Как Израел унищожава ракетите на Хамас (снимки и видео)

Системата "Железен купол" има изключително висока точност и успеваемост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а бе , откъде я черпите тая информация за воеени системи, при положение, че хората които са ги правили 10 години след напускане нямат право да говорят

Всъщност точно тази ситуация сега демонстрира слабите страни на израелския "железен купол". При залпов старт на самоделките на Хамас системата за управление на "железния купол" се претоварва и не е в състояние да проследи всички цели. При защита от подобни атакуващи обекти, далеч по удачен е пътят, по който вървят руснаците, а именно осигуряване на ПВО/ПРО на базата на РЕБ системи.

kgoranov

И как точно с РЕБ ще се защитиш от неуправляеми ракети ?

До 60 секунди след залпа всички установки град ще бъдат изпепелени а от изстреляните 1080 ракети ако има и дори 1, която е достигнала земята ще е изключителен успех. Трябва да правиш разлика между търговска реклама и реалност. В реалноста суперизделието Панцир-С не може да улучи дори и 1 атакуваща го ракета Самсон с технологии от 90-те години и става на скрап за секунди. Всичките прехвалени руски системи за ПВО (дори и С-300) и електронно противовъздействие бяха абсолютно безполезни срещу 6-метрови дронове Байрактар и бяха унищожени. Да ти изброя ли точно кои видове и по колко бройки изгоряха в Армения за 1 седмица без да свалят дори и 1 дрон? Цяла бригада С-300 заедно с "Красуха" изгоря без да помогне с нищо на арменската войска.

Дрон? Ти говориш за някакви играчки правени за игрички с аборигени. Ракетно-артилерийския дивизион , стар вариант на който е "Град" е самостоятелно подразделение на мото- стрелковата дивизия. Мото-стрелковата дивизия е съединение включващо 3 мото- стрелкови полка, танков полк и артирерийски полк плюс самостоятелни подразделения: самостоятелен зенитно ракетен дивизион, самостоятелен сапьорен батальон, самостоятелен свързочен, самостоятелен химически и т.н., общ състав над 15 000 души. Руската и американските пехотни дивизии имат придадени към тях от 3 до 5 средства за ядрено нападение. Ти просто нищо не знаеш за възможностите на тежката пехота, понеже никъде в момента не се водят войни с мащаба необходим за удар на една тежко- пехотна дивизия.

Един дивизион БМ-21"Град" има 3 батареи с по 3 взвода с по 3 установки във взвод=27 огневи установки, с по 40 ракети всяка, и мое да ги изоди на един път. Позиционира, стреля, пали уралите и напуска позицията за 3 мин. Тва са 1080 ракети. Ко шъ стане тогива?

Бог да пази Израел от арабската злоба и тероризъм!!

И от неблагодарното комунистическо племе, на което му дариха религия.

ПРАВИЛНО, САМО ДЕТО СТАЛИН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПЛЕМЕ СЪЗДАДЕ ПРЕЗ 1948Г СЪВРЕМЕННАТА ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА

След пълният провал на Пейтриътите при войната с Ирак, с модифицирани ракети Скъд (Ал Хюсеин), с успеваемост спорещо се за 0-10%, САЩ започва разработката на THAAD, а Израел после прави ракети Arrow.

Резултата е, че "Железният купол" може да сваля ракети, изстреляни от самоходните системи "Катюша" и "Град", както и да унищожава снаряди. ДИР! Как сте допуснали такъв материал ТУК??? А Путкин какво ще каже? Да не ви санкционира сайтчето???? ВНИМАВАЙТЕ!

"Железен Купол" и мигат на парцали Путин и Ердоган...

Абе некой мое ли да ме светне благдараните благородни палестинци що спретнаха Черния Септември в Йордания и гражданската война в Ливан ? Циганите на арабският свят

Заради евреите юовинисти

И на Хизбуллах им точиха зъби, но кариеса ги прояде, голям камък да, голяма дума не

Интифадата в Западния бряг е истинска, опустошителна и освобождаваща

Само Израел може да озапти агресивния ислам.... Който разбира само от бой и от нищо друго.... ЕС се крият като мишки от страх, а Америка се колебае, заради икономически интереси към арабите....

Горко Ви, Израел бе плследният ви шанс...

Америка не се колебае, а направо играе и за двата отбора и разбира се, след войната ще "помигнат" за възстановяването.

Окупаторите бранят с щит и жлеза окупираните територии, дали ще успеят, този път се съмнявам, и щатските им покровители дето просят от арабите в Залива за да държат сити юдеите им омръзна от калпави окупатори

Единствените окупатори през това хилядолетие са Русламска държава окупирала Крим и засти от Източна Украйна.

