Как ни шпионират постоянно: "Умните" домашни уреди

Лампи с микрофон, телефони, смарт часовници, прахосмукачки-роботи или детектори за дим с камера... Защо трябва много да внимаваме с тези устройства?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ме е страх от прахосмукачката-робот. Имам чувството, че докато спя, ми проверява телефона и ме шпионира. Ама нали чисти добре, ще го преживея някак си...

http://pusliv.com

почакайте да се появат така наречените "смарт" градове - е тогава ще стане като вечен биг брадър без публика

Отдавна подозирам прахосмукачката си че снася за мен на кварталния. Ютията и тя нещо е замислила.

Най - опасни и вредни са лъжите и манипулациит по БНТ ,БТВ и НТВ.Ето днес сутринта по БНТ - Каракачанов развива пиар теории,по БТВ - Данчо Ментата оправдава Делянчо Пеевски и плюе Прокопиев,а по НТВ - Горанката ,,бездомния” от Герб плюе новото правителство,но не казва нищо за милионите получени от Васко Черепа. Реално погледнато това са келепир политици в съюз със угодните им медии и защитават личните си позиции и интереси.

и днк матриал събира - ама още не знам как го изпраща в китай

Затова има просто решение. 1. Използват се умни устройства работещи на ZigBee 2. Всички устройства се правят да работят или префлашват с фърмуер, който използва само локално управление без интернет връзка 3. За контрол на всичко се ползва само Home Assistant примерно, който стои зад firewall и има 2fa. Така се защитавате на 99% от пишман "хакерите". Както има една признака, ключалките са да разделят аматьорите от професионалистите.

Пишете глупости светът тотално стана бигбрадър с" новите технологиш"

Някой да ми хакне работното място и ....да върти волана на камиона вместо мен. Или да прекопае нивата вместо мен. Гарантирам, че 100% от пишещите ДИР.РУ освен провисналите им гладни мъдури, друго няма какво да им откраднат.

не мисля че има човек,който го кефи да има камера в спалнята..извратено

Дреме ми, най-много да видят ка си правя чикия.

Тизи са с "умни" устройства купени чрез Бързи кредити а нужникът им е в двора.

ХЕМ ЩЕ СТАВАТЕ ВСЕ ПО-ТЪПИ, ИЗПОЛЗВАЙКИ "УМНИ" ПРИБОРИ, ХЕМ И ЩЕ ВИ СЛЕДЯТ ... ИЗОБЩО СТЕ ОТВСЯКЪДЕ - "ВЪТРЕ"! НЕ ПОЛЗВАЙТЕ НИЩО ВЕ, ТЪПАЦИ! САМ, САМИЧКИ СИ ГО НАБИВАТЕ, ЛЕКО, НЕУСЕТНО ПОЧТИ ...А КОГАТО ЩРАКНЕ КАПАНА - ЩЕ ИСТАТЕ "НАВЪН", АМА НЯМА ДА МОЖЕ ! ИСКАЙТЕ ВСИЧКО "ФИЗИЧЕСКИ", СПРЕТЕ ВИРТУАЛНИТЕ ГЛУПОСТИ - ПИКСЕЛИ, МИКСЕЛИ, КРИПТО-ГЛУПОСТИ И Т.Н... САМ СУХА ПАРА, В БРОЙ, ДОКУМЕНТИ - НА ХАРТИЯ ... ВСИЧКО КОЕТО НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПИПНЕШ ФИЗИЧЕСКИ, - НЕ Е ТВОЕ ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДО ГА РАЗБЕРЕТЕ ! ВИЕ СТЕ ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО ... Е ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ СЕ ХВАЩАТЕ НА ВЪДИЦАТА НА ВИРТУАЛНИТЕ НЕЩА ?! ЗАЩО ??? ЕБАНЕТО Е СЪЩО ФИЗИЧЕСКИ ПРОЦЕС - ИМА ТРИЕНЕ НА ДВЕ ФИЗИЧЕСКИ ТЕЛА ... БЕЗ ТРИЕНЕ - НЯМА ОГЪН, ЗНАМИ НЯМА ТОПЛИНА... ... ЗНАЧИ НЯМА ЖИВОТ ... ОГЪН КАК СЕ ПАЛИ - АМИ СЪЩО КАТО НАПРАВИШ ДУПЧИЦА В ЕДНОТО ДЪРВО, А ДРУГОТО ГО ВРАКАШ ВА ДУПКАТА И ГО ВЪРТИШ ... СЪЩОТО КАТО С ЕБАНЕТО - ЕДНО-КЪМ ЕДНО! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ НА ВИРТУАЛНИ ГЛУПОСТИ ... ТЛЯСКАТ ВИ ТАМ, ЗА ДА СИ ОСТАНАТ САМО ТЕ (ОНИЯ) ВЪВ РЕЛАНИЯТ СВЯТ...

Наивно. Истината е следната - правиш си сам смарт устройствата, където е възможно или редиректваш трафика от тях към 127.0.0.1 :) Всичко cloud базирано няма място у дома. Телевизорът ми SAMSUNG не иска да работи с DNS, различен от 8.8.8.8, и. всичките му публични DNS-и, които те следят. Е, кво пък толкова - просто му спрях нета.

