Какво е за вас Facebook навръх 15-ата му годишнина?

Щеше ли светът да е по-добро място без сайта на Марк Зукърбърг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предпочитам общуване наживо с истински, реални хора!

Навръх 15-ата годишнина на Facebook мога да кажа, че вече 15 години успешно устоявам да нямам акаунт там.

е свърталище на комплексари и кифлочи, и всякаква друга малоумна измет...

Общо взето да. За съжаление нямаше подобен отговор така че не можах да гласувам.

Не мога да повярвам - над 6 % глупаци и над 19% наивници. Какво направиха с българския народ за 30 години.

Средство за манипулация, цензура, и следене..... Моят профил е "блокиран", "деактивиран", "забранен" от октомври миналата година! Не мога и да си регистрирам нов, а ви уверявам че не използвам нецензурни думи, нито продавам порно и наркотици! Вярно, понякога пиша за Православието и пускам много интересни публикации на тази тема от високо компетентни духовни лица, и се оказва, че това е като показване на червено на бик! ЦЕНЗУРА!!!- ето най-голямата европейска ценност!

Инсталирай си фейсбук да си скапеш телефона

Винаги се шегувам, че в този сайт сме се събрали, като на преброяване на випуска, 30 години по-късно. ;) Предвид фактът, че в Дир.бг списващите са 90% "мъже - 45+", резултатите не учудват никой. Трябва да се отбележат някои неща. Първо, не познавам жена, която да няма регистрация във Фейсбук и второ, при възрастовата граница 15-30 последната графа нямаше да съществува. Позамислих се, какво да отговоря. Имам фейсбук, но не го ползвам, за това писах, че нямам. Влизам веднъж в годината, защото жената ме ръчка: "Влез във фейса! Хората те поздравяват за рожденият ти ден, напиши нещо..."

Службите в САЩ някога са се чудили, как да събират информация за хората. Обмисляли са система за това, но са го прекратили, след появата на Фейсбук. Изпълнява напълно тази задача. Като Фейсбук, а и Гугъл в началото са държавно финансирани. Акаунт съм правил за теста, може би за бъдещи приложения за сайтове с Фейсблук логвания. Но го баннаха, вероятно заради нереалното име. Май после разрешавали нереално за обратни. Влезнах след 1 седмица след регистрацията и отказах едно преедложение за приятелство и това беше. С 0 приятели, примерно 2 влизания и после като ми трябваше за скриптове, да открия, че е блокиран. ;) Полвам съм чужди за разните АПИ-та (приложения). Имаше преди FQl (имитация на SQL) и подобни, за събиране на данни. Да не си мислите, че Кеймбридж Аналитика е някакво изключение. ;)

За да защитим вашата сигурност дайте си мейла и паролата му. За да се убедим че това сте вие дайте си телефонния номер. За да сме сигурни че няма да ви забравим никога, нищо написано и снимано от вас не се изтрива в действителност дори и да изтриете профила си. Мога още да продължавам, но мисля че ви стана ясно какво е Фейсбук и други нему подобни.

Фейсбук е еврейска схема.

...е просто някакъв тъп сайт,на когото всички робуват!

За мен нито едно от изборените. Фейсбук е инструмент - зависи как ще го използваш - точно като верижния трион - може да си отрежеш топките, но може и да ти свърши хубава работа. Та ползвам фейсбук от много години и приятелите ми са само хора, които са ми приятели и в живота или са част от семейството ми. Идеален начин да общуваш и споделяш снимки и преживявания. Не добавям случайни хора, нито такива, с които съм се запознал в някой форум или някъде другаде.

Аз пък много обичам приятелите и да се сприятелявам с нови хора. Не мога да седя само с едни и същи приятели. Търся постоянно нови и нови. Затова предлагах на много момичета/жени от други държави (просто такива които ми харесват) предлагах приятелство на германки, на шведки, на финландки, на англичанки, на французойки....повечето едно 90% от тях ме блокирваха, и ставах много тъжен, и затова се отказах от фейсбук. След като хората не искат да ставаме приятели, какво да правя там... само с Пешо и Тошо от мойта махала не искам да съм в приятели. Образно казано. След като момичетата които харесвам не ми приемат поканите за приятелство....какво да правя във фейсбук. Какво като съм от България от друга държава. Заради това че съм от България ли ме блокирват не знам....но ми писна да ме режат и се отказах от фейсбук. (а си мислех, че повечето ще ми приемат поканите, после ще си пишем и ше се опознаем и така ще завържа приятели от други държави......но уви.....не искат.)

Точно казано - фейсбук предлага много възможности и може да се ползва по много различни начини, а всеки сам си избира с кого и какво да сподели. Всяко нещо трябва да се ползва с малко разум и мислене. За мен лично ползата е, че макар и в голяма степен пасивно, съм свързана с контакти още от детството - в много краища на света, с които без социални мрежи отдавна щях да съм загубила контакт - изключително полезно, когато човек пътува, обмисля смяна на работа, иска да организира събитие и т.н. А относно вредата - тя е неизбежна във времето на интернет, а и има доста по-"опасни" фирми в това отношение от фейсбук.

Пълен боклук е фейсбук.

ФБ е труп до 10 години. Все по малко хора го ползват и това са предимно хората в средна възраст. От младите (

инсталирах фейса за да видя какво е туй нещо,туй е според мен зловреден шпионски совтуер , уж социални контакти ,но пресяват и контролират всяка публикация ! Вече го изтрих и премахнах от моите устройства!

Лол! Кажи как? Че до колкото знае я закачен доста ниско поне в андроид.

Супер е - по-хубавата реалност ! Да го пазим !

За мене, Фейсбук отдавна е станал ФейБОКЛУК.

За мен това е нещо изключително вредно за човека и за социалния му живот. А и отживелица вече, остаряло нещо. Имах профил от 2009 и 2016 го изтрих пернаментно т.е. завинаги. В пъти по добре и по свободен се чувствам вече две години без сурат тефтера. Но пък от няколко месеца залитнах по друга социална мрежа...инстаграм...и към нея съм в пъти по пристрастен от преди към сурат тефтер.

пернаментно ? за това си селския.

Само да ти споделя нещо. Тая друга социална мрежа инстаграм е на ... фейсбук там там таааааааам.

Супер е

нямам такова. жена ми също няма. 90% от приятелите ми също нямат, а от познатите 50 на 50.

Да не обвиняваме Цукелбълг, че световният ционизъм го гняви. Такова отношение имаме към всички медии, държави и организации.

Ограмна еврейска шитня, подкрепена и разработена от Си-А-Ей! Две мнения по въпроса няма. Остава само да се изясни за кого игра "аналитиката", че Дончо спечели накрая. :)))))))