Коментари - Кога можем да очакваме контакт с извънземни? | IT.dir.bg
назад

Кога можем да очакваме контакт с извънземни?

Според учените най-рано след 1500 години ще бъде установен контакт с извънземна разумна цивилизация.

Обратно в новината

Коментари - Кога можем да очакваме контакт с извънземни? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали авторът на статията се е консултирал с извънземните за евентуалната им поява на Земята? Трудно може да се съберат толкова много глупости на едно място.

Който има развито съзнание, очи и уши РАЗБИРА, ВИЖДА, ЧУВА рупорите на АНТИЧОВЕШКАТА ПРОПАГАНДА на еврейската СИСТЕМА ЗА МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Дано Хилари Клинтън успее да извърши разсекретяване на информацията за извънземните и за Договора на Айзенхауер от 1954-та година, така както е заявявала в предизборните си обещания.

Абе я кажи ти с "развитото съзнание" от къде черпиш тази информация? Нали е свръх секретна, всички тези атничовешки еврейски системи, тези договори на американски президенти с извънземни и какво ли още не. Кажи ти лично от къде го знаеш това? То е ясно, че повечето е плод на твоята "надарена логика", но ме вълнува от къде черпиш "факти".

Когато схванеш "нали" драги, разликата между информация и знание, ще ти светне картината на реалността. Това означава, да "МАХНЕШ КАПАЦИТЕ НА МОЗЪКА СИ", за да виждаш не илюзии, а ИСТИНАТА. А тя-ИСТИНАТА е пред очите ти, но ти СПИШ ДУХОВНО и за това не я виждаш. Когато ти се поднесе на готово ИСТИНАТА /както в случая/, искаш да разпънеш на кръст източника. ДА, АМА НЕ! Идва време, в което ако не се сеферясаш сега - в този момент, ще лееш сълзи и ще скърцаш със зъби съвсем РЕАЛНО.

те не искат да контактуват с НЕАНДЕРТАЛЦИ!!А вие?

труден въпрос, то неандерталците са измрели преди хиляди години но ако намерим някъде, на някоя планета техен аналог естествено, че ще контактуваме с тях, все пак са интелигентни същества

Теории могат да бъдат развивани всякакви, но истината според мен е една. Познанията ни за космоса, и технологичното ни ниво в момента са такива че ние можем само да бъдем открити, но не и да откриваме. Ако земната цивилизация има шанса да оцелее още някоя и друга стотица години може да достигне ниво когато ще може и тя да открива.

Няма толков безсмислена статия и още по-безсмислено изказване на "учения"... А в коментарите, естествено българина винаги знае всичко, кое, как, защо... от къде... чудя се, кога най-накрая всички световни учени ще започнат да се допитват до нас... ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ...

На въпроса "Кога ще започнат да се допитват до нас ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ?", зависи само от Господ българина. Има още съвсем малко време, ЗА ДА КАЖЕ. За Вас може да е шега, но за мене е повече от реално. А място за чудене няма, защото на българите е отредено според Петър Дънов, задачата за въвеждането /ЗАСЯВАНЕТО/ на Учението за Божествената Любов в света.

Абе аз се чудих защо на нас българите това между краката ни е по-голямо, а Данов го бил казал - да засяваме Учението за Божествената Любов в света. За това всички грабвайте бронежилетките отивайте на слънчака и почвайте да засаждате божествена любов във всичко де що мърда.

хората няма кво да ядът, те измънземни ми търсат...

Нямахте наяждане...? Чревоугодници!

ТИ простако пак започна с глупостите си да пишеш под която и да е новина ЧЕ - ХОРАТА няма КВО да ЯДЪТ. То бива да си тъп и кух, но ТИ направо си УНИКАЛНО ТЪП. Нещо друго ОСВЕН твоето откритие за яденето не ражда ли кухата ти шамандура. Спри ЗАВИНАГИ да пипаш клавиатурата в опит да се изходиш (изкажеш), защото не ти се удава.

