Коментари - Оксфорд: Извънземните приличат на нас | IT.dir.bg
назад

Оксфорд: Извънземните приличат на нас

Биолози от Оксфордския университет твърдят, че извънземните форми на живот може да са еволюирали по подобен начин като организмите на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Оксфорд: Извънземните приличат на нас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди години засякохме тн гъбени убиици. Трима атакуваха дом на човек които май бил късал опасни гъби..Ползваха торсионно солитонно оръжие много мощно.При приближаване на главата на оръжието до мен започна остър световъртеж.Преместих се в друга спалня проникнаха през стената след минути.Отидох на басейн.Избягаха.Остана петно в стената. ЖИВЕЕМ В ОХРАНЯВАН РЕЗЕРВАТ

Боя се да не окажат прави и извън ония да мязат на Тереза Мей, която пък мяза на луда крава! Тохава - лошо...

най-вероятно сме дошли от марс заедно с всички животински видове след като сме опоскали и марс и сега ще опоскаме и земята вече почти сме я довършили от пренаселване войни и химикали и радиация но има шанс да се изнесем в някоя далечна галактика и някои видове да оцелеят -не са ни програмирали добре -трябвало е по-добри да ни направят а то само хищници и тук там овце!

Едни царство може да оцелеле и пребъдва вечно в любов, истина, правда, радост, смисъл, красота, хармония и бъдеще единствено ако е съставено само овце и има всемогъщ и всезнаещ пастир, Чиито свят характер посветен на живота не се променя през вечността. Всичко друго би било мимолетна суета и безсмислие.

К

Една замислена овца има, така като те слушам и пастира ти говори редовно. Добре, че има и нормално мислещи хора, че ако бяхме като тебе още щеше да драскаме по стените на пещерите.

Никога да не се забравя, че британците измислиха безумието Брексит.

глупости на тръкалета... знаити какво е казал популярният Карл Сейгън, нали? звучи като огромно прахосничество на пространство, ако Вселената беше направена само заради планетата Земя... Майсторът на Вселената е непредвидимо по-ентелегентен от назе и изненади може да има над 300 квадрилиона, например... Вселената гъмжи от живот, с др. думи. и е добре да си траем, че да не ни набара некой по-силен от нас, че тогива ще видим... необитаемите планети играят ролята на храсти... където можем се сакри от хищниците...

Другото което ми прави впечатление при нас хората е дублажът на органи. Две ръце, два крака,две сърца два бъбрека, два мозъка ,две мъде но защо по дяволите има само един пенис?

защото ще се пренаселим тогава.Все пак една земя

sulio@mailinator.com

У някои може ни два мозъка но за сметка на тебе вероятно дето си без един даже...

Всъщност, за да пренаселим планетата трябва да клоним към стотина милиарда. В момента има мит за "пренаселване", щото малък процент от населението употребява повечето ресурси. Един американец/европеец примерно използва толкова ресурси (за ток, вода, храна и т.н.), колкото 10 хиляди африканеца взети заедно. А и всички 7 милиарда души можем да се съберем на сравнително малко парче земя.

уникално *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По-скоро ние приличаме на извънземни.

В действителност повечето мутации имат незначителен ефект върху живите организми и не оказват видимо влияние върхуи тяхно възпроизводство, в следствие на което процесът на естествения подбор не може да ги види и селектира. От друга страна естесвненият подбор не избира генотипа на индивида, а неговият фенотип, тоест не гените които организма е наследил от родителите си, а проявата на тези които са активни от единият и другият родител, което е свързано с процеса на рекомбинация при оплождането и по-нататъчната екпресия на гените в хода на развитието на индивида. Неблагоприятният ефект от този тип мутации върху живите организми се проявява с тяхното натрупване във времето с всяко следващо поколение, тъй като води до постепенна загуба на взаимосвързана информация и функционалност в ДНК. Ако те не са унищожени от имунната система на организма, те остават в живия организъм и ще бъдат прехвърлени в следващото поколение, ако тези мутации са в половите клетки на този организъм и участват във формирането на следващото поколение. В редките случаи когато мутациите предизвикат големи промени в организмите свързани с различни генетически малформации и заболявания, те биват отхвърлени от генофонда на вида чез процеса на естествен подбор, защото е много малко вероятно тези организми да оставят поколение.

