Какво ще видим на Парада на победата в Москва на 9 май (снимки)

На Червения площад ще бъдат показани множество нови оръжия, но не всички от тях участват във войната в Украйна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тъжна история са тези паради ... нямаше начин да разберем колко тъжна преди "военната операция" в Украйна. както казват повечето анализатори за руската армия днес "All bling, no basics!" - "Само блясък, без фундаменти!". Това е руската армия днес, бляскави проекти за оръжия от последно, че и следващо поколение, всичко това изглежда чудесно на военен парад или военно изложение ... какво имаме обаче на бойното поле? Т14 Армата? Не масовия танк в Украйна е Т72! AK15? Не масовия автомат е АК74! СУ35-57! Не масово се борят за въздушното пространство над Украйна Миг29 Су27! СУ34! Не масово наземни цели се поразяват със Су25! При това с бордовото оръдие, неуправляеми снаряди и свободно падащи бомби! Русия без съмнение има техническата компетентност да има най-добрите оръжия на бойното поле, но явно няма икономическата и военно организационна способност да ги да ги използва. най-парадоксалните примери за мен бяха снимки на най-модерните дори в света щурмови въртолети Ка52, които похвално взимат участие в Украйна ... на свален такъв на таблото му на обикновена стойка за табло на автомобил стои GPS ширпотреба на Garmin. Нямам нищо против GPSсите на Garmin, супер са за личния автомобил, просто ако искаш модерна армия и интеграция на всяка бойна единица на бойното поле, това не се случва с техника ширпотреба. САЩ изхарчиха стотици милиарди не за по-добри танкове, самолети, картечници ... за това в командния център генерала да знае къде е всяка една машинка на бойното поле и за да може да командва всяка една от тях в хода на бойното действие в реално време. Към това се стремят армиите днес! Не стига да имаш най-добрия самолет във въздуха, трябва да имаш и най-добрия въздушен контрол. В този смисъл Русия дори да се напъне да докара модерната техника си на бойното поле, ще си остане с организация на ниво от преди 30-40 години. То затова толкова много руски генерали умряха на бойното поле в Украйна, защото вместо да си седят в щаба и да получават информация им се налага сами да отидат на бойното поле и да разберат какво по дяволите става там. Представете си го така двата генерала на САЩ и Русия воюват все едно играят шах. Руския генерал заявява ходовете си 10-20 хода напред и пешките му изпълняват сляпо без възможност за корекция, каквото стане. Американския генерал казва какви са плановете 10-20 хода напред, обаче след всеки ход на противника премисля анализира настоящата ситуация за следващия си ход и променя плана, а пешките му всеки ход получават нови заповеди. Украйна не е САЩ, но дори Украинската армия се оказа макар и многократно по-малка, безкрайно по-добре организирана, координирана и адекватно командвана.

Рядко заблуден си, "войнико", но то си е за твоя сметка... Типично за дечица, израснали с гледането на американски екшънчета...

Типично за човек, който няма никакво разбиране по темата, но е против общия тон на мнението ми, предпочиташ лични нападки защото не можеш да подредиш смислено контра мнение. Няма лошо, нека съм какъвто казваш. Не оспорваш твърдението ми за плачевното реално състояние на руската армия. Това предполагам трябва да значи, че си съгласен с него или поне не си несъгласен с него.

Все пак нека не забравяме ......ЧЕ ТОВА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ" спомоща на Прокси Украйна. Хамериканците използват (и НАТО включително) цялата си мощ срещу Русия. Каква е целта на Руснаците все още не е ясно, но те търпят знаичтелни загуби. Коеото е неоспорим факт! Сигурно "някой си прави съответните изводи". А кави ще са те ще разберем в следващия епизод.

9 май е ден на победата на германския фашизъм и империализъм над манията на един луд да владее света! За да не се повтаря 22 юни трябва да се помни и датата 9 май. Историята се повтаря сега един друг кандидат световен джандарм насажда по своему "демокрация" разбирай "фашизъм" за да краде ресурси.

