Коментари - Изкуственият интелект на Google дава грешен отговор в рекламния си клип | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

… си е по принцип грешна организация… Това , че измислили една популярна търсачка, не означаава, че са капацитет в технологиите. Нищо , че имат пари… Всащ културата е че с пари всичко е възможно. Ами не е..

Дайте да се разберем веднъж завинаги за едно нещо: Чат Бот и Изкуствен Интелект са две коренно различни неща. Чат ботовете (като ChatGPT) използват сложни линвистични модели, но по същество са си една голяма база данни. Нямат абсолютно никакъв Изкустен Интелект.

Мда..., голяма част от изкуствения интелект е от базата данни на посредствени хора, вероятно ще може да смята и програмира безпогрешно, все пак това са математически алгоритми, но да мисли- никога!?

Добавям, че Chat GPT няма изобщо self-learning. Стои си на ниво подадени алгоритми и до там. Нищо общо с изкуствения интелект.

Е, кво толкоз. Явно и в Гугъл работят същите калинки "ИТ специалисти" като в всяка голяма софтуерна фирма. Проргамисти вече няма, те одъртяха и са на пенсия, сега имаме "ИТ специалисти". Прорами също вече почти няма, има приложения - по 500Мбайта за нещо дето и 50кбайта са му много. ---------- Както казва един познат - "то за да направиш изкуствен интелект, първо трявба да имаш естествен."

Със изкуственият интелект освен да дадат оправдание на големите корпоации да уволняват хора, друго няма да постигнат. Да, впечатляващо е за хора, които не са наясно как работят големите текстовеи модели. Но за специалистите е ясно, че това е поредният балон с цел прибиране на пари от инвеститори. Има естествено плюс и удобство и реално приложение на технологията. Да оптимизира процеси. Да замени реално работещи хора ще е трудно и няма да е скоро. Калинките обаче в айтито заминаха към логичното им място - кофата. Не може, куцо, кьораво и сакато да е "разработчик" и "дизайнер". Компаниите, които искат да се диференцират винаги ще инвестират в качествени специалисти. А разработчика и дизайнера с опит и дълбоки познания винаги ще е отгоре в хранителнатта верига. Кодпайлът може да ми даде темплейтно решение на проблем, статистически изсмукано от наличният публичен код и от там да взема решение кое е правилното. Проблемът е, че тия играчки ще окажат влиание на образователният процес в много лоша форма. Хората сме хитреци по природа и младежите ще търсят как да заобиколят усилията. Ще трябва университетите да инвестират в собствени модели срещу генеративните невронни мрежи.

ㅤ

Човешко е да се греши. Човек се учи докато е жив. Следователно ИИ работи по предназначение. Ако отговорът беше верен, щеше да е отговор на проста база данни.

Отдолу коментарите са на посредствени програмистчета, коментиращи посредствени програмисти. Забавно. А по начина на писане се вижда и че сте от дълбоката провинция, но сигурно сте се преместили "на София", нали. Поне като сте прости, не пишете тъпотии.

Изкуственият интелект е полезен ,ако се ръководи от истински интелект,който напоследък е " изчезващо животно."

То и алгоритъма на търсачката им след 2013 стана пълна боза!

"В промоционалния клип чатботът Bard на Google бе помолен да обясни на деветгодишно дете за открития от космическия телескоп "Джемс Уеб"." Кой ли е бягал от часовете по БЕЛ?

Моделчето с което е трениран е било смотано. Ако си мислиш, че тия системи са "безгрешни" не знаеш как работят. Идеята е точно да се пуснат в оборот, та лузърите да оптимизират модела с безплатна валидация. Изчакай две години и после се чуди що нямаш работа.

