират никъде. Умният писател първо чете, после пише. А понякога и мисли в хода на процеса.

Сеа... за мен въпорсът е китаецът да не осъди Апъл! Че като има две загъбени дела, работата става мъгла.

Ха-ха-ха. Китайците кефят. Ето това е нация, която на никого не слугува. И едновременно с това китайците са скромни, дисциплинирани и доста начетени хора. Просто съм имал работа с китайци, и донякъде познавам манталитета им.

Китайците са мотали ябълките за една регистрация на ТМ над 10 години. Няма сила на света да ме убеди, че не е умишлено. После "кефели" китайците. Дръжки - ако не бе ривърс инжинеринга още щяха да произвеждат стомана в доменни пещички в задните си дворчета и да избиват врабчета (знаещите знаят за какво говоря - другите да прочетат). Отделно и глобализмът свирепо ги подкрепи, като им даде инженерни знания наготово, макар други да са инвестирали в тяхното развитие със столетия.

Китай да не е САЩ, че да съдят така. ;) Макар в случая да са сигурно прави.

Как "да съдят така". В случая Китай е САЩ х 1000. Като не зачита никакви чужди права. И напротив в САЩ много чужди компании осъдиха американски.

Да, примерно Samsung за по-правите ъгли от дизайна на Apple... Ти... вярваш ли си?