Коментари - Японските авиолинии въвеждат смарт часовници | IT.dir.bg
назад

Японските авиолинии въвеждат смарт часовници

Японската авиокомпания "Джапан еърлайнс" (JAL) въвежда експериментална система за локализиране на наземния си персонал чрез смарт часовници.

Обратно в новината

Коментари - Японските авиолинии въвеждат смарт часовници | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това ми напомня за стария виц "откакто жената си купи GSM винаги си е вкъщи"...

мноо яко, че ше умирам скоро. Не си заслужава да живеем у тоя електронно-мутирал свят на зомбита. Аре чао.

Съгласен съм с теб,те никога няма да могат да се насладят на безгрижното детство и нашият живот,който много отричат,но аз съм доволен ,че съм го живял !

Сега с японския челен опит напред трябва да се приложи и в Бг като се маркира и шантажа по околовръстното .

Системите за персонална локализация са един добре развит пазар, който се развива вече повече от 10 години. А съм виждал разработки и от 70-те години още. Но чрез RFID локализацията напредна много. Складове, болници. В САЩ от 2008 г. е забранено миньорите да влизат под земята без устройство за локализация, но там е по-сериозна игра ... Така че е новост само обединяването със електронния часовник. От една страна - добре - часовникът не се забравя. От друга часовникът не е удобен за всеки, доста е грозен, в сравнение с класическите часовници. Голям и груб е, особено за фините стюардеси-японки. Още по-лошо е, че електонния (смарт, с извинение) часовник харчи като луд и трябва да се зарежда всеки 24 часа. Още едно към безчислените зарядни. И ако не се зареди - няма локализация, надеждността на цялата система спада. По-добре по-малко, специализирано устройство, може и пасивно. На летищата в Япония навсякъде има RFDI четци, вероятно.

Е тва са си коментарите на българската мързелива и скатаваща се сган... А ние дето работим по 5-6 часа и едвам изкарваме по 5000-6000лв месечно в БГ (което е недостатъчно за нормален живот) ви се чудим как въобще, вие, мързеливците, преживявате с 2000лв на месец...

Разбрал си, че 5к не стигат за качествен живот. Браво ! Сега трябва да проумееш, че вълшебната думичката не е изкарвАМ, а изкарвАТ МИ :) Отивай да работиш сега, че лизинга на айфоня няма да ти го плащам аз :)

Следващата стъпка ще е да се маркира добитъка за да работи нон-стоп :)

Е то това си е точно маркирането - да не би някое от говедата да се отклони от правилния път.

Според мен следващата стъпка ще е слагането на чипа : за по-голямо удобство на зомбитата!