Коментари - Кой е най-умният изкуствен интелект | IT.dir.bg
назад

Кой е най-умният изкуствен интелект

Китайски учени определиха интелигентността на различните A.I. системи.

Обратно в новината

Коментари - Кой е най-умният изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам, че набожната гнида пак се е вихрила на воля. Жалка история.

Къде ЗЕН от седморката на Блейк?

За изкуствения не знам, но най-умният естествен със сигурност е Стоян Гогов! Доказателство: Твърдение 1 - "...Google, чието IQ е ПО-ГОЛЯМО от средното ниво на шестгодишно дете" Твърдение 2 - "Google оглавява класацията с резултат от 47,28 точки..." Твърдение 3 - "...средното IQ на ... шестгодишно дете 55,5." След като заместим (2) и (3) в (1) излиза какво? Че 47,28 е по-голямо от 55,5. С което теоремата е доказана...

Не съди, за да не бъдеш съден. Имай милост, за да ти се покаже милост. Никога не униживай ближният, защото това е равносилно на убийство. Не върши нечестие заради его и незнание, а търси истината от нашият Създател, докато може да се намери.

Лицемерие.

"Не дрънкай глупости, за да не бъдеш осъден вечно да слушаш такива..." Дино, ти да не си представител на едноименния отмрял биологичен вид, в търсене на Създателя. А ти да си единствения възкресен от Него?

Тези скъпи играчни на този етап НЕ могат да се нарекат Интелект защото могат да възприемат, анализират и синтезират информация, НО поради факта че НЕ ОСЪЗНАВАТ информацията, си остават просто сложни калкулатори...

Според "Siri" на Apple българският химн е "Despacito" - то бива интeлект, ама чак пък толкова...:))

Веднага си личи, че Дино е чатбот, макар и доста интелигентен.

Доста? Хм.

От тия A.I. системи ще има после Ай-Ай...

Това не са никакви ИИ а обикновени компютърни програми. Алгоритъм, IF .... THEN ... и т.н.

Прав си, само дето програмите сами си решават какви иф-ове и ден-ове да си ползват... :) Между другото Бейсик-а ти е направил лоша услуга...

Facebook e нагледен пример за ИИ изкуствен интелект от доста високо ниво. направо плашещо

Програмите "сами" решават какви "If" - фове и "then" - денове да използват в резултат на други "If"- фове и "then"- денове. Но всъщност не решават сами, а програмистите, които ги създават са го решили предварително. Самите програми не могат да пишат нов код, понеже отделните обекти и функции от които е изградена една програма имат взаимозависима фунцкионалност подчинена на функционалността на общото цяло, а те не са интелигентни. При промяна на един операторен блок, обект или функция, почти винаги се налага промяна на много други блокове, обекти или функции в различни части на програмата, за да може да съотвестват на новата фунционалност и да са в логическа хармония помежду си.

Всъщност не е вярно нито едното. if-then-else е стандартно понятие далеч не само от бейзик а от програмирането на езици от високо ниво въобще (че и за ниското ниво може да бъде употребено по коментари и т.н.), ако и синтаксисът да търпи различия. А хората сме просто базирани на по-добра технология, принципите са все такива. Що се отнася до произхода - кой бил естествен кой изкуствен, питай Дино, той чете разните библии и има всички такива отговори :-).

И лисп да използваш, все тая. Няма нещо което да можеш да направиш на един език, а да не можеш на друг. Изкуствен Интелект няма, няма и да има. Всичко е алгоритми и код.

talk to the hand

В тези експерни системи е вложен естесвеният интелект на софтуерните инженери и програмистите, формализиран в компютърни алгоритми. Компютрите уили мрежата от сървъри на които работят тези системи не могат да мислят и е осъзнват какво вършат. Единствено изпълняват серия от предварително заложени инструкции.

навлизаш в излишни философска тема "какво означава да мислиш". и човешкото мислене може да се сведе до серия от предварително зададени програми. всъщност повечето религии много обичат тази идея щото им намеква, че зад мисленето стои конкретен програмист - бог. реално все още няма 100% обяснение какво е интелект и по какъв начин той се озовава в черепните ни кутии. затова си измисляме всякви тестове които уж да мерят нещо, което всъщност реално си нямаме идея как да премерим.

Разликата между съзнателните интелигентни морални хора и компютрите показва разликата между творческо съзнателно мислене и изпълнение на предварително заложени компанди под форма на програми. При живите същества има жизненото дихание на Бога което оживотворява мъртвата материя и е свързано със съзнанието и свободната воля. Компютрите са немислещи, но изпълняващи машини и никога няма да започнат да мислят, колкото и бързи да станат защото раликата не е количествена, а фундментална. Човек няма власт над живота и не може да създава мислещи жив същества понеже не е свят. Тази власт притежава единствено светият непроменим Бог, който трябва да осигури живота през вечността в любов, истина, радост, смисъл и хармония. Затова е всезнаещ и всемогъщ за да може да гарантира абсолютната справедливост във вселената и никой да не може да осуети тази справедливост в интерес на живота. Защото живота е най-ценното в битието. Заради него съществува вечният несътворен Създател на всичко видимо и невидимо, и живота в битието. Живот който не е вече е бесмислен защото всиките му постижения и познания, стремежи и порстижения ще бъдат изгубени, така сякащ никога не са съществували.