Коментари - Изкуствен интелект създаде изкуствен интелект | IT.dir.bg
назад

Изкуствен интелект създаде изкуствен интелект

Изкуственият интелект на Google създаде нов изкуствен интелект, превъзхождащ всички останали.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект създаде изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ТАКА ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕРАТА НА РЕПЛИКАТОРИТЕ . Е ХИПЕРПРОСТРАНСТВЕНИЯТ ДВИГАТЕЛ ОЩЕ НЕ Е ИЗОБРЕТЕН НО ПЪК СИ ИМАМЕ РЕПЛИКАТОРИ . ДАЛИ НЯКОЙ ЗАГРЯВА ЗА КАКВО ГОВОРЯ ?

Starnet ще може вече спокойно да създава терминатори и други машинки за избиване на пречещото му човечество

Къде мислите, че отива целия bitcoin processing power ;)

Терминатор: Началото

Машините могат много по лесно да повреждат и убиват отколкото да лекуват и спасяват хора, т.е. на лошите ще им е все по-лесно, а на добрите по-трудно.

То поначало градежа е по-бавен и труден от грабежа и разрушението. Затова в днешно време, лошите по-често изглеждат "успешни", а добрите "неуспешни"/лузъри/неудачници.

И няма ток ...

Докато не се създаде АИ за араби, цигани и чалгаджии, не виждам никаква полза за дебилите. А те не са 80%, а по-скоро към 98%. Не знам защо И. Христов е сбъркал с един порядък - неволно или политкоректно... Скоро цяла западна европа, фащ и русия ще са мюсюлмански ширияти. Там АИ ще бъде какво? Имам или мюзеин?

ТОЗИ ИИ ме отряза 3 пъти!!!!!!и ТОВА ако не е ЕВОЛЮЦИЯ /самообучение/здраве му кажи...Та основната ми мисъл е , че в тези ПРОГРАМИ за самообучение не е заложен параметър МОРАЛ....А точно МОРАЛЪТ осигурява устойчивостта на ОБЩНОСТА.

Като гледам ОБЩНОСТА, започвам да се съмнявам в съществуването на МОРАЛА.

Точно....първо него убиха и издигнаха АЛЧНАТА ИНДИВИДУАЛНОСТ.....Даже в Биг Брадър сега си лчи много добре---и манипулацията на Бг Брадър/хибридна война/ , и алчното АЗ/Мариела/ и образованието и моралът/дино и луна/ и ОПИТЪТ ЗА ОБЩНОСТ И МОРАЛ/останалите и критиката към ЗОРНИЦА-която наруши морала с влажни погледи/.....НАГЛЕДНО......

тая статия ме кара да закрия техническия отдел на дир бг

AI прави AI - баси перверзията :)

Нещо като човеци да правят човеци, а? Живо порно, дейба!

това е безмислено . като му дръпнеш шалтера и умира .

ТОЙ ВЕЧЕ командва шалтера.....Ти ще можеш да дръпнеш само МОЯТ/но и той скоро падна/....

Хора, не се панирайте. Това не е ИИ, както си го представят масите - едва ли не "самостоятелно мислеща програма", Терминатор, който утре ще реши да затрие човечеството и ще може да го направи. Това, в научните среди дори не се нарича ИИ, защото е некоректно, защото никъде няма точна научна дефиниция какво е интелект и още повече изкуствен. Това се наричат когнитивни системи. Какво правят - трупат информация, анализират я и на базата на познатата информация с допуски "разпознават". Дори и да се генерира нов код (нищо ново, такива алгоритми има от десетилетия и не са наричани ИИ), това си остава програма без абсолютно никакви себепознателни способности следователно и без възможността да "взема" решения, просто се следват определени алгоритми, които на базата на едни тегла се оценяват като най-добри. Наричат го ИИ и се шуми много около него, заради инвеститорите, защото сега се замерят с куфарчета с пари в тази област, заради очакваното приложение на такива програми в масовия живот и акциите трябва да се вдигат. Всчки ще се хване за палците като чуе ИИ, ама когнитивни системи е много сложно да го обясниш на Джон, дето брокера му току що му е казал, че е вървежно да се инвестира в това... Според много учени, интелект без самопознание няма, а от създаване на програма, която да осъзнава "АЗ"-а и да знае за себе си като субект сме МНОГО далече, ако изобщо може да се каже че се движим в тази посока, защото за самите нас не знаем какво поражда себепознанието. Пийте си ракията и си яжте салатката.

"АЗ" в математиката не съществува. едно плюс едно е равно на две, независимо от "АЗ". в огромна грешка сте, ако вярвате, че "АЗ"-ът е нещото на което се гради интелектът. интелектът винаги си е съществувал. човеците са могли да строят атомни електроцентрали още когато са били по пещерите и това, че не са знаели как, по никакъв начин не означава, че е било невъзможно. земята не се е закръгила когато терористите във ватикана са спряли да тровят с този фейк, нито америка се е появила защото колумб е бил там или гравитацията е започнала да съществува след като някой я е измерил.. "АЗ" е само част от машината, а не фактор, определящ наличието и контролиращ функциите й.

