Как най-важният космически кораб на СССР завърши нарязан за скрап

Той никога не е излизал в орбита, а е плавал във водите на Атлантическия океан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Русия си живее най-добре. Благосостояние российских граждан в период с января по июнь текущего года снизилось на 10,7% в долларовом выражении. Соответствующую информацию предоставил в своем докладе швейцарский банк Credit Suisse. Как отметили аналитики, население России беднеет практически быстрее всех стран в мире, в том числе украинцев, где снижение составило менее 9%. Больше российских граждан потеряли жители Норвегии, Мексики, Южной Африки и Бразилии. При этом наибольший рост фиксируют на Филиппинах. Ситуация в РФ ухудшилась на фоне обвала национальной валюты, который начался после кризиса на мировом рынке нефти и срыва сделки ОПЕК+ в марте 2020 года. Тогда Москва отказалась идти на уступки Эр-Рияду и снижать уровень добычи нефти. В результате стоимость на черное золото резко пошла вниз. Пик кризиса произошел в апреле текущего года, когда стоимость техасской марки нефти WTI с поставкой в мае впервые в истории США упала до отрицательных значений. Остальные марки, в том числе российская Urals, также подешевели до критических значений. В результате курс доллара и евро в России взлетел. И даже после принятия новой сделки по сокращению добычи нефтересурсов рубль не подскочил. В итоге за полгода российский рубль подешевел к доллару на 13%. Между тем швейцарский банк Credit Suisse в своих подсчетах опирается на собственную методологию для оценки благосостояния стран: оценивается и капитализация фондового рынка, и цены на жилье, и валютные курсы, и изменения в прогнозах по ВВП. Помимо падения доходов населения россиян в РФ не увидели шансов на рост прожиточного минимума. Так, предложения Минтруда по изменению расчета ПМ в нынешнем варианте не оставляют шансов на его существенные изменения, уверены эксперты. Пандемия коронавирусной инфекции нанесла серьезный удар по экономики России. Особую роль сыграли ограничительные меры, из-за которых интерес к нефти значительно снизился. С учетом того, что большую долю бюджета РФ составляют доходы от продажи энергоресурсов, благосостояние граждан страны значительно снизилось.

Те един кораб, а ние цялата държава нарязахме за скрап с помощта на добре организираната приватизация.

Вярно нарязяхте СССР.

Нещо понамирисва. Корабът Хан Аспарух не може да мине през Босфора и е "завързан" в Черно море. Този по-малък ли е че да стигне до Атлантическия океан или пък е навигирал от Черно море? Ако е последното е напълно безсмислено т.к. СССР владее чрез сателитите си почти цялото крайбрежие...

единственото което "завърза" Хан Аспарух в Черно море беше дипломатическата немощ на българския политически елит. Например негов събрат строен по същия проект беше купен от Гърция и обиколи света безчет пъти (трябваше да се казва Хан Крум, но гърците си го прекръстиха).

Никъде не се споменава, че е бил в Черно море

Пише, че е РЕГИСТРИРАН в Одеса, а не че там му е "гаража". Анадънмо?

Разбрах че всички сте експерти по Украйна, Русия, Америка, даже от Китай и Индия... Може ли някой да каже, да направи план и сподели с по-простите хорица като мен, как да си оправим нашата мила родина, така че всеки който живее тука да е поне малко щастлив?

Хвани се на работа, изкарай пари, сподели ги с близки и приятели и ето ти щастливи хора

Ти пробвал ли си да си "намериш" работа от обяви например и да останеш доволен ? Да познаваш някого който да е доволен от такава работа ? Ако имаш такъв познат , посочи и на нас как да си намерим работа за пари - значи за щастие .

Добрата работа изисква много подготовка и малко късмет. По-лесно е със собствен бизнес - там е нужна малко подготовка и много късмет. Общо взето, понеже си говорите соц-носталгично, учи, за да не работиш.

