Как дигитализирах портфейла си

Плащането със смартфон никога не е било толкова лесно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама млаките магазинчета и някои аптеки не ползват плащане през ПОС терминал. Както и на пазара.

Не е важно каква са парите, важно е да са много за харчене

Е за кефещите се за парите в брой ГЕРБ е помислил. Ще има ново ограничение на плащанията в кеш

А сега дигитализирай и сексуалния си живот. Със сигурност и епъл и гугъл ти предлагат варианти за това!

СМЕШНИЦИ - това са виваком! Знаете ли че Изипей НЕ ПРИЕМАТ ПЛАЩАНЕ С КАРТИ! Въпреки че са най-големи, въпреки, че издават собствени дебитни карти и въпреки "Изи"-то в името си - КАКВО ЛИ ОЗНАЧАВА????!!!!

Не искат да си делят комисионната с банките, това е.

Само кеш,Кеша е свобода. Зависим си само от движението да бръкнеш в джоба.Не от телефон,не от батерия не от електронна простотия.Кеша винаги знаем, кое къде е отишло, къде има за плащане, срок за плащане сам разпределяш. А не да ти спират такси абонаменти и подобни когато те искат.Да ти правят Верификации по 30 пъти на седмица. И за транзакция различна от хляб да ти блокират картата защото си купил кренвирш и имат съмнения за неразрешена транзакция. Не се подлъгвайте Особено младите хора.Не е КУЛЛЛ.

Пари обичам кеш, в брой, и на ръка. Карти-марти и дигитални простотии и измислици - в кофата.

никак!

1) Едните, които не разбират/не искат/не вярват/не виждат предимствата на дигиталните портфейли по принцип. Това си е тяхна работа и не можеш да ги убедиш, докато те самите не се репат да пробват; 2) Другите, които не виждат предимствата на Vivacom портфейла пред да кажем Apple Wallet или еквивалента Google Pay. Аз съм от вторите - не разборам какво е приедимството да инсталирам оше едно приложение, да давам данни на още 2-ма доставчици (Vivacom и на сървиз провайдъра на плащанията), да се занимавам да си създавам отделна сметка, да се грижа дали в нея ще има одстатъчно средства). В Apple Walleт просто съм си добавил всички дебитнио и кредитнио карти и си ги ползвам така, както ги ползвам физически с разликата, че не вадя пластиката и не набивам код (ако се наложи), а само се идентифицирам през телефона с пръстов отпечатак. За мене нито на А1, нито на Vivacom, нито някое друго приложение ми трябва. Те са измислени, за да ви продават още "услуги" или да започнат да ви слагат такси (разбира се не сега, а след време, когато имат достатъчно потребители-балъци) за използване. Никой не разработва нешо, за да го дава безплатно. Ако е безплатно, значи самите вие сте "стоката" която се продава (вашите данни на други фирми, напр. рекламодатели и т.н.).

че ти използваш тази "услуга" те прави балък...

И викаш - един доставкик да те джоби и да ти продава услуги и такси е ОК, но двама вече е прекалено? Е пак е по-добре от болшинството особено умни и прогресивни американци дето са с по 5 кредите и 10 кредитни карти и се надъхват колко са успели.

Googl pay е най доброто но още не работи в България, всички други са търгаши...

A Apple Pay (`рез Apple Wallet)?

умишлено се прави за да ти минават парите само през определени баанки и за да могат да те бройкат по добре...... най добре парите ти да не са в Български банки аз така правя...

Kenn1111

Това е супер негативо и не случайно хората по света които мислят не го одобряват.Това е крачка към пълния контрол над индивида.Всяка крачка ти се следи и ти си тотално прозрачен.Не бих препоръчал на никого да ползва такива услуги а да се придържа към стария метод-кеш!!!

Мда, и аз така заредих един път в Шел за 120лв на бензиностанция на пътя София - Варна (в нищото), като имах само 50лв в джоба! И съответно терминалът не работеше … Обеца на ухото ми е - първо питам мога ли да платя с карта и ако да - зареждам!

Не видях на нощното шкафче дигитален портфейл! Всичко беше КЕШ и злато!

