Иран извърши успешен тестов полет на нова космическа ракета

С нея Техеран ще извежда в орбита сателити, Вашингтон се опасява да не бъде използвана за ядрени бойни глави

Обратно в новината

Коментари - Иран извърши успешен тестов полет на нова космическа ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ㅤ

Както в Холивуд, така и наяве Вашингтон се опасява от всичко и всеки, върху което или когото не може да сложи ръка. Вследствие въпросното нещо или личност е обявявана за "враг на националната сигурност" и това им "отвързва ръцете" за всякакви геополитически перверзии, като цветни революции, майдани, военни операции, локални или световни военни конфликти.

Иран никога не са били много назаднали. Произвеждат си не много напреднали самолети, дронове и ракети. 80 килограма полезен товар е в рамките на хоби ракетостроенето. Очевидно "космическатите" програми на Северна Корея и Иран са еднакви. Но разликата е, че Иран изнасят много газ, а Северна Корея дърва. Няма как да наливат милиарди като купуваш газ ит една страна и да искаш някакви санкции да се спазват.

Браво!

Докато ни разсейваха и гледахме как се развиват ракетоносителите в братска Русия, още по-братски Китай и най-братска Северна Корея, виж ти докъде тихо и мирно стигнали аятоласите, муджахидините, талибаните или там каквито са, че не се виждат под чаршафите! Нали уж някакви санкции имаше срещу тях с десетилетия, уж някакви международни комисии ходиха да проверяват, къде са ги сглабяли в дупки по планините и под земята ли? И сега - каква изненада! Не само дронове, а цели космически ракети!!!! Явно има някакъв картел между гореизброените братски страни и ето, списъкът им се увеличи с още една......Дали примерно и в Куба ще се случи същото, или в братска Сирия и още по-братска Турция? А ако и братска Венецуела реши и тя да влезе в игратга, поне си има нефт да си плаща? А ако и Палестинската автономия реши, че е време и тя.....? Ами, прави ще са, когато работата стане ялова и уялите се службаши само се ръкостискат и съвещават, защо пък да не се възползваш?

От сутрин до вечер ни заливат с незначителна информация за точно определени космически агенции. А за индийската станция "Мангалян" ("Марсиански кораб") ни съобщиха само когато я изстреляха и когато завърши 8 годишната му мисия на Марс... и въпреки че индийците редовно пускаха прес релиизи почти никой не ги репостваше;)

Дотук с пропагандата за изостаналите иранци.

Някаква нова технология ли са разработили ?

Колко държави развиват собствено ракетостроене, сателити, дронове, ядрени технологии?

Боята с която са боядисани старите съветски ракети е.....иранска.

На зеления една такава ракета в гъзенцето със запален фитил

Пръв си ти.

Иранците единствено копират стари съветски ракети, за които СССР им е продал правата.

Те така и за "китайците" си мислеха. Само че, Китай е най древната и непрекъснато съществуваща цивилизация на планетата. Инженерите на Китай преди 30тина години започнаха да надминават оригиналния проект и да го превръщат в по добър. Това преди 30тина години, когато завършиха първите випуски инженери от програмата на Мао. След това, всичко е история. Така.... Я да сравним сега с Персия? Велики инженерни постижения 1500години преди Христа... Тези също са наследници на велика цивилизация... Подценявате ли ги ???

Персия е велика до преди да станат мюсюлмани.

Глупости си написал. Нито днешен Китай, нито днешен Иран са това, което са били преди стотици или хиляди години. Населението вече има съвсем друг състав както в Китай, така и в Иран. Китай е завладяван от какви ли не монголи. Същото и за Иран. Имало е някога цивилизация, както е имало и по нашите земи, не по-малко развита. Къде са древните народи от двете Америки, създали древните монументи? Индианците?! Не ме разсмивайте. Няма ги тези древни народи, от чиито остатъци сме зародили нашата цивилизация. Останали са само огромните каменни постройки, които ние, поради различно мислене и поглед върху света, не можем да проумеем. Така е било не само в Китай и Древна Персия, Египет и навсякъде. Ние сме наследници на нещо, което все още не можем да разберем. Баалбек, Пирамидите, "Градовете" в двете Америки и още, и още... Аз подозирам, че "някой" се опитва скрито да създаде илюзията, че ядрените оръжия и средствата за тяхното пренасяне се създават едва ли не по "естествен" път. Някой замислял ли се е, колко наистина са страните вече притежаващи, явно или не, ядрено оръжие и средствата за пренасянето му?

Ще трябва и ние българите,да започнем да си произвеждаме ракети с които да си разполагаме сателити.Иначе много скъпо ни щзлиза са ползваме чужди сателити.

В момента ресурса ни е зает със завършването на Тунел Витиня. След има няма 18 години започваме разработката на ракетите.

Ами то и Иран се опасява, че САЩ могат да ползват ракетите си с ядрено оръжие.

Тоя Вашингтон не умря ли отдавна?