Белязания батиса цяла една огромна империя, та един кораб ли ще му се опре. Това което Хелмут Кол казва за Горбачов е много кратко и ясно : "той е глупак"

гледахме го в шоута, пълен глупак, някаква марионетка, абе както дойде това проклятие 1917та, така си и отиде, с мъка, страдание и терор, с марионетки и лукаво подсмихване на запада, дано вдин ден има правда за съсипаните народи.

Проклятието не идва 1917г, съществувало е и преди това. Виж какви мизерии са правили в 10-те войни с османската империя, а и после покрай съединението. Проклятието идва от огромната трудно отбраняема територия на Русия, която прави диктатурата и жестокостта печеливша стратегия.

"тежкотоварния самолетоносач "Адмирал Кузнецов"-Стоенчо,учи руски език ,не го знаеш и правиш глупав превод."Тяжеловесный" се правежда като голям.А това че самый лучший во всем мире авионосец "Адмирал Кузнецов" е всичко друго но не и самолетоносач е друг въпрос.Той дими като вулкан и не може да бъде забелязан в облаците дим.Освен това самолетите при излитане и кацане падат в морето,уникално нещо е самолет да стане подводница.

Те така и нарязаха ТУ-160, получиха милион за нарпзан самолет който струва повече от 90 милиона! Укрите са като оркии

бяха един и същи народ, са па били орки, а ватата са елфите сигурно, нали???

... а кои са джуджетата в цялата схема?

През 90-те и Русия бе пред фалит, така че и там щеше да е същото. Тогава бяха в чудесни отношения и никой нямаше да откаже да им го продаде.

И на мен това ми мина през ума - ако имало смисъл от този кораб, Русия е щяла да си купи обратно и да си го ползва. Така, че или е бил вече морално остарял или изобщо е имал толкова недостатъци априори, че е бил само за пропаганда.

Смисъл не е имало и като са го правили, пък и пост-комунистическа Русия е заета да продава амортизирани подводници за старо желязо. Имали са своите прогнили железа да конвертират в пепси-кола.

Щерев твърди, 27 eкспедиции по 11 месеца и и общо в плаване 13 години. Само дето 27х11+297 месеца или почти 25 години.

Само укрите са по- тъпа нация от бегейците....

Украйна уКочината у следващите 3 години ще се уцапат защото така им харесва

:) :)) :) :)

Май се справя и без такива мастодонти.

Под водата! Заедно с ракетите които се давят на дъното на океана:)

Лекарството.

Пий си белината, както прави всеки нормален хамериканец.....

30 години служба е не малък срок. А и щом е даден на Усрайна, ясно! Все пак дебилните усраинци предадоха на лудите говедари от кочината Америка технологията за създаването на корабни лазери, и то почти безплатно! За същата на цената на скрап! Въпреки че на говедарите им трябваха близо 20 години да копират съветските лазерни технологий.

ТехнологиЙЙЙЙЙ, аланкоолу, пише се ТехнологИИИИ. Само като видях умствения ти капацитет и веднага "повярвах" на глупостите ти. И още нещо за теб и всички неграмотни идиоти: в множествено число се пише ИИ, а не ИЙ.

Путик, що не ходиш да се клецаш в храстите с някой негър както правят всички останали джендърски педераси като теб, а? А това което съм написал., Е ФАКТ ПУТИК! Факт! Който дори тъп като гъз путик като теб, може да провери в интернет стига да не беше неграмотен тъп като гъз путик.

А бе момче, що не си пиеш хапчетата? Нервността ти показва липса на аргументи и интелектуално и морално безсилие. Един безплатен съвет от мен - така, както се палиш ставаш опасен за себе си преди всичко. Има инфаркти и инсулти все пак, тъй че поеми дълбоко въздух и кажи индийското ОММММММММММ.

Човек няма смисъл да се занимава с прости и ограничени хора...Казваш му на говедото да прочете каквото има достъпно от източниците в открития печат, той рупа ли рупа краварски гъзове....Просто няма смисъл. Факт.

Това, което си написал се отнася точно за теб.

В жопу тебе,русская сволочь из кибервойка карликового царя -идиота.Сначало научи болгарский а потом пиши глупости.