"в следствие на което процесът на естествения подбор не може да ги види и селектира." Малий, ама наистина умът ти е здраво вкопан в представата, че има някой, който да следи за живота. Естественият подбор нищо не гледа и нищо не селектира. По същия начин като вали дъжд, първите локви са на най-ниските места. Водата как знае кои са те, че там точно да се събира? Кой я наблюдава и контролира да има такова интелигенно поведение?

Теоретиците еволюционисти твърдят, че благодарение на случайните промени във взаимосвързана информация записана в ДНК на живите организми и процеса на естествен подбор, може да се появи нова информация и фунционалност в тях, е хубаво да разгледаме това твърдение в детайли вместо тях, просто защото самите те упорито избягват на го направят. Те очакват хипотетичният еволюционен процес да работи по някакъв магически начин и случайни промени в ДНК ако не бъдат успешно премахнати от защитните системи на организма, и очакват да имат хипотетичен положителен ефект върху тях, да бъдат видяни и запазени от процеса на естествен подбор в генофонда на конкретният вид. И всички случайни промени в ДНК с отрицателен ефект върху живите организми, ако не бъдат успешно елиминирани от защитните им системи, да бъдат видени и изключени от процеса на естественият подбор от гено фонда на конкретният вид. Но в реалният свят в който живеем нещата не стават по този начин и промените с отричателен ефект върху живите организми, които са пропуснати от имунатта им система и процеса на естествения подбор, ако успешно бъдат прехвърлени в следващото поколение, се натрупват с течение на времето в гено фонда на вида с всяко следващо поколение. Този процес се нарича генетична ентропия. При висшите организни се наблюдава един пасивен защитен механизъм срещу предаването на мутирали гени към следващото поколение и това е големият брой мъжки полови клетки, от които само най-жизнените достигат до яйцеклетката. По този начин чисто статистически се намалява драматично възможността мутиралите гени да се предадат на следващото поколение. От женска страна дублираната "Х" хромозома има за цел да осигури безпроблемно носене на детето в утробата, като е дублирана важната генетична информация свързана с този процес, записана в X хромозомите.

Уф, никой не знае дали дадена мутация еположителна или отрицателна. Просто е прието тези, благодарение на които биологични видове просъществуват по-дълго, да се наричат положителни; а отрицателни са тези, които намаляват популацията. Една и съща мутация в една среда може да е положтелна, а в друга - отрицателна.

Няма начин да са толкова тъпи .

Имам приятел уфолог, който е много навътре в темата и издаде няколко книги.За съжаление официалната наука в лицето на разни професори и доценти се опитва да го мачка.

Значи аз съм професор от Кейнбридж и съм на мнение, че извънземните също трябва да имат ръце или манипулатори за да хващат и манипулират живата и неживата природа. Трябва да имат и очи или други сензори. Трябва и да могат да се движат.Другото всичко е възможно да варира,но ръце, дзъркели и крака трябва да има обезателно.

Оксфордският университет е инкубатор на гейове!

Кеймбрич на педофили

С настоящата статия дир безогледно нарушава правата ми. Публикували са моя снимка отпреди 40 години без да са ми искали разрешение за това. Моля снимката ми да бъде свалена или подменена със снимка за която имап позволението на снимания.

На определена група хора просто им е необходимо да преминат през Еволюционнната теория за да достигнат до истината, че в крайна сметка си има причина за всичко и тя е ...волята и замисъла на Твореца.

Н не видях нито едно. Освен ако местните грозници не са били от тях.

Еволюцията на роботите ще бъде като тази на хората! :-)

Време е да отидат на психиатър тези биолози от Оксфордския университет.

Това е едната крайност-антропоморфната. Другата е неантропоморфната. Вероятно има и от двата вида. Тези , които приличат на нас определено ще са доста опасни за общуване. А може би и всички. Оцеляването на всеки живот е свързано винаги с някаква форма на агресия извън вида и вътре във вида.

Когато за едно твърдение НЯМА ФАКТИ,вариантите са 50:50. Т.е. -ала-бала,или по-точно казано-РАЗТЯГАНЕ НА ЛОКУМИ.

Че са локуми локуми са разбира се но с къде по-скучни и тъпашки локуми са ни забавлявали та да не се оплакваме толкова :-).

"Вярваме", "вероятно", "прогнозираме" , нищо научно няма в това, никави доказателства. Звучи сякаш извънземите доказано съществуват. Това си е шарлатанство.

