Коментари - Windows 10 Mobile - с още по-ниски изисквания | IT.dir.bg
назад

Windows 10 Mobile - с още по-ниски изисквания

Microsoft публикува минималните технически изисквания за Windows 10 Mobile и се оказва, че те са по-ниски дори от тези за Windows Phone.

Обратно в новината

Коментари - Windows 10 Mobile - с още по-ниски изисквания | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам Лумиа 930 за три, може и четири айфона, шестици.

Между приятели: - Искаш ли да ти кача Windows 10? - Благодаря, не пуша!...

Това не го разбрах... моля някой да разясни.

С тези ниски изисквания може да се качи и на запалка ;)

"$3.2 милиарда загуба отчита Microsoft с доклада за финансовите си резултати за последното тримесечие. Рекордно слабото представяне всъщност се дължи основно на неуспешната сделка с Nokia, за чийто смартфон бизнес Microsoft плати $7.5 милиарда, но наскоро определи като провал и обяви предстоящи съкращения на 7800 служители".

Пожелавам си и аз за следващата година да имам да похарча 7.5 милиарда и фискално да съм на загуба 3.2 милиарда.

Това са финансови фокуси

Аз пък имам лаптопи и на Win i na OS X, телефони и на Андроид,Win и iOS. И определено Win понякога е по- добър.Това е истината.

Абе не е лоша ОС никак дори. Чак не може да повярва човек как може да е толкова стабилен Windows.Определено много добра работа са свършили от Майкрософт. И аз съм си взел една трошкана Windows.... абе лети. На хардуера му iOS да забрави да тръгне.

nobody

спри се с глупостите бе.. Иползва се същия синтаксис - но после не се търкаля никаква Джава в Андроида.

джава е, даже успешно ги осъдиха.

Офф много се дразня от мнения на хора, които се на пипали телефон с Windows Phone 8.1 и почват да плюят. Аз след като използвах 3 телефона с Андроид ми писна и си купих Windows телефон на половината цена на андроид телефоните с двойни характеристики. Омръзна ми да сменям бъгъви custom ROM-ове само и само да работи гладко. Телефон с андроид за 400лв. вървеше в пъти по-бавно и лагаво от телефон с Windows за 200лв. Получавам си редовни ъпдейти, добра поддръжка, приложенията летят, не работят излишни приложения във фонов режим. Не ми трябва task мениджър. Превключваш по много приложения на веднъж гладко и бързо. Имам инсталирани над 100 програми и не се задръства като андроида и да иска преинсталация. Всяко приложение може да се измести изцяло на SD картата. Единствените минуси са липсата на флаш плеър и малкото програми в магазина. С нетърпение чакам Windows 10, дори го тествах, върви чудесно и са добавени много нови функции, но още има много работа по него.

Аааа. Недей така! Сега ще се появи Нексуса да те заклейми като неверник, отказал се от правата вяра. :) Аз лично се отказах да обяснявам на въпросният Нексус тези неща, видях, че няма смисъл. Получава се нещо като: "Едно си баба знае, едно си баба бае". Относно флаша, аз досега не съм имал проблем. Повечето сайтове от типа на тубата, вбокса и други такива, ползват и HTML5, тъй, че не би трябвало да имаш проблеми с гледането на видео (клип, филм и т.н.) онлайн.

Който иска тел за работа - iOS, Winphone или BB. Който го ще за игри - Android. Който иска смартфон си взима Apple, MS, Samsung или Sony. А всичкото останало е кийтайски талиги и ментаци. Пълна забрана за внос на китайски марки (чай и Great Wall също) в EU! Това е.

neXus

Само едно не разбирам - къде тикаш Тъпфоня сред смартфоните, след като дори самата Шитня никога не го е наричала смартфон? Бих обобщил нещата така - който иска интелигентна ОС - Андроид. Който е по-глупавичък - за него е перфектна консервата Шит ОС, където няма опасност да се обърка из менютата, там всичко е направено просто, като за прости хора. Който е мазохист - Джама. Който иска игри - Хиксбокс, Playstation.

Който иска тел за работа - iOS, Winphone или BB. Който го ще за игри - Android. Който иска смартфон си взима Apple, MS, Samsung или Sony. А всичкото останало е кийтайски талиги и ментаци. Пълна забрана за внос на китайски марки и ментаци (чай и Great Wall също) е EU! Това е.

Типична черта на "умни" хора е да изказват мнения и да дават крайни оценки за неща които НЕ разбират ! Новината не е, че ще има състезание ... А че ще има шанс( за тези които искат да оцелеят).

Windows 12 ще работи без хардуер.....

Що не... тя работата на там отива.Един терминал и оптична връзка към интернет и си готов.

Имам Лумия 530 и съм напълно доволен - има си всичко, което пожелая. Плюс суперска поддръжка и изобщо не отстъпва на скъпите изцепки с Андроид, писан на Джава Смехурници. Windows Phone e писан поне на C++ , а това е истински език за програмиране

Имах галакси с андроид, сега съм с нокия 925 (wp8.1) и служебен айфон 5. Windowsa е най-смотаната от трите системи!!!Не ме разбирай погрешно, просто аповете масово лагват и се бъгват. Харесвам нокията само заради навигацията! Иначе айфона е на години пред конкурвнцията

Аповете масово лагват и се бъгват? Ти въобще не си работил на WP.