не е в грешка; точно там е работата, че осъзнаването (както на себе си, така и на околния свят) е основата на интелекта. Благодарение на него въпросният придобива разбиране за околния свят и съответно концепции за обектите и явленията. В противен случай говорим просто за механизирани действия. Не ми стана ясно защо даваш за пример точно тази аналогия с прогреса, но ако искаш да кажеш, че животните имат интелект без съзнание, не е вярно. Те притежават своя, по-ограничена форма на съзнание, която не им позволява да възприемат и анализират сами себе си, но все пак да изследват околния свят.

= 2. Никъде не съществува.Един изяден банаб + един изяден банан = 0 банана.Едно топче пластелин + едно топче пластелин = 1 топче.1 мъж + една жена = 3 мъж жена дете.И така 1+ 1 = 0 или 1 или 2 или 3 мистерия.Ние сме създадени от бог ,създаден от друг бог,създаден от друг бог Итака до непознаваемия,неназоваем 1 който обхваща всичко в сияйното си величие.И това е най голямото приближение до истината ,което е по силите на човешкия разум.За съжаление Ивомир е прав винаги творението е бледо копие по-несъвършено от твореца

В средите на професионалистите това се нарича програма за самообучение и се базира на натрупване на огромен обем информация, която се систематизира, анализира и на тази база се препоръчва най-добрия алгоритъм за изпълнение на следващата стъпка. Но всичко това е заложено предварително в алгоритъма от човек програмист. Няма нищо изкуствено или интелектно. Машините не могат да "мислят" (все още). Подобряването на технологиите позволява повече и по-добро събиране на информация за вземане на решение и това се струва на някои хора непонятно, поради което си мислят за извън човешки фактор на влияние.

Няма такова нещо, невронните мрежи не се базират на нови алгоритми - там алгоритмите са ясни и измислени отдавна. Разликата правят различните топологии. Това, което са направили Гугъл е, че са направили механизъм да се генерират много топологии и да се тестват колко ефективно работят за даден проблем. Така са намерили по-добри топологии от наличните, създадени от хора.

На графовете сега топологии ли им казват?

Няма значение дали са компютри или невронни мрежи. Тези инструменти създадени от интелигентният целеви и творчески човек създаден по образ и подобие на Бога Творец Вседържател, не могат да генерират повече и по-сложно организирана информация от тази която съдържат. А информацията е в основата на организацията на всички физически системи и дефинира тяхнaтa организация, структура, поведение на одтелните елементи в тях и взаимодействието между отделните системи. Това е фундаментално ограничение, което не зависи от количествени показатели. Информацията не е свойство на материята или енегията, а единствено на мисловният процес на съзнателно интелигенно същество. В тази вселена освен материя и енергия има Божи Дух и информация, които са водещи. Нещо което материалистите натуралисти пропускат умишлено, поради което техните модели за произхода на вселената и живота в нея са толкова отвлечени от реалността. Затова им се налага да се опитват да ни обясняват произхода на вселената и живота в нея чрез магия - невидими и неуловими от модерната научна апаратура измислени феномени като тъмна енергия и материя (култ към тъмнината), която според тях съставляват някакви си 19 пъти повече от видимата енергия и материя, докато в действителност тесните натуралистични моедли се разминават с реалността с 95% - Господ каза да бъде светлина!, квантови флуктуации (магия), невидими измерения (езически мистицизъм), черни дупки (езотерични символи на хаосът и разрухата), неутронни звезди - в деиствителност космически магнити чиято природа никой не е видял и изследвал. Има толкова много езичество в днешната фундаментална наука поради простата причина, че който запуши ушите си и затвори очите си истината от светият Бог, се обръща към басните. Което е много тъжно понеже каква полза от лъжата, която е принцип на хаосът?