8-ми Май е Денят на Европа, мурзилки. А на 9-ти в Москва ще маршируват ГРУЗ-200 25000 поцинковани ковчега.

дори не знаеш, кога е "денят на Европа"...

Ще видим изутите насрани шорти на некадърните ватници. Иначе са много смешни като козируват с вдигнати брадички. Направо са "много страшни и мъжествени", а Киев стана през това време световна столица за скрап от издумканите скапани танкове на чебурашките.

Ако не бяха сгазили лайната можеха да направят един концерт на Рамщайн на Червения площад. Сега ще се задоволяват с остатъците от Любэ.

Един също правеше парад и днес още държавата му не се е отърси а от това, утре ако света се запази, в което се съмнявам всеки трябва да помни, че е човек и нищо не носи на оня свят, само спомена остава, в децата му.

Кво да гледаме? Днес украинците са издумкали още една руска фрегата до остров змейний

Ще видим руски орки крадци на трактори.

...За тези, които венцеславят клоуна Зеленски! Този, който циври ежедневно и дава настоятелно и императивно указания на почти всички световни нищожества и глави на западни правителства, вкл. на Папата, на Ген. секр. на ООН Гутериш, на Биден (Бай Дън), на рошавия оранжев Джон Сън и на...световнонеизвестния премиер Киро П(у)тков! Останалите укродебилчета с насълзени очички гледат по Ютюб как азовците осакатяват и одират живи "военнопленнци", как палят и стрелят по жилищните блокове и как държат в плен цивилно население като жив щит! А богатите и доволни украински "бежанци" с купища долари и евро и с личните си Лексус-и, Беемве-та и Ауди-та, нахлуха в черноморските ни курорти в петзвездните хотели и се готвят да презимуват в тях безплатно и безгрижно! Засега една кирка в колата на "бежанката" охлади доста ентусиазма на укрофеновете и лизачите на подлия националфашист, който, ако продължи да лае, хленчи и циври, и да моли за оръжие, може да докара света до ядрена катастрофа!

Ще дефилират 25 000 ковчега с руски, чеченски, бурятски, тувийски, сирийски и либийски солдати. Най-отпред ще е ген. Валерий Герасимов в инвалидна количка, последван от 12 генералски ковчега, накичени с медали.

Ще преминат по Червения площад мародери носещи откраднати в Украйна тоалетни чинии, телевизори и перални.

Как какво, камари екскрименти и задници

Ще видим престъпници убийци и мародери и ръководната им путчица.

Честно казано за мен тези паради са някаква перверзна форма на руската порнографска индустрия. Ние сме демократична страна, а и за всеки влак си има пътници, както казват старите хора, така че, приятно гледане на желаещите...

Пияни свине карат танкове, а комплексирани джуджета им махат шеговито.

Аз лично,нищо няма да видя. Нямам време и желание да киризя тъпотии по телевизията.

Не знам защо се пънат. Целият свят им видя резила. За нищо не стават.

Мажоретката путкинще води парада

ще видим египетските мумии ленин и путин

Отново на 6-ти май-ДНЕС!!!! Нека в ефир да прозвучи отново песента на С.Кацарова"Големия кораб /за/минава", а след това и "Огън от любов" в дует с В.Найденов, като поздрав за всички русофили в България! Те знаят защо!!!!!

Е отишла на гости на масква Ще празнуват заедно На дъното ;))

_stankow

"Тези оръжия, създадени за преки бойни действия, не вземат участие в конфликта в Украйна" Изключено е да не са там и да не се изпитват. Внимателно, отстрани, във втори и трети ешелон, охранявани от още 4-5 други машини от предишното поколение, но са там. Не може да се изпусне този шанс да се опитат тези машини точно на този ТВД (театър на военните действия), където ще се води истинската война с НАТО. В Сирия се изпитваха, но не е същото - друг противник, много слаб, друг климат и други почви, друга мотивация и друго снабдяване ... Там са !

Бре! Изненада ме! Този път си прав! Ще ги видим със сигурност, но малко по късно и със съществени деформации! Бъди сигурен!

