17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен автомат "Коробов", във вида, до който е достигнал, не е много фунционален като оръжие на мотострелковака от втората половина на 20 век. Разгледах го подробно по други оръжейни сайтове и се убедих. Да, интересно, иновативно за времето си решение, но повече би подхождал за някои специални и полицейски части.

то язе моеше да съм на място то на Мъска ама...

булпъп е изконен и необичаен руски термин :)))))))

заложила НА автоматЪТ на Калашников журнаГлисти обаче

Здравейте.Пак, пак анонимни имена.И едните и другите.Няма цяла истина.Винаги има нещо което се премълчава и няма да излезе на Бял свят,защото не трябва,това е.Тази поговорка,че всичко рано или късно излиза на Бял свят,според мен не е вярна.Но фактите сочат,че във стрелковото оръжие по време на ВСВ,германците са превъзхождали целия свят и то доста много,както впрочем и във всичко останало.Особено в ракетните и самолетните технологии.Да,за победителите остава всичко,това е.Така е било от веки веков,така е и сега.Може би Германците са успели да скрият някои по-напреднали технологии от тях,защото например няма как да си обясним,толкова бързото индустриално и технологично производство на Германия след ВСВ,и особено в Химията,Физиката,Машиностроенето и автомобилизма.Всеки 3-ти продукт в момент в световен мащаб е техен.Това е което искам да кажа.Не се карайте и обиждайте,а си обменяйте достоверна информация,така всички ще спечелим.Лек ден.

тоя мит за Германското огромно технологично надмощие съществува единствено поради успеха им в първите 1-2 години на ВСВ. Да, действително германия прави пробиви в някои сфери, но като цяло е назад от световния прогрес. Реално успехът в началото на войната е много повече демонстрация на военен гений, отколкото на технологична мощ. Ако беше обратното Германия щеше да спечели войната. пп. като изключиш бестящият юмрук на германския блицкриг формиран от танкове, механизирана пехота, мобилна артилерия, модерна авиация ... и погледнеш в задкулисието, изведнъж се оказва че доставките за германската армията са транспортирани около 70 % с конски впрягове (на руския фронт и повече), изостанала държава като самата нападната и почти смазана Русия процента е едва 30%. САЩ, Британия и тн.съюзници след десанта в Нормандия разчитат да конски впрягове само по изключение около 5-6%. Приказката "На гол тумбак чифте пищови!" чувал ли си я. Е това е германския войник ВСВ.

вечната тема АК-47 на Калашников ли е или на Хуго Шмейсер!!! ами на Калашников е! при Шмейсера е съвсем различен ударноспускателния механизъм, въобще цялата концепция. Калашников според мен е взаимствал от Фепдинанд Манлихер с въртящата се бойна глава на правоходовия затвор. Шмейсер от своя страна е осъден в Нацистка Германия да кражба на патенти, както и обстоятелството, че взаимствал от Судаев формата на пълнителя

StG-45 и АК-46 са почти като близнаци, а не StG-44 и АК-47! Тук нарочно се спекулира, като за модел 46 на Калашников се шепне под сурдника, тихичко и срамежливо. По-късно са внесени промени в конструкцията на модел 47. И, да, и германският, и руският са манлихер с възвратно бутало. Манлихерата си е на една идея готова автоматична щурмова пушка :)

Щурмгевера заключва зтвора със ролки, а АК поначало си е със въртящ се затвор тип Манлихер изпозван в М1 Гаранд и на още куп изделия. А че Калашников е крал, спор няма. само че не от Шмайзер, а от Булкин, но тва е дълга тема.

поредният идиот, който гледа само лекото ВЪНШНО сходство. все едно да кажеш, че е краден, само защото ползва унитарен патрон.

RE: до"7)" Господинчо, няма да ви върна комплимента, защото дори за него не сте достоен. Никъде не пиша за външно сходство. Сравнете затворните механизми на щурмовата пушка мод.45 и тези на АК46. Всичко е 1:1, дори отварянето на затворния блок. Да, вярно е, че всички подобни оръжия си приличат и ако сте чели спомените на Калашников, той сам признава, без да се срамува, че не е измислил нищо ново, а просто е събрал най-доброто. Което е похвално за него и му прави чест. Естествено, няма как да каже, че е събрал нещо и от военнопленника, т.е. принудително назначения на работа, Хуго Шмайзер.

