Коментари - „Понякога ще идвам…“ Как изкуствен интелект нарисува 10 класически стиха? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Останах без думи.ИИпо-интелигентен от много естествени.Страшничко.И много ЯКо

Очаквам изкуственна екранизация по класика на Димитровградския бетон: Когато цъфнат теменугите Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, еби им майката на другите и гледай ти да си добре. Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти! Пеньо Пенев /поетът с ватенката/

Особено съм впечатлена от класическия стих "Васко жабата". Иначе фаворит ми стана на лудия на Иван Вазов. Все пак зад изкуствения интелект стои естествен. Потребителите могат да се изненадват безкрайно от уникалния код зад всяка комбинация от думи. Това също е изкуство. Зад тях стоят хората, които си представят картините, но нямат таланта да ги изобразят.

Пропуснали са да му дадат поемата за Кънчо, одата за гъза и Курвиада от неизвестен автор, приписвана на Елин Пелин и Пърдиада на Смирненски

Неочаквано добре за жалост.Аз не бих могъл да различа кое е АИ и кое човек.Но не вярвам АИ колкото и да е просто компилатор на позното да е по комерсиален,лишен от оргиналност и фалшив от един Полак или Ротко ,които за срам на цялото човечество се купуват за милиони

аз пък сега се опитвам по картинките да възстановя стихотворенията.. винаги се получава нещо съвсем различно... поетът вижда живота и го оплита в стихове, но не по алгоритъм, а по ритъм и тънката струна на същия тоз живот, за чийто резонанс и ритъм няма измислен датчик или скала по си. Природата с нас Бог с нас Победата с нас

За непретенциозна илюстрация на книжки таман.

Това не е AI, a machine learning...

обратното на съчинение по картинка, картинка по задание, няколко ключови думи има тук

Това е кофти за илюстраторите и разни там други рисувачи. И как точно например AI щи прецака фотографията, напр. документалната, научната или сватбената?

Я му пуснете песни на Бичето, Хиподил и Черно фередже, да видим какво ще нарисува.

И с какво ще се заместят 70% от думите?

" Настане вечер - месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, - Балканът пее хайдушка песен! " Хайде нарисувай това, нано парче силикон и жици !

Уникално се получава

Е сaми ще си го докараме......Много тъжно. Краят на изкуството.

Разбира се, че има тромпети - това са хилядите светлинки, превърнати от звук в картина... тихи далечни звуци в тъмната нощ, докато пред теб не се появи архангела.

Идиотия с невронният визуален синтезис ще е, че младите хора учещи за илюстратори и художници, ще са убедени, че няма смисъл да се напъват. От там реалният изход на тази корпоративна оптимизация към сваляне на производствените разходи ще е огромна и безхарактерна мазня за оскотели метавърс наркомани. В момента, в който киното и гейминг индустрията минат на "AI" решения, милиони специалисти ще бъдат изхвърлени на улицата без работа, а потребителите ще консумират посредствени продукти. В дългосрочен план мацината имащи нужда от творчески продукти ще ги намерят в аналоговите процеси. Какво значение има, че машините могат по-бързо да дадат варианти на една и съща стилистична мазня, създадена върху данните на всички художници досега? Извън корпоративната оптимизация, реалната стойност на тези системи е нулева. Та ако сте художник, който се прехранва с дигитални илюстрации или концептуално изкуство, сега е момента да се върнете към аналогова продукция. Логичното развитие на тези технологии, ще създаде метавърс от персонализирани дигитални сънища за наркоманизирани индивиди. Нормалните хора, ще изберат много по-балансиран модел към традиционни системи. И дори да са малко като количество, стойността на работата на художника ще е по-голяма.

то за да имаш някаква полза от изкуствен интелект, първо требе да имаш естествен...

Четете Ted Kaczynski. Безразсъдното използване и прилагане на технологиите там, където не им е мястото, ще ни довърши като цивилизация.

някой нещо през мидджърни и вече голямата работа