Пошел на хуй, сволочь блядская!

С таз смешна армия фюрерът щеше да се справи за два месеца

Един цех не можаха да превземат 30 009 орки Срещу 1500 Азовци спартанци Рашка говняшка е смешна държава Със смешен фюрер И още по смешна армия

Ще се приема от Зеленски С таз смешна блядска армия …

Перални и хладилници Блядките са си мизерници В нвкои части на кочината им това е лукс

Педерастките сборища се отменят Путката е пътник Слава на Украйна Смърт на педерйшките и педала путя

Добре ,че ги показват на паради, та да видим как са ИЗГЛЕЖДАЛИ ! Щото в Украйна малко трудно можеш да ти различиш след употреба на оръжие от преди 30 години!

Да изгорят чучелото на Путлер на тоя парад!!

Те по показухите ги бива. Ама като стане да воюват реално никакви ги няма. Поне това е извода от изминалите два и половина месеца война. Лошо планиране, никаква подготовка, жалко разузнаване, Абе пълна тъпня. Бомбардировките на цивилни обекти показват пълното безсилие на Русия в бойна обстановка. И независимо как ще свърши всичко това, Русия показа на всички, че в конвенционалната война е гола вода. И воюва сметодитеот ВСВ.

"Отворено Общество" и Козяк полудяха. Безсилие и злоба, а? :)) Още малко и все будет хорошо.

Пипо! Днес, на 6-ти май/ второ, но явно ,не последно издание/, лично те поздравявам отново с песента на С.Кацарова"Големия кораб /за/минава", а след това и "Огън от любов" в дует с В.Найденов! Ти знаеш защо!!!!!

Най-големият Гейпарад в света на 9-ти Май в Москва, трябва да бъде от 22 километрова колона от катафалки! Парадът да се приема от Патриарха сатанис Говняев! На трибуните само попове! Путин в бункера го гледа на екрана на 60 инчов Самсунг и внимателно чисти трофейния пистолет Валтер ПП на Гитлир!

Каква победа, какви пет лева? Пораженията се нижат едно след друго.

какво ще видим ли? ще видим как мегаломанското червено човече води бавно, но сигурно империята на злото към фалит и разруха. твърде възможно е това да му е последният парад

Най добре е кремълските кръволоци да празнуват военните си успехи гледайки дефилиращи катафалки. Материал за пълнене на катафалките се връща всекидневно от Украйна.

Карнавалът във Бразилия е мнго по важен и интересен за останалият свят без Русия!Този парад днес на Червения полщад е благодарение на САЩ,Великобритания,Белгия, Автралия!СССР принадлежи фактически на Германия,почти бяха прегазили Русия!

_stankow

Абсолютно сте прав, "почти" бяха прегазили Русия. А после Берлин го прегазиха "едвам", ама целия докрай ! :D :D

И ти си прав! Само че като дойде време да се връщат не им се щеше! Щото от ДАМОЙ по "ХУБАВО" нема!

Това е шизофренна война, която непременно ще завърши с парад на победата. Какъв ще бъде този парад – мога да ви открия тази тайна. По Червения площад, напълно сам, опнат като струна, ще марширува Владимир Владимирович в усмирителна риза, а под самите стени на Кремъл, пъргаво ще прибягват незабелязано един през друг санитарни групи с големи, големи спринцовки, така че при необходимост да му бъде оказана най-бърза помощ на новия господар на света. Трибуните ще бъдат пълни, но напълно безмълвни. Да, този парад на всемирното величие ще бъде наблюдаван от Байдън и Макрон, и Зеленски, и Навални, и Ходорковски, а жълтичките маши на Джонсън ще заемат напълно вертикално положение. И вероятно ще бъде и старата вовина приятелка Ангела Меркел с голям пакет с таблетки, които ще му даде, за да утеши не състоялия се властелин на земното кълбо.

е платен от наркомана ЗЕ

Д П М !!! Да си руско безгръбначно човекоподобно животно е невероятно жалко ...

