Коментари - Кои са най-объркващите IT термини? | IT.dir.bg
назад

Кои са най-объркващите IT термини?

Облакът, стрийминг и „интернет на нещата” са най-честно бърканите IT термини.

Обратно в новината

Коментари - Кои са най-объркващите IT термини? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сцепи се! - "Оптично влакно: оптичните влакна са по-мощни от телефонните кабели" :) А емоджите не бяха ли емотикони!? Или вие се опитвате да наврете грозните японски манга и аниме, като нещо хубаво за хората с не дръпнати очи? :)

хубаво е да обяснят какво е абстрактен клас :D или полиморфизъм....

Като гледам повечето коментари тук много повече термини не са ясни на народа, в което само по себе си няма нищо лошо. Лошото е там, че както винаги тези, които най-малко разбират най-много коментират.

Облака не е само съхранение на информация, а и методи за нейната обработка. И още по-точно казано, облака реализира основните информационни дейности и процеси известни мнооого отдавна: създаване, съхранение, обработка, разпространение на информация.

Препоръчвам на хората невиждащи смисъл в обяснените термини в статията, сериозно да се замислят за това, че този факт е ярък признак на тесногръдие и им препоръчвам - да не се занимават с коментари по отношение смисълът на съществуването на подобни неща.

Емоджи?! Не знаех тия хуйни, че така се казват, но са много противни. Огромни анимации, мърдат, мигат, ... Когато имам възможност ги забранявам. Когато нямам ги блокирам. Тва е емоция, все едно слушаш митинг на БСП.

Интернетът на нещата е следващата голяма стъпка на развитие. IoT контролерите вече са с размери на микрочип. Мой познат във фирма занимаваща се с газ сигнализатори го внедриха в сензорите им в рамките на няколко седмици. Изключително лесно и за разработчици и за потребители.

Направо го изкърти с коментара :)

Колко ти е мощен кабела? Вдига 3-4 мегабита.

Подкрепям!

"оптичните влакна са по-мощни от телефонните кабели" - мощни, мощни, колко да са по-мощни, има няма сигур 100 коня отгоре Ъ? Няма по-мощни и по-маломощни кабели, ИДИОТИ!!! Говорим си за капацитет, честотна лента и т.н., но мощности при кабели...

...от неграмотни журналисти.

Чак пък журналисти, по-скоро преводачи и то неграмотни и мързеливи.

От тия неща знаех само стрийминг, тъй като често гледам в интернет по онлайн стриймовете напълно безплатно Формула 1, Футбол всякакъв и всякакъв спорт. Който по телевизията обаче е платен. А в нета ми е безплатно. А " приложенията, свързани с превод" като google translate са много полезни. Аз всеки ден ползвам гугъл транслейт. Превеждам си от всякакви езици и не мога без google translate. Да, не превежда точно винаги, но все пак е голяма помощ. Пак се поразбира. Защото без него ще е невъзможно да се преведе.

"61% от анкетираните българи споделят, че използват технологии много повече в сравнение с преди две години", останалите водят нормален сексуален живот.

Така е!

Па язе досеги виках на теа неща емотикони, а то били емоджита.

Емоджи и емотикони са различни неща. Двуеточието със скоба е емотикона. Картинка на усмихнато лице е емоджи. Има емоджита, които са в същото време и емотикони.

Понякога се чудя от къде ги измисляте тези простотии...

Част са понятия на глупости, като емоджи и за мен и интернет на нещата поне засега. Иначе от по-вътрешни понятия си има команди тип убий, умри, заспи, демон, зомби, деца, родители и разни подобни.

Интернетът на нещата (IoT) не е глупост. Глупост е описанието тук. IoT е технически термин описващ хардуер (контролери) в който има имплементирани функции работа с интернет. Това дава възможност, устройството което го ползва да се свърже в мрежа и да се контролира по нея (ако разбирасе, производителят е решил да ползва съответния модул). Друга тъпотия от статията е това за мощността на оптичните влакна и обемът на информацията изразен в телефонни разговори.

Интернет на нещата за момента си го считам точно за тъпотия. Не че не съм гледал как хакват коли (примерно Джип марката, а не българското понятие) и и пускат отдалечено чистачките, музика и други неща. Къде реално ще се ползва този интернет за нещата? Освен примерно където знам, че рестартират сървъри през мобилния си телефон, но това не знам дали изобщо трябва да влиза в тази категория. Ще пуснеш отдалечено печка ли? А после ще викне ли и пожарна, ако се запали? Повечето неща не са такива, че да работят без наблюдение. Ще ти изпере прането ли? Кой ще го сложи там и каква инсталация трябва да е това. Или ще пусне храна за котката? Че то си има такива с часовников механизъм без интернет. Може би само за коли без шофьори ще става.

"оптичните влакна са по-мощни от телефонните кабели" Абе с какво ви хранят в редакцията на дир-а? :D :D

Изпратих 5 ГБ в някакъв облак. Кой знае къде ще ги извали... Ако е на място което си мисля, съм сигурен, че ще е с гръмотевична буря (емоджвам) :)

ти ли си бил бе, аз се чудих що вчера валя дъжд от порно

ГолЕм ли му е?