Минах на Windows Phone 8.1 от Android след като 6 години бях на Android. В сравнение с Android получавам ъпдейти, както на сегашната версия 8.1 така и ъпгрейд до версия 10 като излезе. Системата работи перфектно дори и на по-слаб хардуер спрямо Android, не ми е забивала, не лагва, телефоните с Уиндоус при равни характеристики са по-евтини от андродските. Имам два телефона с Андроид, които въпреки къстъм ромовете, които им слагах, няма да мога да ги ъпгрейтна до Android 5. Недостатък при Windows по-малкото количество програми.

А основно минах на Windows Phone първо заради ъпдейтите и второ (основна причина) защото ми беше писнало като отворя таск мениджъра под Андроид да виждам десетина програми, които незнайно какво правят в паметта на телефона без да съм ги пускал и дори като ги "килна" след малко пак се появяват. При Windows Phone повечето програми с "back" бутона се затварят, ако случайно някоя остане в паметта на телефона в таск мениджъра с провлачване на иконата на програмата надолу се затваря програмата и то наистина. Сега съм щастлив собственик на Microsoft Lumia 640 XL.

nobody

на какво бил писан Андроида? Не знам даже откъде да започнем с IT ''знанията'' ти.

Що се хабиш, мислиш ли че има смисъл? Не виждаш ли че става въпрос за човек, който не може да си позволи по-скъп телефон. Освен това е фен на уиндовс и явно няма "IT познания"

Майкрософт, си е Майкрософт. Епъл, си Епъл. IBM, си е IBM. HP, си е HP. Останалите да се учат и могат и да надминат даскалите си ... някога :) Успех!

Гласовити експерти тука бе, ти да видиш. Ако поне знаеха за какво говорят....

Служебният ми телефон е windows и мога да ви кажа че за нищо не става, такава глупост не съм виждал, имам и iPhone А съпругата ми android, Microsoft доста трябва да се потруди за да ги доближи

значи толкова разбираш или се радваш на шаренийката

Съжалявам, обаче това си е откровена лъжа.

сигурно е с WP 7.5. :-) Тук си прав, иначе след излизането на 8.1.... никакви забележки.

Повечето българи плащат данък обществено мнение и за тях е важно да изскочат със скъп и "гъзарски" телефон(според разбиранията им). Никой не си прави труд да провери как работи един телефон с Уиндоус , ако го направи ще види че възможностите му не са по малко от на всеки друг ,а цената му е доста по ниска.Ако бяха толкова зле ,щяха ли американците масово да ги използват?Те по глупави ли са от нас?Наистина сме уникално тъпа нация!

neXus

И как работи един такъв телефон? Зелена слушалка, червена слушалка, фейсбук? А не ти ли хрумва, че има хора, които искат СМАРТфон, а не телефон? Точно защото българинът няма култура за пазаруване, налита само на китайски ментаци и евтини уиндоусчета.

Абе ти пак ли се появи да пишеш глупости? Вече всички те знаят колко не разбираш! Подочул, видял и т.н., отнякъде си нещо и се прави на разбирач! Всеки път ти го казвам! Когато си имал и имаш поне по един телефон (нямам предвид да си ползвал за малко) с WP, iOS, Android, тогава се изказвай и изказването ти би имало някаква тежест. Роботската ОС става предимно за игри и за музика от време на време, докато iOS и WP се ползват основно за работа, което е и по - важното, ама кратуната ти няма да го разбере. Всеки ти го е писал. Ползвай си там уйфона (за незапознатите, има слухове, че Huawei ще поризвежда следващият Nexus) и си мисли, че разбираш.

Ами що спряха поддръжката на windowsphone 7.5 и 7.8? Бяха супер надеждни софтуери. Никакво забиване. Ако вкарат 10та в апарат до 4" бих се замислил. Ама с тия порти над 5" да се чуди човек къде да си го навре лятото. Доволен съм си от 4sката и не смятам да я сменям скоро.

Microsoft Lumia 430 и 532 са 4', като и двата са с по 1 Gb оперативна памет, а вторият е даже с четириядрен процесор. И двата телфона ще получат ъпдейт до Windows 10

По форумите ням добри отзвуци за тях. Аз имах Лумиа 800 на Нокиа и я бях изпуснал в морето от водно колело. След 3 дни сушене на слунце я ползвах още 2 години докато я смених с иФоня. Все ми се струва, че здравината на Нокиа бе по-добра от сегашните Лумии на МС. Иначе софта бе супер як, нищо общо с предишното ми Галакси с Кит Кат. Но минеш ли веднъж на иОС просто забравяш за предходните;) смятай 4s е модел 2011 а само преди 10 дни получих последния иОС 8.4. Чакам 9 и Винфоне тутурутка до 4" за втори телефон.

tro6o

Това не е новина, а глупост.

Това добре, но някой ще трябва и да ги купи.....

Хмм, май тази новина не предизвиква интерес :)

Абе явно си голям гадател...Още малко ще предвидиш и че акциите на Apple ще паднат с 10%....Опа...това не се ли случи онзи ден....Що я няма тази новина...странно...