поредното доказателство как с чиста логика и математика може да стигнеш до тотално погрешни изводи. Чистата наука по нищо не се различава от чистата религия - и двете са си самодостатъчни и твърдо убедени в непогрешимостта на тезите си без да държат сметка, че може да ги градят на нестабилни основи. В конкретния случай откъде са сигурни тези учени, че: 1.Човечеството е излязло в космоса през 20 век? Откъде са сигурни, че преди сегашната ни цивилизация не имало друга или други предишни цивилизации, които да са имали развита технология и да са излъчвали радиовълни още преди десетки или дори стотици хиляди години? 2. Извънземна раса или раси не са ни открили преди да започнем да излъчваме радиовълни? Направо съм смаян от арогантността на съвременните учени. Могат да се мерят само с арогантността на ръководните отци на християнската римо-католическа църква през Средните векове. Толкова нищожно малко знание имаме за заобикалящия ни космос, а с такава убеденост прогнозират след колко години най-рано ще можем да очакваме контакт с извънземни. Не е истина как си вярват? Също като църковниците преди 6-7 века, че Земята е плоска и център на всичко, което ни заобикаля - Слънце, Луна, другите звезди.

В тубата има запис на исказване на канадски генерал, бивш министър на отбраната пред парламентарна комисия. Генерала в прав текст разказва, от колко години, с колко на брой извънземни цивилизации контактуват военните на САЩ и Канада. Преди една година бивш съветник на Обама каза в интервю, че сужалява, че преди години не са казали истината за извънземните. Той смятал, че американския народ е достатъчно силен за да понесе истината. Става ясно, че те са тук и е въпрос на време това да се обяви публично. Не че изказването на канадския генерал не е публично оповестяване за дългогодишни контакти с извънземни. Но с тази информация тук и там просто подготвят публиката! Заглавието на материала в тубата е: EX Canadian Minister of Defense DISCLOSES TRUTH on Aliens? Пък учените нека си чакат контакт след 1500 години.

Добре бе ма що ги държат в тайна? Една причина мамка му?

за поне една причина да имат интерес да го пазят в тайна? Нали уж много четеш, гледаш филмчета в тубата и изобщо си голям специалист по всичко? Оср.л си всички рубрики на дира с десетки, даже стотици коментари.

Глупости. Контакт с извънземни се осъществява след третото уиски. В Перник обаче контактът с чуждоземни е между първата и втората ракия.

Момчета, имам комшии, които не съм срещал, вие за извънземни говорите :) Може да са ... стеснителни. Или стреснати от тъпите си съседи :)))

Е че мож те да ни намерят бе

Що за глупости и прах в очите. Контакт се осъществява и сега, и то постоянно. Както казва ядреният физик господин Стейът Фридман, едва ли Христофор Колумб е сигнализирал местното население, когато е открил нова зземя. Това със сигнализирането е за простите мозъци. Все едно някой да позвъни от мобилен телефон на индианец преди 300 години. Да му се не види и тъпоумието на продажните учени, на които явно им се плаща да си мълчат за реалната истина - отвличания с цел инфилтрация сред земното население, проучване на ресурси от страна поне на няколко наши съседни цивилизации, намеса в религията и т.н.

Утре по обяд, заредете си телефоните може да са от приказливите!

За да срещнем извънземни първо тях трябва да ги има. За да сме сигурни в това първо трябва да отговорим на въпроса КАК се е появил живота. Щото само наличието на подходящи условия не е достатъчно. Имало в галактиката милиарди подходящи планети. И какво от това? На земята подходящи условия има от четири милиарда години, но новопоявил се живот до сега никой не е открил. Явно живота е възникнал еднократно, но как и защо все още не знаем. И ако появата на живот е уникално събитие появата на разум е още по-уникално. Наскоро обявиха че е открит гена позволяващ развитие на разума у човека, но как този ген се е появил никой не може да каже защото при нашите братовчеди приматите няма подходящ ген който би мутирал така че да се появи гена на разума. Изобщо как и защо се е появил живота, а след това и разума е все още тера инкогнита. Докато не отговорим на тия въпроси не можем да бъдем сигурни дали въобще извънземните съществуват какво остава да определяме кога ще ги срещнем.