Липсата на доказателства за дадено предположение не доказва, че то не е вярно. Единствено наличието на доказателство е аргумент за отхвърлянето на предположението.

Ако приличат на нас...Ни е спукана работата! Ще са същите алчни, долни, жадни, крадливи, предатели и родоотстъпници като БГ еврогейовете и лудите крави.

Ама естествено, нали и те са македонци като нас.

Съвременните "съветски учени" пак размяха публиката.

Съвременната теория, заместваща Големия взрив, а именно Холографската теория, насърчава идеята, че вселената е една симулация. Съответно, Дарвиновата теория, преразгледана от тази гледна точка, изисква "природата" правеща "чудеса" да е просто математически модел, следващ определена, предварително зададена последователност от комбинации, които се валидират. С други думи, модела запчаващ от Амеба и завършващ с човек, в една друга вселена може да е започващ от човек и завършващ с инхюмън. Всичко опира до това каква симулация се извършва и каква е крайната цел на заданието. Поради тази причина, няма никакви основания да се предполага, че някъде другаде може да се следва същия този модел. Нещо повече, ако направим аналог на симулациите в компютър, с тези от мултивърса, където една опция се тества само веднъж, то по-скоро може да предположим, че тук на земята сме един уникален експеримент, докато едни потенциални извънземни биват симулирани по един различен начин. В крайна сметка, целта на една симулация е, да е се намери възможно най-бързо решение на даден проблем, чието решение предварително не се знае.

Симулациите не описват твърдо зададени последователности, а вероятностите за тях, както и комбинации от случайно генерирани събития.

Симулациите следват точно определени закони, закодирани в кода, който се изпълнява. Най-често последователно или ако се налага - псевдослучайно. Симулацията се извършва с изчерпващо търсене, преследвайки всички възможностти, но без да се повтарят - иначе е загуба на време да се анализират същите данни. Дори и нещо да ти се струва напълно случайно, то може да се опише математически, със съответната формула.

Ясно, като гледам картинката извънземните приличат на англичани или обратното....

Ами като чухме че дишат и азот и друго не минахме да измислим

Ами ние нали сме много тъпи мъже и не ни пука

Дарвин и тъпата му теория, изобщо не разбира растения и животни от каква непбходимост се появяват. Еволюцията на Дарвин какво ги интересува извънземните, като са на деуго еволюционно ниво.

Ти откъде знаеш...Хората просто прилагат,, Бръсначът на Окам,,.Изобщо не твърдят, че ВЯРНО...

И ти мислиш, че човек с подобни съждения знае какво е Бръсначът на Окам?

лилипут, ама с голям уй.

Еволюцията на живота на Земята демонстрира един от възможните варианти на развитие на живот. Не виждам защо да няма и други варианти, дори и такива, които не можем да си представим в момента.

Силициевите вериги са къси, само до осем атома. Ако от азота можеше да се извлече енергия, всички щяхме да дишаме него вместо кислорода, защото е 80 процента от атмосферата ни. Прочее, ако някой студент беше наръсил тези глупости, щяха да го проводят с ритници до вратата. Но когато се казваш Шмуел Леви, може да дрънкаш авторитетно всякакви безмислици.

Тоя ще е следващия Нобелов лауреат. Щом Обама може, значи и Леви може...

Какъв е проблема на една самовъзпроизвеждаща се система било човек било амеба в други условия да използвува други окислители. Човекът си е една химическа лаборатория.

Не са нужни други условия. Анаеробните организми тук, на Земята, си живеят спокойно без кислород. Дори за някои от тях (облигатните анаероби) кислородът е отровен.

Как ша са къси бе? Чувал ли си за полисилан? А за заместване във въглеродни органики със силиций? И азота става за дишане,ама не е толкова енергоемък,та не се знае тези силициево азотни твари дал ше могат да мърдат.

Супер, ша си фана зелена мацка с три цици и опашка.

само да на стане като ония виц за затворниците... днеска ти си мъжа, хайде лапай сега тоя 30 сантиметра клитор

Може да е така , може и да не е. Всички тия заплатени научни трудове са толкова истина колкото жълтите новини.

ала-бала, научен труд с резултат - извод, който може да направи всеки средно интелигентен човек с интерес в тази сфера

Това е новината, сдъвкана като за средностатистически идиот. Нали не си мислиш, че в научната статия, която се реферира, това е основното?