Днес Facebook навърши 15 години от създаването си, а влиянието на социалната мрежа е по-силно от всякога. Броя на познатите ви без профил в сайта на Марк Зукърбърг все повече намалява и за това си има причина.

Facebook ни позволява да открием хора с интереси, подобни на нашите, свързва ни с приятели, задоволява любопитството ни и глада ни за информация. Мнозина хора са открили любовта на живота си в социалната мрежа. Един от най-достъпните начини, за да популяризирате бизнеса си е отново в сайта на Марк Зукърбърг.

Възможностите, които Facebook ни предоставя са безспорно огромни, но за тях ние плащаме невидима цена. Личните ни данни стават собственост на корпорацията и се употребяват за нейните цели. Личното ни пространство е нарушено, а социалната мрежа знае всичко за нас - кои сме, какво харесваме, какви са интересите ни.

Всичко това увеличава възможността да бъдем манипулирани, а манипулацията ни прави податливи на контрол. Без значение дали целта е да закупим даден продукт или за да гласуваме за дадена партия, то нашите решения може би не са напълно наши.

Именно заради това питаме Вас - нашите читатели, за мнението Ви относно най-популярната социална мрежа в света.