ай не ми се правете на отворени .. два патрона не сте изстреляли .... ако Калашников не беше руски нали се сещате че американците нямаше да оставят това така .. най малкото че е един от най продаваните автомати в света :) така и не втасахте за какво иде реч ... механизми простотии прилики разлики както в всеки друг автомат .. циганията е в цевта !!!! материала от който е направена е уникален начина по който е проектирана също .. всички други автомати на втория пълнител сватбарска стрелба плюят като луди ... в една реална обстановка нали се сещате какво означава това ... че с манерката мога да дойда до теб и да ти размажа простата сорсоидна тиква !!!! ай честото джендъри

да погледнем и в днешно време ... казват там където текло пак ще тече .. каде са им големите умове сега на тия който възхвалявате .. аааа пак плащат на гениичета от други страни да им правят нещата .. нормално е и преди е било така , много от немските разработки са били от руснаци който навремето са учили там ( изключвам нещата свързани с НЛО ) на олимпиадите по математика , физика , комп. науки и тн виждаме кой са най добри - нали ... нашите Българчета им размазват фасоните по Математика ,Физика , Шах и т н .. кажете нещо за това ама не нали трябва да сте към джендарите ... или казвате всеки подкрепя своите :) хахахах

Нали са фалирали и нямат пари бе джендър миризлив? С какво плащат? Всичките помияри станахте компетентни. Хващал ли си някога Калашников в ръце? Или само си го кледал по картун нетуърк? Първата работа на всеки говедар във войната във Виетнам е бика да хвърли М16-ката и да се снабди с "калашник". Щото им е бил мил животеца скапан и жалък. Толкова за патриотизма говедарски.

СГЛОБКАТА (хлабавата) е в основата на успеха на Калашника.Правените у нас имаха най-малкия допуск и бяха най-ценни. Всеки опитал се да прави прецизно оръжие "се цапа в калта" и ...блокира. Идеята на АК бе да се 'закачи" някъде по тялото врага и предизвиквайки масивни кръвоизливи, да накара още един-двама да се притечат на помощ.Така се увеличават неприкритите мишени и съобразно незадоволителната точност, се увеличава шанса за попадение. Времената се промениха тотално-боеца се "доставя" почти на изходна позиция и по-малко му се налага да пълзи в калта. Самите руси разбраха това и имат чудесни нови високоточни разработки. Така е и с пистолетите. Макаров имаше ЗКПЧ служба-да връща в строя дезертьорите. Коробов е един Тесла в оръжестроенето-АУГ го окраде. За ценителите има нещо наречено оръжие за джентълмени Hechler&Koch МП 5, ама не е за война!

Четете червени кхмери: http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312

и хал хабер си няма от проектиране-)

"" Днес АК-47 и разновидностите му са сред най-разпознаваемите и масови автомати в света."""Ако трябва да сме точни ,най-разпространения,някъде към 100 милиона

Не е Калашник - Шмайзер е! Другарят Михаил Калашноков просто е бил комсомолски секретар. Нито преди, нито след АК47 не е създавал каквото и да е. Обаче е бил добър в речите и в пиването. Хуго Шмайсер е пленен и откаран в СССР, където създава шедьовъра на живота си. За жалост е бил вече на години. Руснаците са го държали до последно и чак накрая са го пуснали да умре в Германи9я.

Но геният може да се разгърне само където способностите му се ценят, има развита индустриална и технологична база и свободата да твори. Затова след толкова години безплодни напъни в дива и изостанала фашистка Германия Хуго стигна само до провала Щурмгевер, а после само за две години изненада и себе си с най-успешното оръжие в света.

Нито Шмайзер нит Калашников са изобретатели те са конструктори. Да, взаимствали са от предишни разработки, но от резултатите е видно кой е бил по-добрият конструктор разбира се според какви изисквания има към оръжието. Аналогично при пистолетите руснаците нямат добри конструктори, има италианци американци германци които определят нещата.

Ама не сигурен за пистолетите нали. Я виж разработките на оръжейнициъе оъ Тула и пак си помисли дали е така. Ама гледай внимателно.

Щурмгевеера копира дори винтечето за настройка на стрелбата за топло и студено от карабината на Токарьов-)

още един идиот неразбрал колко е 2+2. Ама пълен идиот. Важното е да кажеш някаква глупост. няма значение каква.

