Извършена е първата корекция в траекторията на телескопа "Джеймс Уеб"

"Джеймс Уеб" беше изстрелян в събота с ракета-носител "Ариан-5" от космодрума Куру

Обратно в новината

Коментари - Извършена е първата корекция в траекторията на телескопа "Джеймс Уеб" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То краварите почнаха все повече и повече да се опитват да умалуважават Русия и руските научни и политически интереси. Ако щеш в Европа подкокоросват украинците да обявят война на мирна и велика Русия или в Азия грзинците да сторят същото. А сега и в Космоса чрез разни помозни изстрелвания и сетелити се опитват да се правят на интересни. Не мисля, че Велика Русия ще търпи още дълго време такова унижение, да я набутат в прахта и калта и да я стъпчат. Идва часът на великото отмъщение на Русия, и никой да не забравя че руските ракети могат да достигнта всчка точка на планетата и Космоса. Затуй ний от Партия Възраждане се за излизане от НАТО и ЕС и за сближаване с Русия, за да може в предстоящия конфликт да сме на мястото на победителите. Костадин Костадинов е най-прозорливият български вожд и учител, виждащ надалеч и с мисъл, без въоръжено око.

Абе, там в детската градина още ли ви тъпчат с грис-халва? ... Кумчо Вълчо идва ли редовно?

А пък други учени, колеги на тези с телескопа за 10 милиарда излязоха с модела на Вселена с променящи се закони, т. нар. автодидактична Вселена. Тук дори наскоро имаше статия за това. Та, значи ако те са прави, тоя телескоп е напразен разход, защото ако вижда неща станали преди 13 милиарда години, то той вижда неща случили се при тогавашните закони на физиката, които сега са съвсем други. И полза никаква. А аз като политик трябва да решавам неща от вида на кого да дам пари: на такива с телескоп или на автодидактици. В резултат на което, задниците и на едните и на другите са мои. И когато на мен , като политик ми потрябва нещо науката да ми помогне, тя ще направи каквото аз искам, като с ваксите. Така работят нещата. Между другото, винаги е имало някаква наука и учени. Жреците изтръгващи сърца в името на Кукалакан в ацтекско Мехико също са били учени.

Tия със променящите се вселенски закони изказват хипотеза и не получават пари за това. Те са преподаватели в университети и то частни, за което получават заплата. Това че в свободното си време мислят върху света и създават хипотези, които не знам зашо някои наричат теории, няма нищо общо с политиците. Колкото до телескопа той се прави от НАСА, политиците ако се ебават с науката могат само да загубят, затова надпредварата е да дадат повече, като внимават да няма издънка и в случая преценяват, ако спрат проекта какво ще стане за техните собствени политически задници или да продължат проекта и да оберат плодовете на успеха.

Така твърдят и археолозите гледайки разкопките по Мексико. Учените са били ценени, знанията им важни за онова общество и политиката тогава, техниките им за вадене на сърце от жив човек актуални за осигуряване на благосклонност от боговете за да няма болести, да расте царевицата, да се покаже пак слънцето всеки ден и т.н. Сега тези функции са поети от "проектната наука" , нейните учени-жреци и клакьори. Ако някой те опъне на камък и тръгне да ти вади сърцето (приеми това като метафора в случая) дали ще е важно за теб по какъв научен проблем и проект работи и кой го финансира?

жалък опит за приравняване на наука към религия. това са два метода за постигане на познания, които функционират на коренно различен принцип. жалък опит да приравниш вяра и факт. жреците изстъргващи сърца са просто това - жреци изстъргващи сърца, или с други думи религиозни фанатици следващи вярванията си. щом и обществото споделя същите религиозни схващания, то те са просто актьори изпълняващи театър, който обществото се самозалъгва, че е нещо повече от театър. ролята на тези жреци се крепи на вярата, че ритуалите изпълняват някаква космическа роля. не на факта, че тези ритуали са напълно безсмислени от гледна точка на космоса. ето вече стотици години слънцето си изгрява без ритуалите да бъдат провеждани. много хора са загубили живота си следствие на научни експерименти, но тези с изтръгнатите сърца от Мексико не са сред тях. те са просто жертва на религиозна самозаблуда. тези жреци не са учени и по никакъв начин, в контекста на изстъргване на сърца. в същото време учените не са жреци! учените не се уповават на вяра в каквото и да е. във всеки момент в който вяра може да бъде заменена с факт това се прави.