На твоите логични разсъждения, които подкрепям напълно, се чудя, кои ли са идиотите, които са ти сложили минуси?! Моля да си напишат обосновката, че ми е много интересно дали разполагат са факти, или нещо ги е яд на разума и логиката!

Откъде знаем, че живот не се самозаражда и сега? От време на време излизат съобщения, че са открили непознат вид бактерия, вирус или дори нов вид насекомо или растение. Презумцията е, че са били там, но не сме ги наблюдавали и описали по-рано. Но може ли някой да гарантира, че не са се пръкнали само седмица или месец по-рано? И да не забравяме, възникването на живота става за периоди от време, многократно превишаващи периода на съществуване на Homo Sapiens. Така че въобще не виждам какво им е логичното на съжденията, както твърди ДДРОнег.

Да говорим за непознато насекомо или растение което се е пръкнало така от нищото е просто несериозно. Що се отнася до новоотрити бактерии. Да. Има. Но дори и тази която откриха преди няколко години в субглетчерното езеро на Антарктика, и която се оказа напълно непознат нов вид има над осемдесет и шест процента съвпадение на ДНК с ДНК-то на познатите ни вече бактерии. Тоест при едни задълбочени изследвания може да се проследи нейното " родословие ". А щом има " роднини" няма как да се пръкнала година, две преди да я открият. Що се отнася за второто ви твърдение за продължителността на възникване на живота. Вярно е че той се е появил някъде преди четири милиарда години, но дали тази поява е станала за хилядолетия, или за един миг никой не може да каже защото никой не знае КАК се е появил живота.

Това са глупости. Като пия 5 водки и жена ми се превръща в извънземно. Който не вярва да заповяда всяка вечер у нас на водка и салатка.

Firi

Между другото единствения смислен коментар беше за това, че пътувайки със скорост близка до светлионата времето за екипажа на кораба тече много по-бавно и той може да измине огромно растояние.Не съм сигурен обаче какво ще види тоя екипаж ако пътува с такава голяма скорост без да си е навил "часовника" да забави и то доста. То при 200 км в час е бая тунелно та при скоростта на светлината най-много да видси слънцето като петно, а нас изобщо да ни не засече.

Съмнявам се, че пътуването със скорост близка до скоростта на светлината може да се сравнява с пътуване с 200 км/ч, но ако ти е интересно има доста филмчета в youtube симулиращи какво се вижда при такова пътуване.

Модераторе

навил съм си алармата на календара за след 1500години... подготвен съм за извънземните сега отивам да си запазя и час при фризьора седмица преди срещата та да съм целия в разкош....

абе какви извънземни, ако някога ще видим нещо това ще са падналите, в момента чакат малко да отшумят старите им подвизи... и ще се покажат пак като в миналото и ще има жертвоприношения и боготворене колко ви душа иска:) ако не сте внимавали в картинката тази планета е била предоставена на едни много лоши момченца които са ни подлъгали да се отделим от цялото преди много време. с една дума за да се озовете тук сте показали по един голям дедов на създателя и в момента не помните нищо и сърбате кашата. така, че чекаите и се надявайте на alienz, но ще ви посетят само от лошия вид:)))

time dilation, че теоретично ако космически кораб ускорява да речем постоянно с 1g ускорение, за 100 години време, но вътре в кораба, времето на екипажа, може да прекоси цялата вселена. Тук ще са минали милиарди години, но за пътуващите само един живот. Защо да няма много по напреднали цивилизации, които да пътуват из вселената, изоставили своите планети?

Firi

Напълно си прав ама кво ме грее мене да изпратим утре кораб който ще се върне след... 1 милиард години. Практически е безрезултатно освен за самия екипаж.

другият вторник!

Може ли следобяд, че сутринта съм зает?