Прочети за невронни мрежи и обучение при тях. Там разни получавани числа се умножанват по тегла и обработват с функция. После от този "неврон" се предават на следващият слой от неврони и така нататък. Рядко са много слоевете. Примерно подаваш 2 и 3 и искаш да ти връща сумата им 5. Но в началото връща 13.56 например. Почват от последният слой назад да променяш тегла по клоновете, за да нагласят резултата на желания (5), без да строшат предните задавания. Този процес точно се нарича обучение. Това го правят за различни стойности и накрая очакват, че на нещо незадавано досега, ще се отговори вярно, с примерно 5% вероятност за грешка. Това не се явява точната операция събиране x+y. Иначе не такъв "самообучаващ се апарат" съм правил и аз. По-скоро такъв който прави и тесва зададени варианти, прави статистика и избира по-бързият накраят. Той обаче е фиксиран като действие, каквито са простите. Но дори и там решението какво ще избере не се взимаше от мен. Въпроса е колко независим може да се направи. На пръв поглед е много сложно и с голям ресурс, но не изглежда невъзможно. Вероятно всичко зависимо от "начално програмиране" - дори и хората. Всяко нещо се явява следствие на предни действия. Един вид всичко е предопределено, но не знаеш достатъчно, за да може да го предвидиш, освен най-бегло. Че като изпуснеш една топка, тя ще падне. Но човек не може да предвиди всичко, а само приблизително. Не е ясно как би се развивала машина, при която времето почти няма значение като скорост. Ако се обучава от хората, ще се полечи като с ИИ Тау на Майкрософт, дето стана расисти и почитател на Хитлер, и писал "феминиските да горят в Ада". ;)

оОООО,ти МИСЛИШ??????.....А КАКВО Е ПРОЦЕСЪТ ,,,МИСЛЕНЕ,,????....

Имали бол пари прахосали ги, а естествените данъкоплатци да си чакат в задръстването.

Денят на Страшния съд наближава... :)

Точно това е опасното, защото може да излезне извън контрол. В началото ще има много слаби места, но после ще действа и решава за части от секундата, на което човек не може да смогне и поразиите ще са неясни. Едно от условията трябва да е, изкуствен интелект или негов продукт, никога да не се връзва към интернет.

Да, да. Точно пък гугъл няма да го вържат към нета. Също и военните няма да го ползват, нали?! :)

Това със самообучението звучи интересно, нищо, че да го наричат AI е изхвърляне. Някой там пправи интеересни неща, де да видим кой ще докара първото самоосъзнало се нещо. Едва ли ще са сегашните дето се чува за тях, методите им на програмиране с наличните езици ппредполагат 100+ (по-скоро 1000+) пъти разхищение на ресурсите а те не са толкова безкрайни дори в днешния хардуер.

Картинката кърти направо. И аз така си представях интелекта.

А, това ли... това е просто Astalavista... :)

Това е Shodan от играта System Shock (2)

Да чувал съм за Бог...Чувал съм и за дядо Коледа....И??

Ем, нищо, сега чуваш и за ИИ, при това за хиляден път. Важното е да чуваш за нещо. Пък дали ще почнеш и да го виждаш е отделен въпрос.

К

Ако започнеш и да го виждаш, имаш нужда от силни медикаменти и здрава почивка

Изкуствен интелект може да има тогава и само тогава, когато човекът създаде съзнателно рационално и морално живо същество със свободна воля. До тогава вавилонската силно натрапчива пропаганда ще наричат изкуствен интелект комютърни програми написани от интелигентни целеви хора, които трупат база данни и въз основа на тази данни и алгоритмите измислени и заложени от интелигентният и морален човек вземат решения подчинени на неговите духовни и физически нужди. Компютрите на които работят тези програми не осъзнават какво вършат и не могат да осъзнават това, докато нямат жизненото дихание на светият Бог, което оживотворява мъртвата материя. Само светият Бог може да има право и власт на живота и смъртта, понеже само Той може да гарантира живота през вечността. И никой не може да осуети волята Му заради Неговото всезнание и всемогъщество. Всемогъщестовото, всезнанието и святостта вървят ръка за ръка. Те са взаимно обнусловени за да е възможен вечният живот в любов, истина, радост, правда, смисъл, красота и хармония, който единствено има смисъл.

Ами като е живот във вечността, то очевидно сега си само в един миг от нея и няма абсолютно никакво значение дали в този миг вярваш или не в Бог. Та вместо да се занимаваш с глупости вземи да си поживееш този миг малко по-свободно.

Хехе, не е зле да приложиш този съвет и към себе си - например, да спреш да мислиш за Путин, че ти отрови живота вече ;)

Който създава, той дефинира. (т.е. твоята дефиниция на ИИ е без значение, освен за твоя вътрешна употреба).

В случая създават митове и легенди, които се опитват да ни убедят че са истина. Знам им лъжите и мотивите затова ги излагам на показ според моите възможности.

Е, пак ли, бе - то тоя ИИ, ако сумираме всичките новини дето изскачат, трябваше вече да ни е завладял. Гугъл явно оставят преводача си за финала - да може да забавлява максимално дълго с интересните си афоризми.

Само се надявам да не се наложи атомните бомби и по специално електромагнитния импулс от тях да спасяват човечеството... ще бъде някак си много.... иронично.. цял живот се страхваш, че ядрена война ще сложи край на Света а то ....