Не разбираш от проста логика, очаквай да бъдеш окупиран так ще те светнат с цигани и турци евреите, че свят ще ти се завие

Тъпунгер, окупирани територии са цяла Турция, Либия, Сирия, Йордания и т.н. Това са все територии на Еропа, Византия, Траки и т.н. Въпрос на времена. Затова не се гледа какво е било миналото хилядолетие, а само това. В това хилядолетие единствената държава окупаторка е Руслямска държава.

Бегай за грантовете от Козяк, добре се представяш! Юдео-американска гов.о!

се чудя дали тези, които плюят Израел в Дир, са привърженици на исляма и се дупят по 5-6 пъти дневно в джамията... Защото, първо Израел никога не напада пръв а се отбранява! Второ, Израел ежедневно дава ел.ток, вода, храни, лекарства и горива на Газа, също така приема по над 150 хил. жители на Газа на работа в селското стопанство на Израел. Трето, Израел няма нужда от Газа, още преди десетина години освободиха тази обречена на глад и мизерия територия, която и Египет отказа. Хамас е на власт там, като принуждава 1,8 млн население да живее в невероятна бедност, и вместо да хвърля огромни пари за ракети, тунели и оръжия за тероризъм, да ги дава за по-висок стандарт в Газа... Четвърто, Израел приема в болниците си пациенти от Газа и ги лекува от тежки заболявания безплатно, защото медицината в Газа е в окаяно състояние. И пето, ако питате нормалните араби и палестинци, никой не желае конфронтация с Израел. Това е налагало от радикалния ислям!

Това е дело на Империята на Злото, сега Руслямска държава. Те въоръжават арабелите за да си тестват ракетите и ПРО на Изрел и САЩ. Злото джудже изрода Путлер е за кладата.

Бегай за грантовете от Козяк, добре се представяш! Юдео-американска гов.о!

Защо се отметнаха от земна офанзива ако са толкова добри, щом държат на победа на хартия тогава са зачеркнали и действителната такава... Сбогом на юдапоклонниците...

Щото с минимални щети опукаха няколкостотин хамасци с командирите им и дадената от Империята на Злото техника на арабелите.

Самохвалството е присъщо на Юда, а техниката на палестинците е иранска

Че по-големи самохвалковци от Руслямска държава има ли? То верно и джуджака е Евреин и 90% от руслямските олигарси са евреи, ама ти пак за копейчици им лижеш задниците.

Бегай за грантовете от Козяк, добре се представяш! Юдео-американско гов.о!

Защото спазват хуманитарните закони. Знаеш вероятно, че 1 час преди атака, предупреждават за изтегляне на деца и жени от обекта. А радикалните ислямисти точно това правят, жертвайки точно деца и жени, но ти бягай към джамията, да не изпуснеш дупенето...

До тука убиха 30 деца, голям хуманизъм...

А да. Разбрахме от мекерето, че ислямските терористи на 12-18 години стрелящи по Изрел са само деца и 30 били убити. Боклука не му пука, че има поне 2 убити под 12 годишни изрелчета. За него те не са хора. Не му пука, че ако Купула не беше защититл Изрел убитите деца можеше да са хиляди.

Как - като знае какви са ракетите, кога ще дойдат и от коя посока...в момента, в който неизвестна ракета пристигне от неочаквана посока и са до там...

Турция изпраща десетки дрона срещу Израел, които US сателити за засекли. Саудитска Арабия, също е потвърдила подкрепата си. Иран няма начин да не се включи. Струва ми се, че САЩ са дали зелена светлина срещу Израел. Явно нещо са настъпили краварския бахур. Напоследък САЩ и Израел са в добри отношения, особено след разкритията на израелски агенти в САЩ, както и откраднати много US технологии от САЩ.

И един мармот завиваше шоколада в станьол ...

ами турция се опита преди години да пробие блокадата на Газа с кораб с турски командоса ..а ква стана 9 алах аскери отидоха при девицитее

Айде леко с рекламата и хвалбите, че е добро ПРО-то, добро е, но добре че "ракетите" на Хамас са 90% самоделки и бавно-летящи дронове, а остатъкът е морално остарели ракети Земя-Въздух от където могат да намерят, реално Хамас нямат модерни ракети Земя-Земя, с които нещата биха били много по-сериозни! За каквото е предвидена Железен Купол, си върши работата, но чак с тези хвалби прекалявате.

искаш да кажеш от вургаристан!! разбрах те другарю

Тая, със самоделните палестински ракети, отдавна е история! Напротив! Разполагат със съвременни реактивни снаряди руско и иранско производство, като запасите им непрекъснато се попълват и увеличават чрез Иран.

Железният купол" може да сваля ракети, изстреляни от самоходните системи "Катюша" и "Град"... катюша - град, от втората световна война ако ги треснат с некой оникс и евреите ше увяхнат под ламаринения си купол.

