Как щяха да изглеждат динозаврите днес, ако не бяха изчезнали

Почти сигурно е, че те нямаше да създадат интелигентна цивилизация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати тъпата статия 400 грама е мозъка на динозавър ама това не е верно как ги измислят тия глупост.

Изчезването не се дължи толкова на астероида а на кислорода.. през онази ера кислорода е повече от сегашните норми ...Да задържат еволюцията си им бил нужно огромно количество кислород .. бозайниците се задържали и еволюирали... Доказано е колкото е по голяма концентрация на кислорода толкова по голями са видове... И не се знае какво може да направи природата та чак сте сигурни ..

Само ма лоумен може да твърди подобна простотия. Всичко живо ползва 100% от мозакът си, защото мозакът движи биологичните ти функции, ако ползващ 100% от мозакът си за мислене, няма ни да дишаш, ни да слушаш ни да се движиш, нито да гледаш и т.н. Толкоз за 510 или 15% поюзване н мозък.

Някой посветен може ли да кажа как би изглеждала СДС-Чумата,например в Хамеуика към днешна дата?

Те още не могат или не искат да измерят правилно годините вие за какво спорите

ㅤ

"Почти сигурно е, че те нямаше да създадат интелигентна цивилизация" След тази смешка се засмях неистово и спрях да чета по-нататък.

Нацисти на Луната с компютри използващи програми на дойчланд. Американската ракета "Орион" кацала успешно на Лената и руските 4 броя М-1 и четирите ГРЪМНАЛИ НЕЩАСТНО, са копия на ракетата на 30 годишния тогава гений на ФАУ-2 ....ХЕРБЕРТ ФОН БРАУН. Когато се прави първия успешен тест на ФАУ-2, хер Браун празнува 30 годишнина.

Herbert, дръж ме ще падна! :))) Wernher von Braun

С 3 сърца и 9.мозъка.

Тезата как гущерите биха еволюирали спрямо хората е научно разработена в документалната поредица The Terrible Thunderlizards Гръмогущерите. Давам ви и линк https://www.youtube.com/watch?v=mw2wQnMtLXo&list=PLLhOnau-tupT4-ggiTE3cHBgrrNwL8ZoV

дай линк за оная как се кардашира

Статията е колкото да пусне муха за коментари. Но не отговаря на най-важния въпрос -защо? Птиците не са точно наследници на ония динозаври дето са изчезнали. Птици е имало по време на случката с масовото измиране и тия птици са били "братовчеди" на динозаврите но по-приспособими (към адският глад който е настанал). Кое е грешка и кое е правилно в еволюцията не може да се каже, защото това са субективни термини. Ако ме изяде тигър за мен не е правилно, но за него си е съвсем в реда на нещата.

И те са с 15 грама ама им стига да напишат някоя глупост

Това със зрива на астероид дето уж ги убил, не е доказано! Така че не пишете глупости!

Но е най-логичната причина. С най-голям процент вероятност.

Отговора тук е лесен. Тези дето не са изчезнали са еволюирали в сегашните птици.

Според писанията Господ създаде човека по свой образ и подобие, което изключва динозаврите като разумен вид...

Каквото става с него, това става и със съзнанието на човека, душата. Но в друго "измерение". Каквото става на едно място, това става и на другото. Вече май "някакви физици" го доказаха. :D

Доста е вероятно разума всъщност да е еволюционна грешка, дефектно разклонение в хода на еволюцията на живата материя. И развилият разум вид да е обречен на бързо изчезване. Това е едно от възможните обяснения на парадокса на Ферми за липсата на свръх развити цивилизации.

Браво за "новината" на еничар Гогов! Много хитро затвърждаване на повелята на ПАРТИЯТА - "теорията на евреина Дарвин"!

Слона и китовете имат много по-голям мозък от човека, но това не ги прави по-умни. Хомо сапиенс неандерталис е имал също доказано по-голям мозък от хомо сапиенс. Той е напълно възможно да е бил по-умен от човека, макар че не е ясно. Но е изчезнал, ако не броим до 5% от гените му останали в предимно бялата раса. Най-малкото, по-големият мозък не му е помогнал да оцелее.

А и човек ползва ве повече от 10 % от мозъка си. Остава загатка, защо Природата ни е дала толкова голям и неизползваем в пълния си капацитет мозък.

По-малко от 10 % дори. Например, аз ползвам само 5% от мозъка ми, а другите 5% ги ползва шефа ми, че прави с тях кариера, пък той самият е доста тъп и много му трябват.

Ако ги пипнеш, а има такива начини - почват други здравословни проблеми. Човек, каквото и да значи това, е създаден да работи. Който твори и бяга от калъпа - винаги си плаща. Иначе работиш като муле до 80-те. После вегетираш до деведесет и някоя.

"загатка" Ами няма никаква загадка. Дори сега си определено неграмотен, но за съжаление можеш да се изхождаш в нета и да се кефиш, колко си "велик".

Големите животни имат нужда от големи количества храна особено ако са топлокръвни. И изискват стабилност на екосистемата за да могат постоянно да си я доставят. Представете си един диплодок от 40 тона в период на суша и промяна на климата към по-сух? Или един тиранозавър рекс ако незнаен вирус избие едрата плячка или по-скоро сушата го направи. Затова едро животно няма как да има особено сухоземно - рано или късно изчезва при първите сътресения предизвикани от земната динамика. А динозаврите днес имат наследници - птици, крокодили, варани, игуани, змии особено едрите . Апропо едрите птици също са изчезнали като например най-едрата новозеландска птица Моа

Чудно как ли са оцелели цели 160 милиона години. Явно климата и земята ще да са били супер стабилни през цялото това време.

оцелели ... ама не са! неизброимо количество видове идват и си отиват и се заменят с нови в рамките на тези 160 милиона години. Тиранозавъра например не го е имало през всичките тези 160 милиона години, появил се е някъде преди 68 мил години и е изчезнал преди около 66 мил години.

Само птиците са наследници на динозаврите. Крокодилите, вараните, игуаните и змиите са влечуги и предшестват динозаврите. При това птиците наистина произлизат от динозаври с големината на гълъб. Поне така смятат учените.

Изчезването на гигантските бозайници и птици е доста по късно. И измирането на динозаврите дори не е най мащабното, нито първото