Тия ненормалните изглежда никога не са гледали ТЕРМИНАТОР!!! НИКОГА ТЪПИ И МАЛОУМНИ ПРОГРАМИСТИ, ФАНАТИЦИ, НЕ МИСЛЕЩИ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ, НЕ СА НАПРАВИЛИ ДОБРО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!! ТИЯ НАПРАВО СА НИ ИЗБИЛИ ВЕЧЕ!! ТРЯБВА да бъдат съдени за престъпление срещу човечеството, всички в затвора до живот и тази програма да бъде ХАКНАТ нс на мига!!!

Много се филмираш, бе пич! Ама освен терминатор има хиляди други филми с роботи и изкуствени интелекти.

Та да си довърша мисълта от предната седмица.... :) Специалистите от Гугал са прекалено категорични в твърденията си, че са създали АИ, но в крайна сметка продължавам да твърдя, че това са просто едни невероятно сложни перфокарти и сметала. Единственото пространство в което има достатъчно място, среда ... и "хранителни вещества" за появата на АИ това е човешкият мозък. Рано или късно учените ще стигнат до това схващане и точно това мен ме ужасява най-много.

уф... Гугъл...

много прибързано ползваме думичката интелект. всъщност за науката тя все още няма накъкво конкретно определение. от всички гледни точки е обгърнато с неизвестни и мистерии. например в психологията има теории според които самите ние с автомати в които всяко действие може да бъде сведено до една от 4-5 основни инструкции. да автомати с доста сложен алгоритъм на дествие, но въпреки всичко автомати, а илюзията за различност идвала от различния биологичен материал в началото и последвалият различен житейски път. вариант който хич не е лишен от логика и ако решите да търсите причини да не е правилен влизате в множество логически тупици ... но въпроса е, че ако е вярна и ако приемем че това е интелект то буквално всеки два реда програмен код могат да се определят като интелект. а програмен код който да генерира още програмен код не е някаква новост. въпроса е на първо място какво е интелект? от там нататък изводите са лесни.

То по тая логика и двигателят с вътрешно горене е форма на интелект. Защо обаче биологичният материал да има решаваща роля? Всъщност, да, "матряла" вероятно има значение.

ТО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!!!!Не ЗНАЕМ а СЪЗДАВАМЕ!!!!ПРАВЯТ СЕ НА Б О Г!!!!!И то без никакви МОРАЛНИ ПАРАМЕТРИ И ГРАНИЦИ!!!!Но пък какво е МОРАЛ???....

Нещата не отиват на добре.

зависи за кого...

Нещо почва да ме притеснява тая работа...

Що бе, поне ще пише по-добри статии от Гогов.

И по-добри коментари от нашите.

За Гогов - или добро, или нищо!

Няма страшно, като стане опасен все ще се намери кой да му отреже процесора. Не си гледал май Одисея в Космоса 2001.

Да, ама е гледал Терминатор: там докато му клъцнат процесора и.... няколко милиарда души глътнаха вода...

Самия факт, че ние се опитваме да създадем ИИ, е доказателство, че и ние сме ИИ.

Тя и природата създава хора с интелект. Това прави ли я ИИ бре формна интелекцийо?

на неговата логика ДА също на неговата логика природата трябва да има създател (1), който от своя страна е създаден от създател (2), създанен от създател (3), създаден от създател (4) ... създаден от създател (безкрайност)

любимото твърдение на всички боговерни "щом ние можем да създадем нещо заначи и ний сме създадени" е логиката не е съвсем правилна

когато автора на книгата си направи герой по-умен от самият него, алете да ми се обадите. ще ви осребря нобел веднага. същото е и с тея ИИ смешки. ако хората са зли и тъпи, а те са безкрайно надарени и в двете посоки, ще създадат и подобен ИИ. ама ИИ да стане по-умен от хората, ама е създаден от хората?!? падам от смях колко сте примитивни... :-)))))

По-добре е да си разхождаш S 2016 количката по масата и да не плещиш глупости,че децата от съседната маса ти се смеят

Това което пропускаш в случая са няколко неща - ИИ което се създава от хората може да се мултиплицира хиляди или милиони пъти, отделно не старее, не се уморява, няма скрупули, не се отчайва при неуспех. Накратко Маркс го е казал навремето "Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Светът ни ще се промени със сигурност следващите 20-50 години. Въпроса е дали човечеството ще преживее промяната.

Иван Петров

аз не виждам въпрос тука... това е еволюция... динозаврите изчезват в един момент

Някой чувал ли е за Бог? Край на цитата.

Автора на книгата редовно прави героите си по-умни от него. Даже се изхитриха и вече цели екипи пишат от името на писателя, а пък ако пише биографична книга за някой гении, дори и сам писател пресъздава герой на книгата му, по-умен от него. Обаче и най-тъпия дори умишлено създаден герой на книга не моЕ те стигна в това отношение.

мале колко тапак крачи тук, не е истината!:-)))) еми, за тава, язе карам s класа 2016, а вие си драскаити на воля глупостити си... :-))))