Добре, че пленяват Хюго Шмайзер и изневиделица виждаш ли за нула време човек без образование (Калашников) прави АК-47... нали така таваришши? Да припомним - Калашников е 17тото дете от 19 на "мама крава" която ражда ли ражда... С триста зора завършва 7ми клас. 1938ма отива в казарма, ама 1946 вече направил АК47. Ехаааа.. на 27 години със седми клас само разбива на пух и прав инженер Корабов. Майстор бе. Който е наивен да вЕрва. А съвпадението че са работили заедно със Хюго Шмайзер няма да споменаваме :)

понеже е очевадно че си само идеологически подкован, да ти кажа че амо мислиш че уго щмаййзера е бил ендженерче, си в дълбока грешка, ион е бил прос и с основно. Иначе и на бебетата е ясно че само външно е сходството. Принципа на действие е откриван и преоткриван и присъстващ в много световни, руски и съветски оръжия, още от ПСВ( в случая Симонов, Токарев, и много други) Идеята за патрона - също(Фьодоров 1916 например) Копия на шурмгеверката са първите сетме, хеклери, ж3 и други.

Понеже си идеологичиски свързан с тираните отп изток, си готов и майка си да продадеш за тях!!! Приликата между StG44 и АК-47 не е само привина и външна, тя е същественна!!! Когато Шмайзер е разработвал в плен АК-47, Мишка му е чистел печката, пълнил я е с дърва, правил му е чай и перял чорапите, а и не само тях!!! Тъй като е бил хитър селянин, лукав, безочлив и мазен, е правил същото и за партийният секретар. Сиреч бил е Надежден комунист. Пък в СССР в това време търсят такива хора, за да ги направят лице на режима. Та така, мазният селянин е избран за лице, което да бъде избрано, за да бъде представено като изобретател, механик и оръжейник. Това е истината!!!

В СССР Шмнайзер живее в Ижевск. А Калашников е в Ковров. И през обедната почивка е оскачал до Ижевск Хуго Шмаййзер да проверява докъде Хуго Шмайзер е стигнал с проектирането на АК. Прав е оня комунистически професор че 90% са дебили. За сведение от Ижевск до Ковров са има няма хиляда километра само. Онея години това е е пътувало цяла седмица. Пак за сведение Калашников е със средно образование - седми клас, демек 11 по нашему. А пак за сведение, началника му е бил с ОСНОВНО образование. И въпросният начални още през първата световна война е конструирал автомати заедно с Фьодоров. И на въпросният началник фамилията му е Дегтярьов. И пак за сведение Калашников е имал и един проятел по фамилия Симонов дето е направил АВС36. И не само това - имал е и две пуснати в производство изобретения - адаптер за спрелба през танкови амбразури и брояч на моточасовете на танковите двигатели. Та толкоз за простия Калашников.

Удивително, как успяваш да "произведеш" всяка твоя дума, да е лъжа!...

няма как да е лъжа след като съм цитирал САМО ФАКТИ В ПРАВ ТЕКСТ който могат да се проверят и на руската Википедия дори.

които живеят от изобретенията на БАЩА им-)

В статията името на главното действащо лице е написано по три различни начина - Корабов, Коробов и Карабов.

И на мен ми направи впечатление...

Мъка мъка.... Но какво трябвада ни притеснява някакво си име, лесно е да се сбърка (за няколко пъти трябваталант обаче) Да продължаваме ли в "статията", се говори за пушка, карабина и автомат.... а уж става дума за едно и също оръжие. Добре, че материалчето свършва навреме , че иначе както е тръгнало можеше да стане и реактивен снаряд, танк и крилата ракета... Още малко : Използваният калибър бил 7,62×39 мм, а пълнителят побирал 30 патрона. Теглото на цялата пушка в заредено състояние било 4,3 кг. Автоматът можел да прави над 650 изстрела в минута Калибъра е 7.62 а патрона 7,62×39 мм. А концепцията да представиш скорострелността на оръжието с "правене" е турбо полет на "журналистическата мисъл" Думичката произвежда май е по подходяща. Колко още дивотии има, но не ми се занимава да коментирам всичко. Лошото е че гогов не чете коментарите.

Той Гогов въобще не чете новините за редакция, камо ли коментарите :)

Редакторът е Гогов. Той до скоро не знаеше кога се слага пълен член. Така че има прогрес - просто некадърен превод от някоя путлераска медия. Ама така е, когато паричките за дира идва от една чужда държава, дето не ни мисли доброто - дирниците си имат норма за анонимно препечатване на путлерастки лъжи.

но да сметка на това, знае къде да си го слага пълният член.