не, не може като са казали, че идват тогава значи тогава ще е и да си изчистиш стаята преди това

А някой да е чувал нещо за хиперпространство? За листа хартия, където от една точка до друга може да се отиде най-бързо не по права линия, а като се прегъне самия лист, така че двете точки да се докоснат? Даже днес, тук на Земята, това е теоретично доказано като възможно, само липсва технологията...за която едва ли са нужни милиарди години, че да може да се развие дотолкова че да се пътува в хиперпространство? Или в т.нар. изкуствена "червеева дупка"? Преодолее ли се веднъж това, разстоянията, даже и да са на милиарди светлинни години, вече не са толкова непреодолими...

Ко му е, Само липсвала технологията. Иначе било фасулска работа.

Firi

Принципно съм чувал. Но за тия манипулаций за които не е доказано, че са възможнио требе такава енергия, че може да се окажат и технически невъзможни. Щото съгласи се, че е напълно технически възможна и антиматерията. Ма както виждаш ни един антиматериен двигател не е пуснат в употреба. Така, че тука има едно голямо НО. Теоретично и аз мога да измисля за половин час двиггател който да гори... звезди и така всичко е готово само нямам технология да шибна 4-5 звезди в резервоара на кораба иначе силовото поле съм го изчислил!

моля те, стига писа тука!

Говориш за листа на Мьобиус, който няма нищо общо с понятието хиперпространство

ххаха ле ле ле .. най тъпата статия , 21 век е глупаво е да се мисли и казва , че и прогнози да се казват в време 1500 г . :) за среща с извънземни .. та космоса гъмжи от живот от там сме дошли и там ще идем ;) земята по скоро е полигон за души , време не съществува а е само мерна единица с цел да ни служи и да ни обърка - всичко съществува тук и сега на на различни резонансни честоти или казано трептения на вселената ... просто самата идея че сме орязани от към сетива ти дава лек знак че всичко е една изкуствена среда както човек играе комп. игра с даден персонаж така ние нашето АЗ .. съществува тук на Земята ... този учен или учени могат да си донесат дипломите да им ги скъсам ;) или да им врътна по една двойка :)

Firi

Начи само за да добиете неква мионимална представа що е то космическо разстояние и размери на телата спрямо него. Значи ако Земята е баскетболна топка, а Луната- топка за тенис, те са на растояние 6 МЕТРА една от друга.Растоянието при същия мащаб до един нищо и никакаъв Юпитер е няколко кйилометра. А растоянията между звездите са толкова огромни съобразно размерите им, че ако Слънцето което само по себе си е огромно е главичка на карфица по най-близката до него звезда пак с размери на глава от карфица се намира някъде около...Юпитер.

А СТИГА БЕ , ТУК ИМА ПОВЕЧЕ РАЗБИРАЧИ , ОТКОЛКОТО ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО

Firi

Четем бе, гледаме в тубата - и ти можеш:)

След няколко века, примерно ще можем да си прехвърляме цялата невронна мрежа на машина, ако не и по-рано. Ще можем да се излагаме на космически студ, радиация, ускорение, време, всичко. А за една цивилизация на стотици милиони години по-напреднала от нас какво и пречи да е тръгнала преди да речем 240 млн години, изключили са всичко излишно, екипажа спи, черпят енергия от звезда на звезда и от галактика на галактика, маневрират през астероиди и планети и като засекат зелена планетка като Земята: пиу пиу пиу, събуждат се, все едно вчера са заспали, това са машини. И ето намериха ни извънземни. Какво толкова странно има, просто още нямаме тоя късмет да попаднат на нас. А може и с цялата глъчка тук, СЕТИ, алабала да насочим някой такъв заспал кораб и ето ти беля. Ще ни натаковат едно хубаво и ще ни зарежат да търсят следващите балъци. Можем да им трябваме за някакъв ресурс, биологичен или кой знае, какво търсят.

