Коментари - Иранската армия представи нов дрон камикадзе | IT.dir.bg
назад

Иранската армия представи нов дрон камикадзе

Какво е името на новия безпилотен апарат на Техеран не бе оповестено

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Иранската армия представи нов дрон камикадзе | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По непотвърдени източници името е "Путю Акхбар".

Иран направиха проста демонстрация - с многобройни играчки блокираха обединеното ПВО на Израел, САЩ, Великобритания и Франция и удариха с ракети военни бази на Израел, за което бяха уведомили 3 дни предварително. Превод за дебили: с такава тактика Иран могат да ударят с ядрена ракета, където където решат, когато решат.

Ъхъ ударили... на сън... Даже Иран сам призна че атаката им беше неуспешна ама за путинофилите това е грандиозен успех... а после се чудят що всички им се смеят...

Трудно ще ударят Иран с ядрена ракета където и да е... поради простата причина, че нямат такава!

И няма да им бъде позволено да имат. Втора ядрена джамахирия като путинската цивилизованият свят няма да разреши.

Ако арабите не плащат на САЩ милиони да спират Израел,досега щяха да станат та кайма от дронове и чалми.

Братушки, напред!

За Иран става въпрос ?

Ми на него аятоласите са му братушки...

Още преди 35 години, преди срива на соца, едно малко заводче в покрайините на Пловдив правеше безпилотни малки самолети с 125 или 150 кубикови двутактови мотори (не си спомням точно). Даже се говореше че двигателите са чешки, преправени от ЧЗ или ЕйТеЗе мотоциклети. Тогава се чудех на кого пък ще съ му потребни малки безпилотни самолети. Чак сега си давам сметка колко напред е била военната индустрия на соц лагера. Правели са така наречени бойни дронове (пловдивските са били разузнавателни) още пре 35-40 години и то в затънтена БГ. След колапса на соца, това заводче беше затрито и съответния ред.

Първият радиоуправляем дрон в света е пуснат в края на ВСВ от САЩ... Ама соца е бил много напред през 89-та, ша знайш....

"Дронове", както им викат сега, съществуват и се ползват от 50те години. Колко точно напреднали са били соц. оръжията виждаме всеки ден в новините.

И ти млатят, като маче у дирек! Русия срещу 55 нотофски сататанисти!

Имаш грешка. Двигателят е бил от мотопед "Балкан", произвеждан в Лочеч. Хем с бензин, хем с педали. Брат-чеда си беше купил и ми даваше да го карам. Бах десетина годишен. Когато е на педали не излъчва топлина и е невидим за ПВО.

Преди комунизма сме правили самолети. Ако Германия беше победила сега щяхме да сме една развита държава, потчи колкото нея.

Мисля е редно да поясниш кога и в какво "Ако Германия беше победила ...". Ако Германия беше победила в Първата световна война има някакви шансове да бяхме станали нещо по-значимо от сега. Ако Германия беше победила във Втората световна война ... запознай се с Генералният план Ост на нацистка Германия за следвоенно икономическо развитие и колонизация. Сбито в едно изречение чакаше ни масова депортация/разстрел на непослушните, преселване на коренни германци, които да управляват раята, която остава без права. Тъжно ми е да го кажа по повод малоумен период от историята ни като 45те години след ВСВ, но в сравнение с това какво ни чакаше ако Германия беше победила ВСВ, сякаш комунизма определено е по-малкото зло.

Трудно ми е да си представя, преди 35 г да са произвеждали нещо повече от въздушни цели за трениране на ПВО системите, което между другото си беше доста значим бизнес само по себе си. Виждал съм статистика за Соц блока се потребяваха близо 800 въздушни цели годишно. Голяма част от тях бяха преработени стари модели, но много от тях си бяха просто фабрично направени безпилотни самолети които просто служеха да се вдигнат във въздуха да следват някакъв съвсем простичък маршрут и да бъдат унищожени някъде по пътя. 800 въздушни цели годишно си е цяла индустрия само по себе си. Това което правят дроновете днес, преди 35 години не съществуваха техническите възможности да бъде правено. Дори във фантазиите си не сме си представяли, че е възможно, тъй че избий си от главата подобни ала-бала мечти и фантазии. Онзи завод не е имал абсолютно никакъв шанс да произвежда нещо съпоставимо с това което днес се ползва от военните сили. . пп. вместо да си пълните главата с разни глупости за били - небили времена, защо не погледнете реалността днес! всъщност в България се произвеждат дронове ДНЕС! Примерно Дронматикс, правят товарни дронове, виждал съм дрона им на демонстрация, да действително съществува и действително лети и тн... колко и на кого ще успеят да го продадат те си знаят, успех им пожелавам.

Е тоя е отпадъци от руската пропаганда какви чудеса сме правили в соца.А истината е че не българските компютри бяха по калпаци от руските а руските по калпаци в пъти от японските а те от американските . България беше на заплати от по 20-50$ и именно заради това бяха затворени границите зада не си видим мизерията.Некерман беше като порно списание .Дробове в Пловдив през соца управлявани от пионерски устрем боже боже .