Се пуска от Майкрософт и Гугъл. Да се нормализира идеята, че ще му дадат достъп до информация в реално време. Веднъж запален тоя процес води до неизбежният ни край като елемент от производството. Сам Алтман е редовно в Давос да получава инструктаж. И ако му гледате езика на тялото по презентациите, страхът е изписан директно на лицето му. Постоянно си трие ръцете една в друга и не спира да повтаря, че "внимавали" до каква степен прилагат технологията. Презентацията на новият Bing е в тубата. Незапознатите: OPEN AI няма нищо опън в него. Без инвестицията на майкрософт в изчислитена мощност тия щяха да си търкалят глупостите до 2050 та. Проблема е, че за да работи тази оптимизация трябва да е денонощна корекцията от потребителите. За това технологията ще е набита директно в Уиндоус. И леймърите ще цъкат щото е "куул".

Почвайте да събирате пари за самостойно оцеляване, малко стопанство и живот извън градовете. Ако може и оръжие в наличност и умения за боравене с него. Само това ви казвам. Другите неща нямат много смисъл да ви се обясняват. Относно A.I.. Страшна заблуда е, че корпорациите имат нужда от истински изкуствен интелект. Имат нужда от гарантирана печалба при минимален разход и инвестиция. Автоматизацията ще им даде мечтаният вертикален растеж. Потребителите са тренирани да пазаруват емоционално. Нямат вече проблем да ползват неща с доказана вреда, щом са "актуализирани" от информационните алгоритми. Тоест, пазарна корекция не е необходима за потреблението. Зад цялата тая боза, седи идеологията на трансхуманизма, която е Ленинизъм и планова икономика на стероиди. Давос не са капиталисти. Те са фараони. Етапът с капитализма беше да се гарантира дълъг период от обедняване на хората и нормализация на монополите. От там държавите стават рекламни лица на корпорациите, което си е дефиницията на фашизъм, според Мусолини.

...бъдещето е прекрасно... ...ако си пластмаса....

Как кой? Авторът на статията, Стоян Гогов.

Шиеш чорапи, ковеш подкови, операции на апендицит, вадене на мъдреци, вечер представление за децата, и в свободното време престрелки със съседа за кравата Пъструшка. Събота научна дейност, за да върви прогреса и неделята е посветена на Него, за да има храна и за душата, а? :)))) п.п. Един съвет от мен. Подкови, всеки може да се научи да прави. Научи се да правиш игли... :)))

Ку-ку. Ку-ку.....Ку-ку Търсят те, но даваш заето....

Трудно ми е да нарека това в момента точно AI...Но Chat bot GPT би могъл да вземе мястото на доста доктори диагностици...на всички хора в Support по телекомите, които само ти казват да си рестартираш рутера и на адвокатите, които дори не могат да запомнят законите какви са. Само корупцията ще ни спаси, че там все още не може да се намеси...

Абе учи се, да ти кажа. В началото ми носеше вода през девет баира за да ми докаже пе България не е най старата съществуваща и днес държава в Европа.. Говореше йезуитски и политкоректно като обигран соросоид. Ама я го питай сега след като му втълпих с факти десетки пъти верния отговор. Пишете му редовно че македония е българска провинция и накрая ще го приеме за факт.

Абе учи се, да ти кажа. В началото ми носеше вода през девет баира за да ми докаже пе България не е най старата съществуваща и днес държава в Европа.. Говореше йезуитски и политкоректно като обигран соросоид. Ама я го питай сега след като му втълпих с факти десетки пъти верния отговор. Пишете му редовно че македония е българска провинция и накрая ще го приеме за факт.

Последните два коментара са писани от един и същ, умствено изостанал трол, който ще умре от глад в идващата криза.

Показва ми само неща, които съм търсил и намерил преди малко и съм нацъкал по случайност, но те не носят търсената информация - няма кой да го научи дали резултатът от търсенето е полезен и в каква степен. И вече нищо не можеш да намериш

Почти нулева е вероятността Гугъл да пуснат подобен "компрометиращ" клип, погрешка и Вероятно имат някаква скрита цел. Примерно временно понижение на акциите, или нещо друго.