Firi

Пич само в наща скапана Галактика има 100 милиарда звезди.Растоянията са ОГРОМНИ ама толкова ОГРОМНИ, ЧЕ ТИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА. Чисто математически да нацелят баш нашата забутана слънчева систем и планета веропятността е толкова малка, че не си струва да се говори за нея:)

ахахахаха, какво ми цитираш учебника по астрономия за 11ти клас ли беше, не помня. Някой спорят че може би в Млечния път има и 400 млрд звезди, но това не е въпроса, напротив вероятността да ни нацелят е много голяма. Зависи за какво време говориш, 100-200-1000 години са нищо за мащабите на вселената. Може и да са ни нацелвали преди време, може и да са запратили астероида в добра орбита преди 65 млн години с някаква цел. Много говориш тука, ама нищо не казваш, помисли ако милиони планети в млечния път имат по-развита цивилизация може и вече да са те открили. Какво рипаш, че ти не си бил видял нищо от тях, няма как да видиш следи, примери от природата на Земята много в това отношение.

"Според учените най-рано след 1500 години ще бъде установен контакт с извънземна разумна цивилизация." Стига толкова, натискам Backspace-а!

Най-често се появяват, когато растежа на икономиките е свързан с големи заеми, а правителствата се чудят какви лъжи да лансират. Първо се почва с разни подаяния и "грижа" за по-бедните и като не даде ефект и излизат масово извънземни, библейски притчи, митове, легенди...

то и да е имало досега правителствата или не са отговаряли или не казват на публиката

Firi

Оти да крият?

Епа why not? За да не всяват паника на първо място. Разбунените маси не се подават на контрол. Ако правителство на дадена страна установи контакт, най-вероятно ще гледа да се докопа да информация, с цел да придобие предимства пред останалите и т.н.

За правителствата не знам но със сигурност за всички нас - хората - е по-добре да се спотайваме. Знаем как неизменно свършва контакт между цивилизации на различно ниво на развитие. В този смисъл ако е имало някакъв контакт и някое правителство го е потулило и успяло да не пусне навън информацията за нас (т.е. претрепали са тия в чинията преди да успеят да избягат) е свършило добра работа - за нас.

Ако индианците бяха претрепали Колумб през 1492-ра, кой знае, какъв щеше да е Света сега.

Досущ като средновековните учени са и съвременните, само играчките им са по-сложни. Щом не улавяме изкуствени сигнали сигурно няма цивилизации... То и мравките не знаят за нашето съществуване и не могат да улавят нашите комуникации, нас няма ли ни?

Firi

Не, не е да няма цивилизации. Нашите сложни според тебе играчки сда толко дървени, че надалеч1е виждат само звезди представяш ли си колко са кьорави все още?Е малко от извънземните са направили от звезда предавател.

Че те наш'те управляващи са живи извън земни!

Контакт с извън земни, няма какво да чакаме.Ще има когато решат ТЕ. А до тогава учение му е майката и възпитание.

Поредната тъпотия, запълваща страници в нета. Всеки може да си прави изчисления и теории, но да залагаш че и онези другите ще са с нашето технологично развитие и на това ниво си е егоцентризъм. Наука, еволюция и прогрес не винаги са ръка за ръка. На мен лично са ми падали брадавици след баене... Това баене не мога да си го обясня с нито една съвременна официална наука. Тоест, може да има цивилизация със съвсем различни и непонятни развити науки и знания.

Този учен Соломинидис е некаква яка шега в света на учените,темата за Гагарин му е нещо като табу за него,всичко това може да се прочете в инфото за тоя гейййй,

Кво е това извънземно? След 50 г. когато се роди първото марсианче, то извънземно ли ще е?

Това е изключително тъп "?" Сътворените по него отговори в никакъв случай не им отстъпват. Във всеки случай показват поне 2 неща: 1 Нивото на науката сега - посредствено - задължително извънземните трябва да използват радиовълни! 2 Учените все още не са надмогнали егоцентризма характерен и за Средновековието

Firi

а кво да използват бе? Светл;ината също е вълна ако не знаеш? За второто си прав.

Нещо, което НЕ ПОЗНАВАМЕ има предвид човекът.

именно... изводите са правени за извънземни на нашето технологично ниво, а и дърво....