Съвременнитеим варианти ракети, които руслямците дадоха на Хамас в Сирия. С-300 още по лесно се свалят, щото са големи.

Жоре, я по - добре се изчуркай в цукалото и си лягай. Остави коментарите на хора, които разбират, че ставаш доста смешен като всеки русофил и комунист. Евреите са най - умната нация в света и за твое голямо съжаление не са във вашия отбор, ха ха.

Докато три милиона поданика на Израел са с руски паспорти и са безусловно подкрепяни от САЩ, за тях задачката е решена. Е, има неудобства, крият се отвреме-навреме в бункерите и изколват някоя арабска детска градина, ама им се получава. В момента Хамас им е най-големия приятел, защото ги държи сплотени. Разпадне ли се Хамас, останат ли без враг, в момента в който палестинците от ивицата Газа плъзнат из Израел, последните ще последват съдбата на ЮАР. Край с тях. Дългосрочно предначертано са загубили войната, оавен ако не изселят всички араби и не направят стена 20 метра висока и още толкова дълбока. Отделно, как ще се представи железен купол срещу крилата ракета? А срещу такава, движеща се по-бързо от 5 км/с? Железен купол е ефективен, заради малката територия на Израел(малко повече от софийска голяма община). Аз не бих живял сред радари. Но тук имаме едни фанатици-натрапници, срещу други фанатици. Не можеш да ги рабереш

Между 300 хиляди и 3 милиона разликата е десет пъти. Евреите с руски произход са 300 хиляди. А на Руслямска държава не и дреме за поданниците й, инак нямаше да е такава кочина.

Хммм ... добре ... явно това, което съм чел преди не отговаря на истината. Според уики е хубаво да си стиснем ръцете на от 900 хиляди до 1,2 милиона в зависимост от начина на броене(дали тези, от бившите съвецки републики се броят руски евреи или не). Така или иначе 1/6 от евреите в тази страна са си цифра.

За едни неща сте да някъде права. За други не. Категорично с географията сте зле, защото площта на Република Израел е доста поне два пъти по-голяма от Софийска област.

Иран, Турция и Саудитска Арабия се подготвят за нападение срещу Израел.

Колко милиАрда загубиха Израел за да свалят ракети изстреляни от ДУПКИ В ЗЕМЯТА!

Никакви милиарди не са загубили. А са спасили стотици животи и много по-скъпа инфраструктура. А палестинците си ядът шамарите и шамарите ще стават все по-големи. Засега евреите се сдържар, ама в един момент все ще им писне и ще извадят голямата тояга.

Израелците са загубили около 1 милярд за два дни в ракети. Ако се продължи така след 20 дни ще им свършат милярдите

Хич не е близо до милиард. А ако им свършат милиардите - лошо за палестинците. Че сега им свалят ракетите, ама почне ли да става скъпо, ще почнат да ги трепят като мишки. Та палестинците ще свършат преди да им свършат на евреите милиардите.

По-точно при 1800 ракети сумата е 144 милиона за антиракети. До милиард има още доста време. Тя системата е направена от умни хора, не от боклуции като теб, които даже не могат да смятат.

Си правят ракетите съвсем надомно, буквално, с метални тръби от железарията, ъглошлайф и оксижен. Ракетите са безумно евтини. Даже в ютюб има как ги стрелят - нареждат ги на покрива и им палят фитилите. Iron Dom системата е създадена имено срещу такива ракети. И въпреки, че сметката е умопомрачаващо в полза на палестинските ракети, при 1800 изстреляни прихващачи, по 80 К долара, прави 144 М долара, което наистина е пари за семки за Израел. За съжаление, тая война няма да свърши скоро. А продължава вече 6-7 хиляди години.

Да не са 40 хиляди години. Палестинците съществуват от 1967 год.

самоделки които прелитат над 100км?? самоделки направени с милионите европейски помощи за храна и лекарства!!

Руслямски ракети са. Използват Катюши и Град.

Турците тестват защитата на евреите. Арабите немат акъл за тази работа. Засега на турците не им се получава.

ХАМАС унищожава израелски танкове!

1джип тъпаков 1 джип не танкове.

Има го на видео, от преди три дни!

И днес по стар сАвецки обичай всички комундета наредени от пасоля на Маскве да бранят браЦките палестински терористи!

Редник кен>нефомаЛ,оумен заминавай да "поливаш розите"

МОсква спаси евреите. Ако не беше Москва, сега нямаше да има жив евреин

Това е откровена глупост! Хема 6 милиона евреи загили в газовите камери, хем Москва ги била спасила...Вие, русофилистицете, нямате връзка с реалността явно...Огромното мнозинство евреите сега нямат нищо общо със което и да е място тъпкано от съветски ботуш! А 7-те милиона американски евреи са основно потомци на бегълци точно от Руската империя след погромите срещу евреите там в края на XIX-Ии век. Ама сте невежи, цървените тролове...