Ак 47, не можеш да отречеш, че си Баи Хуи

Уникален е бил за времето си. Сега, с оглед развитието на техниката такъв тип кораби едва ли са необходими. Днес по-скоро под такъв тип съдове и такива за изучаване на океанското дъно се маскират разузнавателни плавателни съдове....

Въпреки уникалните си характеристики, известният кораб има тъжен край. След разпадането на Съветския съюз плавателният съд, регистриран преди това в Одеса, преминава в ръцете на сега независимата Украйна и нейното министерство на отбраната. Ето го отговора! Тия хохлобляди продават и изпиват всичко което са им оставили в наследство! ДАже Крим щяха да харижат на краварите! Ония дори поръчки за строители си бяха пуснали...ха.ха... Налапа дебелия! И хохлоблядите и краварите. КРЫМ НАШ! ха.ха.ха...

погледни по-долу колко кораба са пратили рашките за скрап на същото място. И познай кой продавал и изпил всичко.

Отде ви изравят бе.

Да направиш такъв такъв тип кораб и с него само 21 рейса (18 от които на СССР) си е разточителство на пари. Щом руснаците не са си го прибрали при положение, че е строен в Балтика, можем да предполагаме само колко добре си е вършил функцията спрямо останалите системи със същата функция на кораба.

Пикльо, колко поета имат "невидимите" стелтове дето ги сваляха в Сърбия? Колко струваше тяхната програма, която беше прекратена след "злопол,уките"?.ха.ха.ха..

Абе малко дрисленце необразовано. Преди него правят «Боровичи» ,«Кегостров», «Моржовец» ,«Невель» - за скрап 1990та «Академик Сергей Королёв» и «Космонавт Владимир Комаров» - и те за скап в Индия още 1994 и 1996та. След него руснаците правят още 4 такива кораба «Космонавт Владислав Волков» - 17 курса «Космонавт Павел Беляев» - 14 курса «Космонавт Георгий Добровольский» - 14 курса «Космонавт Виктор Пацаев» - 14 курса Първите 2 направени за скрап 2000 година, третия 2006та а последния в музея на стоянка Калининграде Нали се сещаш колко работа са вършели тези кораби???? Явно не. Глупаво дете надъхано с пропаганда.

Абе малко дрисленце необразовано. Няма нужда да се сещаме колко работа са свършили като можем просто да прочетем. Например "Космонавт Владимир Комаров" е участвал "само" в 27 експедиции, всяка от тях с продължителност до 11 месеца, прекарал е в плаване чисто време от 13 години и е изминал 700 000 морски мили, равняващи са на 32 обиколки на земята. Сега проясни ли ти се колко работа са свършили през годините 10 такива кораба? Явно не. Глупаво дете надъхано с пропаганда.

Космически кораб!!! Журналисти...

Ми то целият СССР замина за скрап... Сега Путин ще се постарае да стори същото и с РФ.

......"Украйна продава кораба на австрийската компания Zuid Merkur за $170 000 за тон.".....жива далавера ...браво на украинците ...проверяваите какви глупости пишете

BajMihal

Мост, мостик, все тая, ама откъде да знаят джурналята какво е мостик...

От Украйна тръгнал в Украйна се върнал. От скрап направен, на скрсп направен.

"за $170 000 за тон" .... амиии, няма кой да ви плати толкова пари за тон ако ще и бакърен да е бил кораба.

Schilo

Тъпаци! За какво са го взели, при положение, че не могат да го ползват? Украинска работа- да има.

Не бе. В Москва е правен. Не в украинските корабостроителници.

Schilo

кво значение има, къде е правен? Говоря за използване по предназначение.

"На 1 август 1996 г. корабът е изпратен в Аланг, Индия. Там "Гагарин" е нарязан за скрап."...братята роми, без значение къде са по света, само едно знаят...да берат железо ;-)

Това което те построиха, ние не можем да го боядисаме.

Знаеш ли вица за боядисването на луната с червене боя?

Че кой луд ще тръгне да боядисва скрап?