Където населението застарява, работата се поема от роботите

Масачузетския технологичен институт и университета в Бостън са проучили навлизането на роботите в 60 държави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... а застаряващото население се ваксинира (убива).

Зер гут, геносе, давайте смело по нашата концепция за "Generation 4". То наистина бая ме биха заради нея икономистите, ама сега народът е тъп, ще вдене,каквото му налеят в празната глава. Колкото по-малко работещи със собствено мнение и интереси, толкова повече биометариал на дозирани социални помощи ще има. А ние дозирането сме го уредили вече - индекс на благонадеждност, носи ли маска, ваксинира ли се както кажем...

А където населението изчезва от банкянския и учиндолския стратези.

Значи ние сме най-напреднали !

Пуснете сиганите в черешова градина и не ви трябват роботи! Без пари ще я оберат!

В България застаряваме, а роботи няма!

Зависимостта е обратна. Развитите държави които могат да си позволят роботизация имат застаряващо население, поради понижена раждаемост и удължена средна продължителност на живота.

коя зависимост е обратна? нещо си се объркал ... зависимостта е точно такава, застаряващо население - повече роботи. малко претупваш въпроса и пропускаш възможността да пофилософстваш. Китай е развита държава - сред първите в света икономики зависи какво точно отчиташ и е с младо население, но с относително ниска роботизация съпоставено с Европейските държави. САЩ имат почти същата възрастова структура като Китай, но имат много висока роботизация на индустрията съпоставима или по-висока с тази на Европейските държави. Европейските държави имат застаряващо население и относително висока роботизация на индустрията. Определено логиката ти "Развита държава => застаряващо население => роботизация" е погрешна. Има Развити държави с младо население, и държави с младо население с висока роботизация. съвсем друг е фактора който определя роботизацията и той е свързан с населението. Това е наличната работна ръка. Колкото повече работна ръка имаш на съответния трудов пазар толкова нейната цена е по-ниска. Тук младото население означава повече хора в трудоспособна възраст. В САЩ обаче поради високия жизнен стандарт самия труд струва много повече, затова въпреки големият брой налични работници трудно трудът им е икономически оправдан. В Европа имаме малко хора на трудовия пазар, това означава по високи цени на труда. Когато наличния труд е скъп, започваш да търсиш оптимизация или алтернативи. Роботите са една такава алтернатива. Съпоставен техния труд с труда на работниците в миналото е бил скъп, но в настоящата икономическа ситуация е съпоставим или по-евтин. Затова САЩ и Европа се роботизират. Обратното населението на Китай расте с високи темпове, трудът е с относително ниска стойност и Китайската индустрия няма причина да въвежда роботи докато има налична евтина работна ръка. Младото население е една от предпоставките за евтин труд, а цената на труда е основната предпоставка, която движи роботизацията. Евтин труд - малко роботизация, скъп труд - много роботизация. Затова има пряка зависимост Младо население - роботизация, и статистическите данни я подкрепят, но е погрешно твърдението, че роботизацията зависи само от възрастта на населението (както статията се опитва да извърти нещата).

Това са професии, които никой не иска да работи и е нормално да няма желащи. Не е заради възраст, а заради това, че дори не ти трябва да можеш да четеш и да пишеш за да станеш берач на плодове. Хората бягат от скучни професии, защото те убиват психически.

искат да ядат, да се клецт и да итърсват деца, нали? Тогава ще работят каквото има. Ако искат доживот на помощи - без право на деца и стерилизация.

България ще е първата напълно роботизирана държава. Затова и на българите не им пука за КОВИД и деца, а предпочитат алкохола и накротиците.

играещи кючеци пред чужди посолства и носещи фес коментари не искаме,нали така бе сороското отвърсие с големите шалвари

баце не видиш ли че ти е червен задника и имаш вънгалки от потурите.аман от тъпи сороски парчета дето още си носят феса и миришат на козя и овча тор понеже си спят при харема в сламника

Глупаци, алчни евреи и илюминати. Ами тия държави застаряват от алчност, дъртите им пенсии вместо да инвестират пари в деца, предпочитат да си гледат собствените тесни интереси. Но има една държава, която държи и за нас открехната вратата към Благодентсвитето, чисто православно-славянска, мъдра могъща, богата и благоденстваща, т.е. Русия, която се грижи за собствените си граждани и където населението дори се подмладява и има изобилие ор ресурси и в всферата на човешките ресурси - млади хора колкото ти душа иска. И там, в тази велика страна, в Русия роботите не могат да се наложат, защото цялаат рабоат се върши от млади способни хора. А ние накъде ще поемем? Партия Възраждане може да ви подсигури всичко това което има в Русия и да нямате нужда от роботи.

застаряването не е от алчност, а от наличие на медицина. Може да сравниш Русия и Япония, и ще видиш разликата.

Един от методите, когато искаш да въведеш нещо точно определено е: 1.Правиш дефицит. 2.Загрижен за дефицита въвеждаш нещото. Така е и с управляващите фамилии сега: 1.Правят така, че да няма хора на село. Обезлюдяват се селата. 2.Въвеждат роботите. ТЕХНИТЕ планове са стогодишни. Не на петилетки, като при съветските комунисти... Верно,че ги разбиват на десетилетки... Пример - ПЛАНДЕМИЯТА - ковид и пускането на нови версии на вируса. От там - повишаване на безработица. После изземване на имуществото на тези с кредите (предишните 10 години ни набиваха главите да теглим кредити. Мисирките въртяха постоянно из медиите това).... И т.н.

Брей, тия китайци много напред мислят и пускат щам след щам...

Още ли вЕрваш на Дойче Веле / ройтерс, СНН .../ че китайците са в основата на пЛандемията?

Някои индивиди са излишни и вредни . .. .. . ... .. .. . .. . . . ... . .. .

за простотия.Това ще бъде приказката за ЗЛАТНИТЕ ЯБЪЛКИ

Откъдето трябва.

А ток от къде?

Токът е по-евтин от храната.

Ама има последстващ проблем. Роботите не консумират.

Остават 0.1% свърх богати, другите умиргат, има роботи които да ги гледат тия свръх богатите а те си цивет на рая на земята защото спира глобалното затопляне и масовото унищожиение което свърхнаселението налага.