Изтекоха телефонните номера на 419 млн. потребители на Facebook

Данните са се съхранявали в свободно достъпен, незащитен файл

Обратно в новината

Коментари - Изтекоха телефонните номера на 419 млн. потребители на Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз се 4удя - толкова ли немат тея интернет на телефона си, 4е трябва да си го слагат вав Феиcа?

То да са само телефонните номера! Цялото поведение и данни на потребителите се следят.

Затова ли ми звъняха от Австрия?Там нямам познати.

А вайбъра хакнат ли е ?

Тия няма ли да ги закриват вече или поне в ЕС да бъдат забранени.

Най-после някой да подобри рекорда на НАП в абсолютна стойност, но на процент спрямо активното население сме № 1 - 100%. По неотложни семейни причини се забавих с коментара.

Това новина ли е всъщност? И за кого (кои) по-точно? Някой знае ли чии са тези думи, изречени преди време: “Който осигурява (се занимава) с киберсигурността, той (шефовете му, тези зад (над) него контролират властта и процесите в държавата и бизнеса!”?

Ще го кажа пак, няма как бизнес модела ти да е продажба на лични данни!

Сериозно....а как мислиш, че Фейсбук и другите подобни сайтове направиха собствениците си ...милиардери?

да де , едни ;добронамерени; администратори са продали данните за некаква сума , и нашенци го правят ,ама не за пари директно а за служби и превилегии , може пък да си мислят че като се навеждат пред власта ,стават недосегаеми , ама не , стават ;мацките; на власта

Ей, пак изоставаме от световните тенденции - само 5млн ЕГН-та изтекоха от НАП

Е ама спрямо населението си е 100% - световен рекорд!

Затова не си дадох номера, макар че фейсът постоянно ми го искаше уж за да ми е по-сигурен акаунтът. А то - колкото по-малко инфо даваш, май-май си по-сигурен...

а бе то и аз не си го давах номера много време. ама ФБ си го е взел от телефона ми по някакав начин. може да съм му разрешил някаде си, без да съм забелязал....

Ха , ха хаааааа, ...ти какво си мислиш, че телефоната компания не ти е дала телефония номер на ...никого? Ами те от това си правят големите парички.

Къде е Нинова сега да поиска оставки?

Някой уволнен от НАП киберспец сигурно е почнал работа у фейса и резултатите не закъсняха....

Интересно. Някой намерл файл с данни на хора от сурат-тефтера. Ама тоя файл не е в мрежата на ФБ, а в някакъв друг сървър. Как, защо и какво е правил тоя на другия сървър? Хакерствал ли е? Или бачка и на двете места (на ФБ и другото-неизвестното)?

Преди 4 години излязох от Facebook защото ми блокираха профила и ми искаха снимка на личната карта и телефонен номер за да ми отворят акаунта....от Facebook. Пратих ги на далечно сексуално пътешествие.

Явно много порно сайтове гледаш...щом са ти искали снимката и то от личната карте....!!! Явно си попаднал в лапичките не едни други тарикати.

Профилът ми бе пълен с народни песни и документи доказващи, че българите са траки. Основно западни християнски хронографи. Евреите и турците ме репортваха на Фейсбук непрекъснато....беснееха от снимки на тракийски шлемове със свастики.

....Facebook казва още, че данните са стари. Е колко стари са? Човек не си сменя телефонния номер всеки месец

ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМ ПРАЗ!

Ми ако ся вземат кредит от мое име? Ми ако звъннат на Ленчето комшийката от моя номер и попаднат на мъжа й?! Ма откъдя накъдя, бря?!

Прост си колкото Бойко

Уязвимост... или бизнес стратегия, щото повечето от тъй нарeчените скандали се дължат на това че Фейсбук събира личните данни на потребителите си за да ги продава на заинтересуваните бизнес ориентирани потребители;)

по принцип телефонният номер не е таен. Както и емейл адресът. Няма никаква логика да се водят "лични данни"! Това са публични данни, които всеки раздава на приятели, клиенти и познати. :-) Даже едно време си имаше масово напечатани телефонни указатели с адреси, имена и телефонни номера. :-)

Гербераст?

Е, ко толкоз....Да излезе оня роботоподобния, да каже едни - Извинети! и овцете пак ще заспят щастливи.

..ти да видиш! Сега да ги обвиним в небрежност, да им искаме оставките ли? Оревахте орталъка за личните ни данни в НАП, пък на Фейсбук подарявате целия си живот доброволно.

докато има банани,ще има и маймуни