Извънземни на Земята има отдавна "паднали ангели" се наричат ,тоест всякава демонска паплач и проявление на злото ,другите светове нямат такива "елементи" и са имунизирани а и нямат желание да влизат в контакт с нас поради тая причина

Има един остров, в Андаманско море. Казва се о. Сентинел. Там живее едно първобитно племе, което никой досега не е посещавал (или по-точно, посещавали са го няколко пъти, но не са излезли живи от там). Това племе е най-изолираната група хора на Земята. Никой не знае езика им, само от далеч (от сателит и хеликоптери) каквото може да се види, си правят някакви изводи за тях. Остров Сентинел принадлежи на Индия. Индийското правителство обаче със закон е забранило всякакъв достъп на външни хора до този остров, с цел да запази автентичността на това племе. Но жителите му и представа си нямат какво е това "Индия", нито пък какво има отвъд хоризонта на морето, което виждат от плажа на своя остров. Понякога в далечината те виждат някакви странни (НЛО) обекти- туристически кораби, самолети в небето и др. подобни, но нямат никакво обяснение какво е това. Та, нищо чудно и ние да сме като това племе, а нашата планета- като о.Сентинел. Без изобщо да подозираме, че Земята може да е част от някаква космическа "Индия", за която ние и представа си нямаме.... П.П. потърсете в интернет за Sentinel island, Andamans, интересно е, заслужава си

Firi

Тъпо. На Сентинел са виждали други хора и машини. Ние просто не сме нито виждали, нито чували извънземни.

Да, виждали са. Но явно ги възприемат горе-долу така, както ние възприемаме НЛО. А и въпреки, че са виждали външни хора и машини, те и представа си нямат нито какви са, нито откъде идват, нито изобщо какво има отвъд хоризонта на техния остров.

Да допуснем, че има други развити цивилизации. А сега да допуснем, че никоя от тях не иска да осъществи контакт с нашата. За комуникация са нужни поне два субекта! Дълбоко се съмнявам, че някой ще иска да си комуникира с нас! Т.е. срещи няма да има, нищо, че "те" отдавна са сред нас !:)

Сами сме във вселената!!!..., че ако не сме сами - ко праим с религиите - те стават на кайма. ;)

Ти пък какво знаеш за религиите? Като гледам едва ли и представа си имаш какво представляват те всъщност, и откъде идват. Де да беше толкова елементарно- те отдавна не биха съществували. Обаче явно има нещо много силно (сам потърси кое може да е то), което дава достатъчно основание за съществуването им, не мислиш ли? А относно извънземните- имай предвид, че повечето религии говорят за "небесни същества" много преди да съществува примерно филма "Пришълеца"... ;)))

Точно обратното - еволюционизмът става на кайма. Защото, ако приемеш, че животът тук е резултат от куп суперслучайности, то малко трудно ще прилагаш тази логика при всяка следваща извънземна цивилизация, която се открие на космическия хоризонт.

Firi

Другото което е, че ние сме на по-долно от първобитното ниво по отношение на Космоса.Фащаме сигнали от квазари (радиостанции по-мощни от слънцето излъчващи в супер тесно направление). Така "откриваме" планети по "трепкането" или на светлината от звездите им или по леки гравитационни отклонения. Демек ние все още сме слепи и глухи за извънземните. Колко от тях са модулирали излъчванетоп на някоя звезда та да ги "засечем"? а контакт в истинския смисъл е невероятно труден и разтеглив във времето. Първо трвбва да сечем сигнала.После да отговорим. За това ще идат стотици хиляди госини. Милиони ще ни трябват за да "се разберем". Абе трагедия.А сега точно приличаме на шимпанзе което се опитва да бачка с бинарен код, т.е. имаме възможностите на шимпанзето но некви огромни претензии:)

Е, щом РИА Новости го казва, сигурно ще е вярно. А ако го препечатат и във вестник Дума, със сигурност ще е вярно.

Да му се не види и бавния преход! Сега пък 1500 години требва да чекаме за контакт с извънземни! Изчека ми се чекалото!

Малко ли сган се е навъдила на тази планета, че да търсим и извънземна такава?!

Firi

Така, че да се конкретизирам. Сигнал от извънземни може и да хванем и те от нас. Ама КОНТАКТ нема да има никога. О тук Ало от там ало след 1500 фгодини ебати контакта...