Хмм абе я се поинтерсувай за Сталин , Чехословакия и съветското оръжие за Израел

Израел трябва да ги смачка тея плъхове палестинците!

Те сами се мачкат. Вече поискаха мир. Но при някакви си условия. Израел им показа един среден пръст. Мир ще има когато вдигнат бяло знаме и предадат всичкото оръжие. Тогава всички тарамбуки ще получат по една закуска и бегом да садят картофи.

Ядрените оръжия на Израел са насочени към Европа. Това е опцията Самсон - ако някой ги нападне по-сериозно(не като тея амунджи с прашките) яифутите да доведат до края на света.

Не си Моше, а Иванушка глупака

E то ТИМ на Алея първа два пъти седмично правят същото. Само дето общината не пуска сирените.

Ами ще правят, руска групировка, в руският град Варна щ прави каквото си иска.

Ми арабеските да почват своя железен купол, кой им пречи, да искат пари от Ердоган който е голям техен приятел.

фойеверки от китай, тия араби нямат ли Катюши?

А тъпаците, не четете ли статиите под които коментирате с руслямски плам

Руски идиоти да искаш в България :):) Те не четът че ги боли главата карат го на казармено възпитание каквото им е казал старшината. Обаче нагледно за пореден път се вижда раликата между западна и Руска военна техника.

Rexroth

Не четеш ли? Или ката чукчата си само писател? "Железният купол" може да сваля ракети, изстреляни от самоходните системи "Катюша" и "Град", както и да унищожава снаряди.

"Целта е създаването на най-добрата противоракетна отбрана (ПРО) в света. " - глупости! Iron Dome е успешен срещу някакви самоделки, едностепенни ракети, доста бавни и достатъчно големи. До колко ще са успеваеми срещу атака от истинска армия с истинско оръжие - никой не знае.

САЩ платиха 2 милиарда за една такава система. Или си мислиш, че американците си харчат парите бадева.

Rexroth

Да бе ракетите от ГРАД са бавни.

ГРАД нито са големи(66 kg), нито са бавни(700 m/s).

Молете се да не чуете подобна сирена в нашата държава, че тогава не знам къде ще се крием

Не мога да разбера две работи. Тия как от тука на сетне ще продължат с ваксинацията и как така идват да играят в българските казина докато там имат война.

Кои, бе ? Евреите се ваксинираха 100%. А араби не идват.

Друго е, когато еврейски ракети поразяват цели на сирийска територия от далеч, но като почнаха да падат ракетите при тях взеха да реват!

Тия рашките продават дрънкулки от втората световна. Арабеските залуду са дали сумати пари за тия ръждясали кочини. Ебахти цирка. Чак да ти стане жал за катюшите хахахахаха

Като нямат други ракети да си стоят мирно.Тогава няма да ги удрят евреите.И без това са ударени в главите...

Такива ракети самоделки тип Катюша от втората световна война лесно се свалят. Нека свалят съвременна ракета и тогава да се хвалят. Това е ракетна артилерия, а не истинска ракета.

Близачите на ануса на Путкин кричат кат ощипани моми когат ислямистите колят ученици в Казан, обаче ислямистите кат стрелят с руски ракети от Газа срещу Израел, същите близачи на Путкинския анус изпадат в оргазъм То друг е въпроса че в Израел има къде 300 000 руснаци и самия Путкин е еврейн

В България подобна система щеше да струва 10 пъти по толкова.

Никой не може да победи, а камо ли превземе Израел. Тези удари на Хамас са детска играчка за нея. И дори последният евреин да остане жив, ще натисне ядрения бутон и целия свят ще иде по дяволите, но Израел като държава не ще бъде превзета. Взели, кого да предизвикват.

Савецки ракети

Системата е успешна защото се прилага срещу допотопни ракети...ако Хамас получи финансиране от Саудитска Арабия и Хамас закупис съвременни ракетни системи купола ще Ви се напука....няма противоракетна система която да спре масирана ракетна атака....особено ако се използват съвременни залпови системи...освен това Хамас не таргетира радарните системи защото нямат такава техника...унищожат ли се радарите което може да се направи с далекобойни управляеми ракети ...купола е заминал на кино...така че купола е Ок докато Хамас имат само калашници

Пък ако хамас получи самолети стелт, пък ако хамас има ядрени ракети, пък ако хамас, ако, ако, ако.... замириса на ако. От теб се носи.

Видяхме ги съвременните Ц-300- и 400 в Нагорни Карабах .... как гърмят като пуканки - съвременни пуканки.