И кво ви шпионират? Празните хладилници и скъсаните джобове?

Щото телефона изобщо не ги прай тези работи.. или пък компютъра с уинбоз

Написаното в статията е вярно, но внушението не е. За да се притеснява човек от шпиониране трябва е налице поне едно от следните две неща. Или трябва сам по себе си да е важен по някаква причина, например да е много богат или да е на висок политически или държавен пост, или ключов обществен фактор с голямо влияние. Другата възможност е да е от средната класа, но да има достъп до специфична секретна информация. Не просто секретна, а наистина представляваща интерес. Казано накратко за повече от 99% от хората няма никакъв смисъл да бъдат шпионирани и съответно не са шпионирани. Единственото, с което са интересни, е да попълват статистиките за потребителските настроения. Но това не ги прави специални, т.е. за статистиката е все едно откъде ще дойде, стига търговците да са готови да платят за тази информация. Или казано с други думи - всички сме стока, но доста евтина, не е както мнозина от нас се изкушават да си представят. От друга стана разискването на такива теми има лечебни свойства по отношение на менталния баланс. Когато човек е безполезен, за него е определен стимул да се почувства поне за момент значим. Я Бил Гейтс иска да го ваксинира, че да го контролира, я пък от ИТ гигантите го шпионират. Ерго важен е, нищо че никой около него отдавна не му обръща внимание и вече не представлява никакъв интерес дори за най-близките си. Но какво от това, щом щом най-големите мощни индустрии се интересуват от него!

Оная откачалка Мъск, за какво изрита към небето толкоз сателита?

Хубаво сте написали към кого да се обърна в Германия..... А в България? Или ви домързя да направите нещо повече от копи-пейст?

Вижте автора и си помислете: - заслужава ли статията, вниманието ви.

промит мизък си ти, не е въпроса дали си "интересен" или не, въпроса е, че никой не те пита а това нарушава основни човешки и демократипни права! зомби

От няколко години на никой не му прави впечетление, че като каже “трябва ми нова бормашина” на български, телефонът му предлага оферти за бормашина на промоция. Същото така на никой не му пука , че повечето апликации в телефона му следят и записват gps локация с точност до метър. Утре ще се усмихне наш Кирчо по телевизора (или някой нов анимационен герой ) и ще каже: “Другаре, има сериозни заплахи за националната сигурност - талибани, мигранти, марсианци, вътрешни терористи дето вярват, че земята е плоска. В тоя ред на мисли давам на ДАНС и МВР-то да ви слушат и следят, ама няма проблеми понеже големите корпорации (дето принципно държавата ги регулира) така и така го правят и вие сте окей. Пък и нулева корупция, едно-друго, че хванем бандите и ще напълним хазната” Може да сте родени в Европа, но кажете добре дошли на Китай. Система за социално оценяване и ограничение на предвижването Китайските сертификати вече са на 3 степенни за пропуск. Ако сте много контактен, може да не излизате или да ходите на ограничено количество места.Ако сте средно контактен имате достъп обществени места с гриф жълто. Ако сте безконтактен или по-равен може да ходите навсякъде. Напред науката е слънце!

Аз и баце Боко сме с такива.

Ако знаеш какви мацки ми звънят!!!

За да ти ъпдейтват чипа своевременно.

Извратено е, обаче представи си физиономията на следящия, когато види собствената си съпруга какви ги върши със заподозрения!!!

- Алекса, включи осветлението! - Аз съм Сири. Не съм Алекса. - Добре, Сири, включи осветлението! - Търси си Алекса да ти го включи!

Важното е подаръчните пликчета от митниците да не спират

Ама кой ви бие по главите да си включвате локациите и микрофоните на телефона и да си слагате камери къде ли не, да има как и в задниците си да си заврете по една-две. Пък и да ви следят, какво толкова ще видят - скъсаните ви галоши?

Ами ти си дръж GPS, NFC, мобилни данни и GPS в assisted режим, пък после мрънкай, че те следели и записвали. А, да -- не забравяй да пускаш по 2-3 клона на месинджър, whatsapp, viber и т.н. и не забравяй да си държиш телефона на масата, за по-добър обхват на радиоблока и микрофона, докато си приказваш с някой. Мрънкалник!!!

Който има акъл и поне една дясна ръка, умните уреди си ги прави сам и те винаги са офлайн, в напълно автоматичен режим, с локално (на собствен дисплей) наблюдение. 8)

или в пещерата...

Щом не плащаш за съдържание ще гледаш реклами.

И тия не пускат.

Забравих да вметна - онези с двете леви ръце да натискат червения бутон, ако го уцелят!

Между пещерата и агенцията за разузнаване и национална сигурност на фащ наречена гугъл има 10 века разлика. Спокойно може да се живее без гугъл, фейсбук, твикване, електронно пръцване и дори насиране ... Това са средства с които ви шпионират и направляват вашите мисли и управляват де факто вашите действия. А разни тъпаци, като пишещите тук робско-тъпанарски ви разбравят, че "не можело без това", "пещерата", ... гъза им не може да получава инфлационните центове без това. Вие можете и то много по-ефективно и добре отколкото с американски "изкуствен интелект", който мери топлинната мощност на жена ви в леглото до вас !