1. Тези жреци са изчислявали с голяма точност продължителността на годината, слънчевите затъмнения и т.н. 2. Сред съвременните учени има доста религиозни. Вярват в Бог , работят наука за прехрана. Познавам доста такива. За тях науката е просто лесен начин за прехрана. Едвали всеки жрец работещ изтръгване на сърца е вярвал в Кукалакан, сред тях може би е имало просто работещи това, както сред сегашните вярващи, изкарващи си прехраната с наука. 3. Науката е просто една от човешките дейности обслужващи цивилизацията, а тя се обслужва и сега с човешки жертвоприношения- едни трябва да умрат, за да живеят други. 4. Днешната наука вярва в парите, повече отколкото в собствените си резултати. 5. Опасно глупав си. Опасен си за себе си и близките около теб.

Чакам снимките с нетърпение дано всичко е наред ще видим невероятни неща

Тоя телескоп няма да изкара и 5 години щото е боклук

Каза бай мангал боклукчията.

Se taia

Налъмите ти би трябвало да са вързали отдавна... Как успяваш да вървиш с тях, за мен е загадка... Но пък не е загадка, че IQ то ти е отрицателно...

Варела не е литнал, няма и да литне Само цирея на газа ти расте засега Обещанията на палячото мъск нямат край, само че нещо му спряха кинтите и сега е на свободно падане

Само не ми е ясно кой и как ще презареди с гориво телескопа след пет години.

Велика Русия или Могъщ Китай. Хамерика ще се моли на тях да презаредят с дизел или бензин резервоара на този уред в Космоса. Хамерука няма достатъчно мощна ракета да иде до там, но Русия и Китай имат.

А, не, с газчица, че е тънкана...

И твоята не е лесна ...

След 10. Толкова му е животът, не може да се презареди.

Има гориво за 10 години за корекция на работната траектория, не е предвидено да се презарежда, въпреки че се спомена за възможен роботизиран полет с цел автоматично зареждане, но това е идея и не се знае ще го бъде или не. .

не виждам защо смяташ това за проблем ... не за 5 години, за 5 дни този телескоп ще открие повече от колкото бихме открили за 50 години с наземни телескопи. Понякога количеството е без значение, нужно е качество!

Кво толкова го хвалите това краварско и еврогейско нещо? Русия и Китай могат да направят още по-голям телескоп, и то тук на земята. Дори ако Русия поиска мой с най-новите си ракети дет ги пробва оня ден, да 'върне' тоз така раздут телескоп веднага на Земята и да го приземи в океана пред Краварника.... Хахахахах ;-) Ний от Партия Възраждане сме против взъвеличаване на чужди постожения и технологии, да се огледаме около нас и на Изток и ще намерин много по-мощни ракети и технологии отколкото тез на краварите и еврогейовете.

Уф.... ти си пълен олигофрен. Какви руснаци какви китайци, тука не говорим нито за оръжия нито за потребителска електроника. Прехвалените нито могат огледалото да произведат, нито да го настроят. А за яките им ракетки, дори не могат да достигнат телескопа, пък да го уцели абсурд. Мечтите са безплатни пък особено неизпълнимите

Плоско, прозрачно и досадно от шорошорасткия трол под чуждо име, който се мисли за много остроумен. Няма кой да се хване, освен някой избирател на ДБ с меки китки и размекнат мозък като неНормалния над мен.

Явно по тъпи от путлерастите няма. И това е доказателството. Я кажи тъпак коя путлераска гнида има име Аз Победа#76

няма особено значение какво можем, какво си мислим че можем, какво си мечтаем ... важно е какво правим! за жалост Русия и Китай нямат сходен, подобен или аналогичен телескоп. Без значение е дали биха могли да имат! Тъжния факт е че нямат! Човечеството щеше да спечели много ако имаха, затова им пожелавам успех и дано направят и те! пп. всички телескопи на Земята взети заедно не могат да свършат работата, която Уеб ще свърши!

Има период на постепенно разгръщане на пълната функционалност, има и тестове. Някой знае ли кога се очакват първите снимки (в оптимистичния вариант)? Иначе е добре или да се ползват правилните имена на български (ракета-носител не е "Ариан-5", а "Ариана-5"), или да се остсвят оригиналните имена.

Казаха, че след 6 месеца ще има първи снимки живот и здраве. Доста време му е стигането до L2 точката, разгъването на огледалото, на слънчевия щит, и после калибрация на оптиките.

Както виждаш как се пише като моя автор, на български най добре се произнася като прочетеш арианн

Лятото, ако всичко мине добре

Сега "учените благородници" са заети с онези трите неща.

Телескопът е технологично чудо - връх на инженеринга и на човешката цивилизация. Дано всичко по deployment процедурата мине добре и заработи скоро ! А сега под новината ще дойдат народните маси от учени благородници да дрънкат всякакви глупости.