Израелската армия унищожава дронове с лазер (видео)

Технологията има за цел да спести разходи в конфликтите с Палестина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пък бай арабин сега събира станиолите от шоколади за да увива ракетите......

Технологията е оборудвана със самолет или обратното?

Евреите измислиха дронове след 1990г. Сега те ще ги унищожават.

Ползва се функцията на дрона "зависване на място". Но пък цял километър...

.... и край с турските дронове на ердо!

мдаа ...така е лесно когато знаете къде да търсите дрона....тия неща вървят срещу Хамас..руснаците вече имат а китайците разработват хиперзвукови ракети....на руснаците ракета си променя траекторията постоянно...така че ти лазерчета само за много бавни дронове...а сериозно военни дронове не летят на 100 метра над земята..

Даааа! Матушката, в братски боен съюз с чайниците притежава страхотно, безаналогово и наистина непобедима дронче-чудо! Чрез "Алиекспрес", само срещу $54.99, като, ако купиш три, плащаш два! Имат си дори изкуствен интелект, но той все още е в процес на изпитания, тъй като силно се влияе от молекулата на етиловия алкохол. Но бъдещето е славно и ... предстои!

И един талибан увива дрона в станьол за да не го лови Лайзера....

Много е хубаво, че сме далече от междузвездни войни...

ЛАЗАР НА ГОЛЯМАТА ПРАШКА ОПЪВАНЕ НА КАУЧУКОВИТЕ ЛАСТИТИЦИ И ОГЪН........ ОПЕРАТОРА НА ГОЛЯМАТА ПРАШКА........ КРЕЩИ ЛАЗАРЕ КАТО СЕ ДОКОПАШ ДО ДРОНА СКЪРШИ МУ КРИЛЕТЕ И СЛЕД ТОВА НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СИ ОТВОРИШ ПАРАШУТА........

:)))))

Не, не е така. Дава на Лазар прашката и казва "мисли му ако не уцелиш дрона". Лазар опъва каучука и бам в десятката на дрона.

Вечната борба между щита и меча! Евтини дронове ще бият по земята, но от земята още по евтини лазери ще ги свалят :-)

НЕ РЕФЛЕКТИРА ЛАЗЕРНАТА СВЕТЛИНА......... ПО ЕФЕКТИВНО ЩЕ Е ДВОЙНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ЛАЗЕР+ДЖАМЪР........ ОСВЕН АКО ДРОНА НЕ Е ИВУ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН НА БЕЗОПАСНО РАЗСТОЯНИЕ...

Нали разбираш, че светлината е с различни цветове. Виж дъгата! Ти виждаш различни цветове точно поради причина, че всеки материал отразява светлинен лъч с различна честота. Следователно има светлина, която е невидима за твоите биосензори(очи). Именно върху това се гради и стелт-технологията. Облаците и дъжда, ако са пречка за дадена честотна лента, за друга не са. Въобще...

ДА БЕ НИЕ РАЗБИРАМЕ, А ВИЕ КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ОТДАВНА ИМА ПАТЕНТОВАНО ЗАЩИТНО ПОКРИТИЕ РЕФЛЕКТОРНИ ПАНЕЛИ ЗА БОЙНИ ЛАЗЕРИ ЗА САТЕЛИТИ, СОВАЛКИ, САМОЛЕТИ, БПЛА ОТ ВИСОК КЛАС, ТАНКОВЕ И ТН.......

а ако не е дрон а пътнически самолет?

А ако не е лазер а ракета земя-въздух? Разбирам, че работата ти е да врякаш и това включва и оплакването на нероден Петка ама постарай се поне малко.

Някои хора се взимат насериозно!

И ракетата и самолета, трябва да се движат с еднаква скорост! По някакъв начин трябва да се компенсира разсейването на лъча на лазера - плътност на средата/ не само при двата обекта, но и на въздушната среда между тях/; компенсация на атмосферното налягане; движение на средата и още куп много фактори! Ракетите, подобно на танковете, трябва да имат някаква самозащита - активна или пасивна(наличие на датчици и компютър, който да реагира своевременно и адекватно на заплахата)! Самото движение на ракетата показва, че документалното филмче в даден момент преминава в мултик!

Горките израилтяни!... Никой ли от тях не поназнайва български, та редовно да чете АйТи раздела на ДИР-а?

с модата за дроновете.. :)

Развалиха ни хатъра..ние от Анадола си мислехме че сме открили колелото с нашите дронове със западни части. Ама мое да ги намажем с овча лой та да се плъзга лазеро и да видат юдейте що е то турска наука!