Изтичане на мозъци: 1400 учени са изоставили САЩ за Китай

Данните за 2021 година показват огромен брой високообразовани кадри, които са били привлечени от университети и научни центрове в азиатската страна

Обратно в новината

Коментари - Изтичане на мозъци: 1400 учени са изоставили САЩ за Китай | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай набра голяма скорост и с тези темпове скоро ще са 1-ви.

те отдавна са 1ви, ако имаш в предвид икономиката. изостават още с армията, но и там напредват

Изтичане?!!!! Просто кинтите свършиха... и привлечените ЧУЖДЕСТРАННИ учени се прибират у дома....

Мнозинството от кадрите са с китайски произход, но са живели и учили в престижни американски университети. Някои от тях дори са заемали високи позиции в НАСА, Google и други технологични гиганти. Аааа..ми така кажи бе Гого ;)

Добре дошли в положението на европейските държави.

Kитайските комунисти (както са се кръстили, макар че са върли капиталисти) си пращат синчетата в САЩ да учат и после да слухтят в американси компании. После ги прибират в Китай да работят в техните компании. Механизми да ги принудят - колкото шеш. Все пак семействата са им в Китай. И Гого първи да се похвали с ''новината'' ))))

Краят на американският терор е близо.

Както е модерно да се казва - новото нормално.

То и толкова са мозъци - да бягат от САЩ, за които всички се натискат. Прав им път ...

Това са си китайци, в голямата си част внедрени в САЩ и финансирани от Китай. С началото на санкциите Китай си ги привиква...

Я изненада. Нали в Китай е перфектно.

"САЩ, за които всички се натискат" Пич, свери си часовника, изостанал е с около 35 години.

Ко стаа джендърии? Нали Китай нямало кво да ядят? Номунизма бил лош? За вас може и да е лош-за китайците си е перфектен! Там демокрация май, няма как да изнесете! Нещо навити там за нов Тянън Мън няма!

Че не е демокрация - не е. Диктатура е. Ама що реши че е комунизъм? Щото така са се кръстили ли ?

Много си се превъзбудил :):) В Китаи. комунизъм няма Нямя и няма да има демокрация ! Ама това не знам защо те прави щастлив ?! На теб няма да ти помогне с нищо освен ако ти не заминеш за Китаи или Русия ? Ако па си такъв голям фен има китаиски ресторанти и магазини в БГ колко щеш почваи работа там :):):):)

Как издържаш на тоя терор не знам :):) Русия те зове там се диша по свободно

Стандартно, след "великите войни" много умове изтекоха в посока победителите и държавите с по голяма индустрия, сега посоката ще е изток. Това се случва от векове, не е нещо ново.

Трима от най-способните ни аспиранти с цялото ноу хау (роботи, ИИ) на департамента заминаха за Китай. Не са с дръпнати очи, потомствени европейци от римската империя насам. И не искат и да чуят за връщане. Заплати - двойни, подновяване на 5 години, не всяка година, цени по-ниски, няма дженджерство и феминизъм нито зелени утопии. Пълна свобода за изследване. Дори като младши изследовател имат повече бюджет за изследване отколкото групата им в университета в Европа, където трябва да отчитат всяка стотинка по Брюкселски, плащайки на счетоводител и само ако предварително е писано в проекта. Там е просто бюджет извън проекта им, който всеки има да харчи както намери за добре. Та не е чудно, сега има още двама потенциални пътници. Един от бившите съветски републики, който започват да го тормозят. Живее от 5 годишна възраст в Европа.

То АМЕРИКАНСКИТЕ мозъци са все "чужденци" , какво реват тогава ???????????????

В САЩ със законите за affirmative action открито дискриминират азиатци и бели, за сметка не цветнокожи в университетите и високите позиции. Това се случва от години вече. https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/the-difficulty-of-being-a-perfect-asian-american

Руснаци също се прибират, макар с доста по-слаби темпове. Светът се пренастройва.

Не ни интересува Китай. Кво става с перемогите? Св. Джавелин, Св. Стингър и Преподобний Хаймарс успяха ли да развеят флага на Бандера нацистите над Кремъл? Путляра умре ли от рак? ЕССР успя ли да докопа ресурсите на Русия за без пари? Въобще кво става с прокламираните от ЦИПСО и ЦРУ/МИ6 задачи? НАТО ще влиза ли директно в конфликт на бойното поле или ще продължава да трепе укри и поляци на кило? Европейското ПВО сваля ли ракетите с чипове от перални? Как върви победата на колективният западен "демократичен" процес? Санкцийте убиха ли умрялата икономика на Русия? Все пак е няква си там бензиностанция с остарели и неработещи ракети, кво се бави гей-парада на Червеният площад. Аре, че родните сорос джендъро-питеци нямат търпение да се взривят в колективен оргазъм докато се тъпчат със соеви сокчета и сандвичи от насекоми.

САЩ беше привлекателен преди Обама. След това започна да събужда лек интерес при Тръмп, преди пандемията, но сега е просто непривлекателен.

Изтичане на мозъци: 1400 учени са изоставили САЩ за Китай .... Хора оправете си словореда !!!!!