Нека му е зла на боко тиквата. Шкафчето пълно с кюлчета и пачки, нещо като семки и бонбонки, ма по-на едро. Големите умници да ходят с дигитален портфеил. После провйдера им знае какво и къде пазаруват, какво ядат, какво пият, какви лекарства купуват, къде живеят, къде се движат. И накрая минава ги един хакер или някой мангау ги преджоби и стават дигитални бедняци.

ама къде да го включа бре момче??? кой кабел къде да включа??? а по принцип плащам с часовника си.... а ако знаете каква греда е, 70% от магазините в София нямат терминал.... пробвах в общината да си платя данъка а те ме пратиха на банкомат че нямали терминал.... ще си седим в каменната ера и тва е

Плащанията през телефон е бързо и удобно, но има е много опасно, защото Андроид приложенията продължават да са много уязвими откъм хакерски атаки. ПО тази тема почти нищо не се говори.

1. вероятността да си загубиш телефона е по голяма от тази да си загубиш портфейла 2. всеки телефон се отключва и с код освен с пръстовия отпечатък и след отва мога да си правя каквто искам с телефона. 3. 99% от кварталнит емаазинчет аи кафета не признават друго освен кеш и нямат да връщат дребни щото така си изкарват и "бакшиши " Та кво остна от предимствата пред една обикновена пластика? и що дигиталните портфейли ти преглагат и пластика, като телефона е по по най?

недей си хаби нервите и времето, да му се обясняваш на автора. Това не инфомативна статия, а рекламен материал на услугата на Виваком и "авторът" от ДИР, не е автор а само редактор на материала.

Точно пък на СВИВАКОМ ли ще поверим парите си? Малко ли ни лъгаха, крадоха и надписваха в сметките?

си го дигитализирах, не ме верифицираха след идентификация, при която само кръвна проба не искат. Е след като не мина идентификацията, как да съм сигурен,че няма да закучи в най-необходимия момент?! А и още на 90% от местата където се плаща, начина е само кеш. Случвало ми се е дори в банка да няма изобщо ПОС, не говорим за безконтактен, нямаше никакъв и ме пратиха на банкомата отвън.

Тази дигитализация не е добре!Тя наистина дава някои предимства които са безспорни но има огромни недостатъци.Лично аз никога не си всички пари в сметки.Защото практиката е показала че веднъж като влязат в сметка за дигитално плащане вече не са напълно твои.С лекота аз мога да запорирам на произволен човек сметките.Докато се оправи после- ще има доста трудности.С пари в джоба си цар.Иначе всички ще си точат лигите за твоите пари в сметката-банкери оператори търговци и всякаква друга паплач...

Твой са парите, които са в джоба ти! Имаше една такава поговорка.

и как ше ме спреш да те преджобя ???

добре но КОЛКО струва това удоволствие никой не казва?

"Статията съдържа платена реклама"

Супер яко — напълно съм цифров, от горе до долу. Пластиките след като ги вкарам в телефона направо ги нарязвам на парчета, щото нали 21 век. Толкова е лесно и удобно всичко. Докато телефона се развали. Или умре. Или изчезне. Щото как стигам до магазина да си купя нов? А с какво го плащам? А ако стоката или услугата от която се нуждая има само старовремски пос без nfc? Недай боже да е кеш онли. Хубава работа, ама малко недоклатена още.

Телефонът е толкова несигурен уред . Сега да му дам и парите си . Другия път.

С това мислене никога няма да догоним Европата. Хората забравиха вече какво е кеш, а ние още вярваме само на това, което може да се пипне.

Баси мазната реклама...

Мдааа, а дали във всички магазини имат ПОС-терминали позволяващи безконтактно плащане? А когато не работи ПОС-терминала? Когато няма читава връзка? Когато ти падне батерията на портфейла? Когато има лимит на сумата която може да платиш безконтактно? Може да ти бъде единствено и само като добавка на истинския потфейл, ако не искаш да запецнеш някъде и да плащаш в натура :))

И поради каква причина вместо да държа парите си в джоба или по сметка в банка, да ги прехвърля да ги използват измекярите от ВИВАКОМ?

има достатъчно други решения за дигитализация, че да се ползва виваком.