Коментари - Изкуственият интелект може да открие антибиотична резистентност в рамките на 30 минути | IT.dir.bg
назад

Изкуственият интелект може да открие антибиотична резистентност в рамките на 30 минути

Учените са тествали изолати на ешерихия коли с различна степен на резистентност към антибиотика ципрофлоксацин

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Изкуственият интелект може да открие антибиотична резистентност в рамките на 30 минути | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малее какво чудо......... :-0 ;-) Апаратите които се използват от поне 40 г. значи използват искуствен интелект от тогава! Работят на принципа на отражение на светлината, светопропускливост, електретни свпйств и т.н. и т.н.- осветяват, датчик възприема и преобразува в ел. сигнал който се сравнява от софтуера на машината с еталон в база данни и изплючва резултат (базата напълнене а с данни получени при експерименти с конкретен реактив) Явно е модерно да се нарича вече всичко искуствен интелект! А какво да кажем за експертните системи за откриване на нефт писани на Кобол, които се експлоатират от 70-те години използвайки данни от сейзмични въздействия?!!

"ИИ е успял да открие резистентността поне 10 пъти по-бързо в сравнение с установените клинични методи."

Нали трябва да се оправдават кинтите. Затова всичко трябва да е окрякано подобаващо, за да продължи финансирането докато успеят да продадат проекта на голямата корпорация.

това да не са цоциалисти като вас и Путягата... това че вие сте със комунистически образование(много ниско) и самочувствие(много високо), не значи че и другите са така... а най-добре да не давате мнение