Как САЩ снабдява Иран с най-добрия изтребител в арсенала му

Техеран прави покупката, когато е един от най-близките съюзници на Вашингтон в Близкия Изток

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Той има сменяема геометрия на крилата" ?!? Пробвайте с ПРОМЕНЛИВА или другия път ползвайте Гугъл Преводач...

така е,над су-то не рсботят американските мозъци,привлечени от цял свят,а бедните и полугладни и почти самоуки руско-съветски инженери и конструктори,учили не в престижни университети,а в рабфаги.и това,което са постигнали никак не отстъпва по качества на щатската разработка.помислете върху това

Е то за крадене и копиране не се иска много акъл. Макар че за блядките и това им идва сложно.

там по-горе пише кой кого е копирал

Баш тез самолети ша ни доставят на нас 25 година въй кво велико с тях ще спечелим войната във Виетнам!

Радара на ф-14 следи 12 цели едновременно, радара на по-новия ф-18, който замени ф-14 в палубната авиация на САЩ следи едновременно само 6 цели.

защото и съветско-руските машини се сдобиха с не-по лош дигитарен радар,който засичаше ракетите преди еф-а да ги изстреля и го обозначаваше като цел.

Мдааа... а половин век по-късно ватенките все още нямат самолет с подобни възможности. Свръханалоговите Су-35 имат АНАЛОГОВ радар и HUD дисплей задвижван от механика! Могат да стрелят по една цел, докато Ф-14 може да стреля по 6 едновременно... на 200км. И това преди половин век. Ф-14 американците отдавна го пенсионираха.

Знаеш грънци, тъпанар. Я вземи попрочети за съветските изстребители от края на 70те и началото на 80-те, за техните радари и възможности и пак ела да пишеш глупости. Ф-14 е един много добър и боеспособен самолет, но има и редица недостатъци. Останалото са глупости от Топ Гън в който вярват малоумни тролове като теб. Арабите са слаби пилоти по принцип тъй, че когато Ф-14 свали МиГ-23 с руски пилот тогава може да говорим реално как стоят нещата. Същото е и с великите победи на израелците над арабите и техните ВВС във войните в Близкия изток.

Таковата... иранците не са араби и способностите идват от обучението, а не от етническия произход.

Абе тъпак, точно руски пилоти участват на страната на Египет срещу Израел и се представят по-зле от египтяните. Вероятно са треперели от алкохолен глад.

Даже се оказва, че в супер модерните съветски аааа простете руски ракети, дронове и каквото се сетите, в основата им седят западни чипове и донякъде технологии...

А Такова САЩ да вземат да извика Северна Корея да им направи ракетите че нещо са закъса ли с тяхните инженери чипове и технология за да не могат една рвквта като Северна Корея да направят

разликата между Ф-14 и МиГ-23 е от земята до небето в ползва на американското изделие . Всякакви опити за спорове показват само темерутщината на русоробите. Виж , МиГ-29 и особенно Су-27 вече е друга бира , но те са по-нови и аналозите им са съответно Ф-16 и Ф-15 , създадени пак преди тях и толкова добре че все още са гръбнака на американските ВВС и са многократно модернизирани по най-новите стандарти. Няма как руско изделие да е по-добро от американският си аналог заради по-слабата авионика , вървят едни 10-15 години назад , а за 5-то поколение....просто спукаха гуми и буксуват вече 15-тина години.Само напомням че Ф-22 е с първи полет 1990 или 1991 год. и все още си е ЕТАЛОН и с ненадминати характеристики. На близък бой Су-35 ( СУ-27М ) на теория би имал предимство , но dogfight отдавна е отживелица.

В Руските неща има американски чипове (да се чете тайвански/китайски), а в Американските има всичко откраднато от цялата планета (като ресурси)... Дори Американските учени са всичко друго, но не и местни...

А бе врякалник загубен ненаврещял се. Американските учени са всякакви защото американците са най-добри в това да привличат талант, сивквай с мисълта, че месторождението не е част от продукта на учените. Американските чипове били китайски/тайвански. Все едно китайците дето ми правят платките на апаратурата, дето и американските конкуренти нямат на такова ниво да кажат, че е китайска.... Автор и печатница са доста различни неща, опитай да го осмислиш. И да, когато става дума за чипове печатноцата може много лесно да бъде контролирана от автора, не е като да препечата каквото си иска.

Като теб, непипали оръжие, изгледали всичката Американска пропаганда са основата сила на САЩ. Няма професионалист, който да подценява вражеската техника. Идеята, че Русия няма авиация е толкова малоумна колкото и идеята, че ние имаме. Прехваленият Ф35 е пълен провал, и това се пише от Американски източници, които ти нямаш намерение да четеш, поради страх от реалността. Живей си в Метавърса. Там е мястото на всички неграмотни олигофрени избрали да нямат знания за живота а да следват рекламите.

По спокойно другарю. Ще ти се пукне някоя вена. Ако Ф35 е провал с 800 произведени броя, то су57 какво да го водим? Блядски мокър сън ли?

защитен от смущения и незаглишаем.и работи особено ефективно.една цел е достатъчна.и една ракета също.тогава електрониката е безсмислена,реакцията на управлението за измъкване е от значение.свръхманевреност,постигната още 70-те години от пияните рашки.