Няма нищо лошо в това д имаш активна локация - без значение дали от сим. Ако ти се случи нещо, това е шанс за оцеляване. Който не го слуша главата , пък си мисли, че животът му е суперинтересен, да ходи в пещерата директно. Те такива ел.крушката ги следи, пък бойлера им праща факсове.

Един от "американските похвати" е да обявиш всички за "мрънкала" и "мързеливи некадърници". Когато хората си купуват "умни телефони" (други почти няма) никой никъде не им казва да се занимават с едночасово изключване на "сървиси" и компоненти, които в новите телефони са неизключваеми бе външна намеса. Да не говрим, че всеки ъпдейт (който може да уведоми ползвателя, но може и да стане самичък, ако гугле предцени, че е застрашена сигурността на сащ) включва отново всичките "играчки". Така, че не обвиянвайте хората, че са жертви в ръцете на маериканските корпорации !

купих евтин телефон с карта водафон в Гърция. НЕ функционира ако не си качиш тяхното приложение. Изключват го, уж си забравил пин кода, който можеш да видиш онлайн! например на лаптопа. Като включих телефона, автоматично беше качено приложението водафон, без никакви опции дали съм съгласен, и какви данни изпраща. Телефона ми беше като нагревател, през цялото време на престоя ми.

Какви права имаш бе, боклук? Имаш само задължения - да плащаш и да си траеш!

Отдавна съм с дилърска Нокия, брат ми ;)

Още Сноудън едно време каза, че всичко може и ако се прецени се следи от Американските служби по сигурността. Той всъщност доказа нещо, което много хора имаха съмнение, че се прави. От президенти, до банки, и абсолютно до всичко американците имат достъп. Затова когато САЩ казват, че Русия ще нападне Украйна те имат тази информация от самите руснаци, я от техни шпиони, я от техните системи за следене в интернет и от космоса и т.н. Същото е и за списъка Магнитски - абсолютно всичко се знае и те го имат като информация. Няма нищо случайно и измислено. Те следят всичко телефони, чатове - целият интернет трафик. Дори онзи Бин Ладен го откриха като са засекли само един прякор на куриера, който е пазарувал. Дори куриерът не е знаел за кого пазарува, но издаде Бин Ладен на американците. Затова са ми много смешни нашите политици, като си мислят, че са защитени - записите на г-н Борисов са истински, снимките са истински, записите на разговорите на всички наши политици ги има някъде по сървърите на агенциите за сигурност на САЩ. Трябва да знаят, че и да пръднат пак ще бъде регистрирано.

ПРЕДИ 25 ГОДИНИ

Преди 25 години си нямал и компютър , и интернет. Гаси и напускай , защо седиш да пишеш тук, да си увреждаш психичното състояние?!

Дир също ви следи, даже вие сами си давате съгласието, но това явно не ви е проблем на всичките недоволни.

И българина нали е най-великата нация на света, си мисли, че ТОЧНО него следят. Хора, толкова ли сте прости, че да си мислите, че точно вас - смрадливите, кирливи - ще следят. Всички сте плюнки и никому ненужни, оосвен във вашите си мисли. ЦРУ, КГБ, МОССАД даже не знаят за вашето мизерно съществуване, та камо ли да ви следят. А ако се поддавате на въздействието на такива статии, то по-добре си запишете час за психиатрията.

Вярвам, че ти работиш за тях та говориш от тяхно име?

Нека слушат/гледат, нека се учат....

Малко преувеличаваш. Чак всичко не може да се проследи. Особено след разкритията на Сноудън и Уикилийкс. А що се отнася до американските твърдения, че Русия ще нападне Украйна си помисли малко и в посока на това, че не е задължително да е нещо подслушано, а да е провокация на американците. САЩ в момента имат патова ситуация в Украйна заради конфликта в 2-те области там, които се отцепиха и се обявиха за независими. И за САЩ е важно този проблем да се реши в полза на Украйна и да я вкарат в НАТО. И сега въоръжават усилено Украйна , за да я предпазят от "руската агресия". А какво ще направи Украйна с цялото това въоръжение утре не е много ясно. Дали няма да го използва да опита настъпление в двете области.

И аз, изобщо не обръщах внимание на „случайните“ реклами на еротично мъжко бельо, разните там гелове, лубриканти и ароматизатори за баня в телефона ми! И на мен не ми пукаше и си мислех, че „Големия Биг Брадър“ (в стил, като „народна република“) е конспиративна теория, докато готиното Ленче от съседния вход (тя е водещ IT специалист в една маркетинг фирма) не започна да ме поздравява редовно с грейнали очи и вече втори път ме пита дали мога да ѝ помогна да се „оправи“ с програмата на новата ѝ пералня. Ама когато и мъжа ѝ (и той работи в същата фирма) започна да ме гледа на кръв, се замислих сериозно!