Руснаците настъпват на Донецк, бомбят тук таме по Украйна, чакат аха да си ремонтират централите и жп-то за да могат да бомбардират пак, санкционирайки ЕО и Полша, платили ремонта. Вече украинците са на привършване, наемниците са около полвината (не ги броят като убити военни, това са си терористи за Русия). Правят си бомба с отпадъци от Чернобил. Абе изобщо, няма много шум, не става нищо засега със предизборната кампания на Зеленски в САЩ. Може и да има 3-4 дни преди изборите нещо.

Ми ти кажи кво става Колко превзеха орките, крадци на тоалетни чинии последните 3-4 месеца? Путкин го изгониха като бит педераст от Лиман и Изюм обаче за същия период. Също така можеш да се поинтересуваш как стана така че 70% от руския черноморски флот е унищожен. Сигурно метеорити са падали отгоре му :D

Не бих използвал думата "изтичане". 1400 много ли е, малко ли е? Общата информация не е споделена, за да звучи впечатляващо и за да манипулира общественото мнение. Колко учени има общо в САЩ - това е въпросът. След като проучих в Google, най-първият резултат показва 46 999, което са между 2-3%. Това не е изтичане. Да не говорим, че това са хора, които са изтекли от Китай най-напред. Извод: Преди да говорим - да мислим и да си проверяваме информацията.

Китайците са крадци на мозъци, черен дроб, езици, крайници, ресурси, паразити са и измамници. Мао и си ни мамят с народна демокрация, кнр е сатана! Нали така беше дрогаре?

Бас ловя че 1300 са китайци учили в САЩ (агентурата, която й е време да се прибира), 100 са мениджъри с солидни ръководни познания - да помагат за организацията :D Много мозук, много нещо

ми горе-долу една България от територията на украйна с 6,5мл жители, 2 големи пристанища и 2 атомни електроцентрали.

Те пък, американците, са света вода ненапита... Намери кой да се оплаква.

Тук се сещам за вица с мъдреца. Накратко ФАЩ са забравили най-мъдрото слово - "Няма да е все така"...

Ама какво е това изтичане, те китайските учени хем си получават долари, хем предават цялата информация на Китай. Все пак те са си китайци ! Сега на тия заминалите в Китай трябва да им се плаща, а иначе досега те работеха за Китай напълно безплатно !

клипчетата как китайци бачкат като роботчета в тубата, защото като станат хегемон и дойдат тук, жална ви майка! И вие ще трябва бързо да бачкате без почивка!

Като в ,,Амазон" на Безос и ,,Тесла" на Мъск.

Информация от първа ръка: Двама българи - химик и биохимик. Единият в голяма фармацевтична компания. Другият в държавен институт. При сформиране на екип за нов проект, задължително включват в екипа един цветнокож и един с неустановена сексуалност. Без изисвкания за опит, проекти, в които са участвали или дори образование по специалността. Ако не бъдат включени, екипът не получава финансиране за проекта. А ние се жалвахме преди 1989, че към проектантски колектив прикачваха по ЕДИН политически.

Ако тук започнат да се връщат миячите на чинии, има да се чудим откъде да им намерим такива.

Абе мързел, в развитите държави се бачка, заради такива като тебе тук не идват инвеститори, щото все мрънкате.

за редене на тухли и сглобяване на продукти са номер едно, обаче за интелектуална концентрирана работа не стават за чеп. не защото са тъпи а защото такава им е фирмената култура - да висят по над 10 часа на работа и в резултат на което са вечно изморени като парцали ( ,,,, ето малко запетайки за поста)

Когато се включи бай Ганю отпадат другите изисквания.

му викат изтегляне на разкрити китайски агенти преди да ги арестуват, ама важното е да има радост за и бг ушанките.

Най-вероятно са били пратени да учат с издръжка на ККП и не са могли да си издърпат роднините, които сега са коз в ръцете на китайските комундета.

Така ли мислиш? На един познат детето учи в Сорбоната. Физика и Математика. Когато си беше у дома го питам: "Как е там? Сигурно си най-добрият студент." А той казва няма такова нещо. Има трима китайски студенти знаят повече от асистентите. За да ги изпратят да учат там за сметка на държавата са се преборили с 10 000 кандидати. През цялото време учат четат книги или са на консултации с преподавателите. Като роботи. Страшно мотивирани.

Да студуват ли? В Китай газифицират 50 000 000 домакинства годишно, до 2050 всички ще имат евтино отопление. А и вече няма хора с доходи под границата на бедността, в САЩ са 50 000 000 напълно зависими от подаяния за храна, дрехи, е толкова, ако се разболеят мрат защото нямат застраховки.

В момента в който Китай събере достатъчно специалисти ще почне да ги натиска по идеологическа линия... :))

И ще почне "основи на комунизма", "защо китайския комунизъм е най-комунистическия в света", "как другаря Си спаси комунизма" и други важни и належащи предмети. :))

Неприятното е, че това сайтче, трие коментари! А то е собственост на една ненаебана фитка и един педал! Аре, чао!

За сметка на това америслямските щати привличат все повече паразити от държави от третия свят.

Kakто америслямците натискат по идеологическата линия как са страната на свободата и америслямският демократизъм е най-демократичният в света ли?

Ми те са черешката на тортата тези 1400.... топ 1% от топ 1%....