на Бандера фашистите срещу бесарабските българи се защитават от платената украинска цензура Боклуци

Цървул

Костя Евтиното да закара подопечните си мангали да дефилират заедно с чеченския башибозук на пудела на Вулвин Кадиров!!! Ще са много колоритна гледка!

Помиярино

Ти си руска дрисня - познах, нали …..

Са закърмени наште генералчета!!! Руска военна хунта !!!! Това си имаме ние !!!!

безказармен тъпа Теб ли бе педал да назнапат

Тенерал Петров хахаха руски шпионин Стоящ в база граф игнатиев вместо в база димитър списаревски! Еххх бг военните са руски подлоги!

Гледам сега един генерал Матев говори за православен празник… Този генерал дали се изповядвал по един път? Ходи на църква всяка неделя? Къв православенпе? Руски?

2022-05-06 08:22:41 Укронацистите (нерегистриран) Избиха българи Запалиха центровете ни Написаха..Чемодан,Вокзал,София Забраниха български в училище Смениха българските имена с украински, Замазаха с жълта и синя боя пАметника на опълченците в Болград Запалиха 15 знамена в Киев Забраниха Българска Бесарабска автономия и пр.анрибългарски действия. Само предатели на България могат да подкрепят тези мръсници ---------- ТИ ЩО НЕ ПУСКАШ МАКЕДНОИЯ В ЕС? ЩО НЕ ПРИЗНАЕШ МАКЕДОНСКА АВТОНОМИЯ ТУК? ЩО НЕ ПРИЗНАЕШ БЛЯДСКИЯТ ЕЗИК ТУК - ИМА 300 ХИЛ. БЛЯДА ЩО НЕ ПРИЗНАЕШ АВТОНОМИЯ НА КЪРЖДАЛИЙСКАТА ДЖАМАХИРИЯ ? БЛЯДИЯ ЩО НЕ ПРИЗНАВА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ТАМ? ЩО НЯМА ЕДНА УЛИЦА С БГ. ИМЕ ...ПОНЕ ЕДНА УЛИЦА НА ИМЕТО НА "КЛИМЕНТ НАУМ И АНГЕЛАРИЙ" НА ЧИЙТО БУКВИ СЕГА ПИШАТ? НЕДЕЙ ДА ИСКАШ НЕЩО, КОЕТО САМ НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕШ! УКРАЙНА МНОГО ДОБРЕ Е ПРАВИЛА С ТАМОШНИТЕ "БЪЛГАРИ" - ПАЗИЛА СИ Е ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ ОТ ВРАЖЕСКИ ЕЛЕМЕНТИ! А ТУК НИЩО ТАКОВА НЕ СЕ ВИЖДА - БЛЯДОВЕ ЩЪКАТ НАВСЯКЪДЕ ВЕЧЕ !

аве главното е че резания маткап рт турския пракинг е признал тесеия пърделник на майка ти ве.. ббаахаха

Толкова си тъп антибългарин че си за трепане

Вие сте тъпи боклуци. Нито един аргумент не е валиден

Предателят в случая си ти защото служиш на руската империя

Чета тук русофилите Украинците били -педераси -лесбиики -меки китки Чета тук русофилите, че руснаците са: -яки -космати -мма бойци Ти да видиш И? Какво стана? “Бандата” от педераси и лесбиики 70 дена убива яки руснаци! Тези еврогейове така нашляпаха руската армия, че тя е 25% по малка вече! 1/4 от руската сволач е убита от едни украински педераси! СРАМ ЗА ПУТЯ И ФАШИСТКА РУСИЯ! ГУБЯТ ОТ УКРАИНСКИ ЕВРОГЕЙОВЕ! ПОЗОР ЗА РУСИЯ

