Коментари - Нови правила при откриване на извънземен разум | IT.dir.bg
назад

Нови правила при откриване на извънземен разум

Шотландският астроном Дънкан Форган е разработил нова процедура, която учените трябва да прилагат при откриване на извънземен разум.

Обратно в новината

Коментари - Нови правила при откриване на извънземен разум | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Firi

Има и вариант напреднбала цивилизация вече на следващия след биологичния, машинен стадий на разум да ползва нашата звезда като гориво за космическия си кораб.Е те тогава утекохме...

Защо следващия стадий на развитие след биологичния да е непременно машинен? Тук на Земята разбираме дали един вид е по-еволюирал от друг по използването и направата на помощни средства и т.н., но защо тази логика да е непременно валидна и за други форми на живот извън нашата планета? НАдбиологичнта форма на живот може да е на чисто енергийно ниво, може да е свързана с развитието на съвсем друга форма на интелигенстност или да следва друг път на еволюция? Ние не можем да бъдем сигурни, че това което се случва на земята е едиствения начин, по който еволюциата работи.

Ритуала със зелевата супа описан ли е в протокола?

Firi

Извънземният разум ще бъде на машинна основа (биологичен не може да пътешества на големи расьтояния в космоса).Тъй като технологично няма да сме им интересни има 2 варианта-да ни изучат и да си бегат или да ни избият правейки планетата гходна за техни нужди. Обаче за какво би била на машинен разум годна за биологичен живот планета?Не знам аз не бих се старал да инициирам контакт с хлебарка просто няма смисъл, ако ми пречи-Райд.

ако съм компютърна програма за вземане на решение каква планета ми трябва, за да разширим разполагането на машинен свят, бих избрал лека луна с ниска гравитация, за да спестя енергия за повдигане и преместване на материали, същевременно е добре да има залежи на метали, силиций и метан, за да се произвеждат суровините за металните части и смазките, но трябва да има и енергиен източник. Значи Титан е идеален в случая, ако беше малко по-близо до Слънцето. Земята? За какво са ми солени океани? Да ми ръждясват железата ли? Не бих и помислил да кацам на земята.

А за откриване на земен разум правила ще има ли ?

Или най-добре - в блога да има форма за контакти (като допълнителни полета, на стандартните Име, Email и Съобщение биха могли да се добавят и Галактика, Планета и регистрационен номер на кораба), през която не откритите извънземни да могат да се свързват сами с учените и да не мъчат обществото (да стои в очакване)...

Първото нещо което да се прави при.. е да се о*каш и да припаднеш по очи - просто това ни е нивото!!!

Въобще не трябва да се търси целенасочено извънземен разум и да се изпращат разни послания, това е все едно да крещиш в джунгла когато си невъоръжен...

Тези, които нито са срещали, нито имат представа, какво е извънземен разум, започват да измислят правила. ..... Ех, моят дядо беше прав, като казваше: "Тези които незанят - учат другите !" .... !!!!

Нови правила при откриване на извънземен разум: 1. Запази самообладение и не се напикавай в гащите; 2. Гледай да останеш незабелязян; 3. Не казвай на никого без сигурни доказателства, че ще те вкарат в психиатрично заведение; 4. В общи линии мълчи като риба, освен ако нямаш медия тип Шок и не е доходоносен бизнес; 5. Направи си при възможност селфи с тях. Може да влезнеш в историята и да спечелиш Нобелова награда, а тя върви с финансиране. 6. При неизбежен контакт, се изкарай супер важна клечка, че последващи преговори да минават през теб и да се превърнеш в реална важна клечка с бъдещи облаги. Гледай да направиш и транш на технологии - вероятно е доходоносно.

Трябва извънземният разум да бъде запознат с процедурата своевременно, за да е сигурно, че той няма да наруши някоя точка...

За шотландския учен първа точка от новите правила е да си обуе по-здрави гащи под поличката, че ако на първата среща е с национална носия не се знае какво ще си помислят извънземните и какво ще му се случи.

първо правило е да има разум този който търси

Програмата СЕТИ е финансирана от Рокфелер. Веднага след като се иобретява технологията за "изчистване" на шума и финансирането спира. От тук и въпросът: Дали на Рокфелер са му притрябвали инвънземни или му е трябвала само технология, която да подобрява подслушването? Дали тази технология не се ползва от Скайп, ФБ и т.н. сега? Уф! То и аз излезнах един мислител....Прося си минусите!

Теб минусите ли те тревожат? В действителност спекулациите с извънземни са една от любимите мантри на вавилонските шамани.