Мумията ще я извадят ли и тя да погледа? И после както някога - направо на фронта? Разгеле са се понасъбрали, защо да се връщат, че после пак да се сбират и тръгват... Едно трябва да им се признае - заедно с тикайците са царете на военния шпионаж, още от сем. Розенберг през Петорката и Ким Филби, та чак до Стелт-технологиите. И опазване няма, щом е за народа/ите и добруването му/им. Абе, с една дума хора с мисия. Впрочем, нека хората знаят, че подписването на капитулацията е станало на 8 /Осми/ Май, но понеже е присъствал само един руски генерал с нисък ранг, Сталин и Жуков са повторили церемонията на 9-ти с Кайтъл и са седнали в средата да демонстрират и те някакво превъзходство....Още от тогава са им амбициите, завалиите, само дето не си дават още сметка какво ще им струва после и какви репарации ще изплащат поне век напред.....

Само в Руските републики и в НРБългария се празнува на 9 ти !!!! Сталинският 9 май !!!

Избиха българи Запалиха центровете ни Написаха..Чемодан,Вокзал,София Забраниха български в училище Смениха българските имена с украински, Замазаха с жълта и синя боя пАметника на опълченците в Болград Запалиха 15 знамена в Киев Забраниха Българска Бесарабска автономия и пр.анрибългарски действия. Само предатели на България могат да подкрепят тези мръсници

Убиват деца в украйна Изнасилват в украйна Грабят в украйна Това е фашистка русия

Най ще му отива една червена гъба... Докато жужо е там!

Ще бъде във Фашингтон

Питат един белокос генерал на фона на един миг и един ЗИЛ защо базата е кръстена на: - човекът предал ВАСИЛ ЛЕВСКИ? - човекът съдействал за обесването на ВАСИЛ ЛЕВСКИ? граф Игнатиев? Този руски предател Български генерал увърта - руска подлога! СПИРАЕВСКИ Е ИМЕТО НА БАЗАТА! БГ военните са руски подлоги!

Стига толкова натовизъм, европейзъм и западно поклонниество! Време е да се погрижим за туземците, тяхната армия и техните обичай и роден език!

Стига толкова рускопоклонничество!

Денят на победата чука на нашите двери. Ако не показно, то поне в сърцата си всички истински българи сме боднали по една георгиевска лентичка, оформена на буквата Z. Нека се поздравим за малките победи, които сме постигнали на наш терен и тепърва постигаме в тези ключови за историята времена. 1. Дегазификацията на България. Зависимостта от фосилни горива е демоде и България бе тласната по път към добив на енергия от възобновяеми източници. 2. До пълната денацификация и демилитаризация на страната остават няколко лесни стъпки. Забрана на гей-парадите и американците да забавят изтребителите Ф-16 още 2-3 години, така че МиГ-29-ките да минат своя период на полуразпад. 3. Доставките на политически, социални и житейски послания, трогващи тролетариата, ги плащаме в копейки. То си е направо подарък. 4. Не допуснахме газ и петрол от други сатрапски режими да топлят българския народ и да движат българската икономика. Ако енергията ще е от деспотични режими, да е от славянски деспотични режими! 5. Крадем от Запада. Ето, дори да гледаме основно европейски и американски филми и сериали, то ние си ги набавяме от торентите. По този начин врагът не печели от нас, а само ние от него. Няма нужда и да описваме колко нашенци източват социалните системи в Централна и Западна Европа, евала за което! 6. Проникнали сме на всякакви нива в конкурентната цивилизация и знаем слабостите ѝ. Ето, например, децата ни знаят и кътните зъби на евроатлантическите образователни системи. А образованието е фундаментът, който трябва да познаваме добре, за да противостоим. 7. Смирихме Симеон Дянков да не напляска руснаците. Ядрената война можеше да почне през 2012 година, а не 10 години по-късно, ако тогавашният ни финансов министър беше подпукал руснаците заради АЕЦ "Белене", както им се закани. После отиде малко да работи в Москва, за да види, че сме братя. 8. Другари в нужда се познаваме. И ако нямаме капацитет да помогнем на всеки руснак, то поне посланик Митрофанова има достъп до ИКЕА, Макдоналдс и бутикови чанти и дрехи, бидейки все още в София.

Да те боднат отзад, дебил малоумен!