17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждаме ЛЪЖИТЕ НА НАСА!

Мохаве?

смесили сте ги. 2/3 са от марс и 1/3 са от земята

Според специалисти, дори да намерим начин да затоплим Марс ида пуснем някакъв ел. щит за радиацията. В почвата на Марс има доста токсични вещества и когато те се разтворят във водата ще стане една токсична супа. Толкова за марсианския компир. Планетата е с по малка маса от Земята и въздуха ще е яко разреден. Ние не знаем почти нищо за Земното ядро, камо ли за марсианското.

Гагаеин е летял, колкото баба ми е летяла. Руските свине опитаха да излъжат, но истината винаги излиза!

То щото и хамериканците стъпиха на Луната,та...затова!

Хахахаха, вече и ТУК в прав текст ви казват, че насаджийския "Марс" не е Марс, а земята. ;)

И тук ли осра форума бе, мршо копейкаджийска!

Сбъркал си адреса, чифутник скапан. Аз пиша само за НАСА лъжците. За Русия пише само вашия си изрод-крадец. :) Докато не му пръснат скоро мозъка.

ДИР , да не забравите накрая да ни кажете от къде са !

Марс прилича на Земята, защото ние днешните земляни сме дошли от там, от Барзум, след като сме го осрали, и сега осираме яко Земята, после Венера и после ще ядем хурката...

Към редактора: От статията: "...Температурите са малко по-студени от земните...". Температурате е физична величина и не може да бъде по-студена или по-топла! Може да бъде по-ниска или по-висока (от друга температура). Както и цените не могат да бъдат евтини или скъпи. Стоките могат да бъдат евтини или скъпи, а цените високи или ниски.

Има много снимки от Сахара .

Земята от снимките прилича на логото на M'era Luna :)

Като видях че снимките са от роскосмос и спрях да гледам

1. Почвата и атмосферата на Марс са идеални за студенолюбиви растения. Просто те се хранят с въглероден двуокис а издишат кислород. Всички необходими вещества ги има в почвата на Марс с по-голямо количество от това на Земята. В екваториалните ширини на Марс температурите са като тези в Канада и Сибир през лятото. Гравитацията е по-малка, следователно растенията ще с по-големи чисто енергийно. И започват проблемите. Марс няма магнитосфера, която да запазва атмосферата и тя се отвява в Космоса. Няма магнитосфера защото ядрото на Марс е изстинало. Трябва то да се събуди за да може кислородът от растенията да се задържа. За да се събуди ядрото или трябва да се предизвика катастрофа с някой от спътниците Фобос или Деймос, или с атероид от астероидния пояс. или с комета, която да донесе и допълнително вода. Трябва да се направи "парников ефект" точно обратното на Земята или както е при Венера. Друг метод да се събуди ядрото е като се "разтръска" с определени трептения. На Марс няма живи организми, които да способстват и помагат оплождането на растенията. Ако тези проблеми се решат , а то е свързано и със законодателни решения от страна приети в ООН, то за около 3=4000 години Марс ще е тераформирана и идеална за заселване. Трябва да се има предвид, че коренното население на Марс ще е "великанско" и трудно ще живее на Земята. Друго "марсианците" ще живеят с около 25-30 години по-малко от хората на Земята мерени по земните часовници - ефектът го има във филма "Интерстелар" . Но по марсианските часовници те ще си живеят нормално. Биоритмите при хората са все едно правени за Марс и са съобразени с Марсианското денонощие за разлика от другите живи същества на Земята, които имат биориртми за Земно денонощие. Този факт някои използват и казват в хипотетичните си теории, че хората сме дошли тук от Марс. Икономически погледнато след около 4-5000 години двойката планети Земя-Марс ще имат достатъчен ресурс за да тераформират Венера. Там ще се наложи точно обратна тактика от тази за Марс. След около 12 000 години Човешката Цивилизация ще е доста мощна технически и икономически и ще има на разположение около 2 милиарда години и нужния опит в тераформиране за да се пренесе в орбита около друга Звезда, преди Слънцето да е изстинало и избухнало в червена звезда.

Пил си нещо отровно. За да има разлика в скоростта на времето на Марс и на земята трябва или да е с огромна маса някой от обектите (ТО) или да се движи със скорост близка до светлината СТО. Часовник на земята и Марс ще показва почти едно и също време. Може да има някакви милиардни от секундата разлики, но 30 години :)как го сметна. Земята трябва да се движи със 0.9с

Още малко да поокензаме тука и да подготвят Марс за новия "Елизиум" . Богоизбраните след това се местят като си направят и въздух от леда на Марс.

Давам 50 000 евро за истинска снимка на сателит. Дори ще усвоят сумата ,ако някой снима с МКС със ЗУУМ и да покаже космонавт около станцията. Не е правено и няма да бъде правено защото сателити и МКС няма .

а какво обикаля около земята??? МКС може да я видиш с по-силен бинокъл.

Google Maps ?? :D

Епа намали сумата. Аз съм живдал с телескопа МКС макар и не детайлно. Трудно е да се снима трябва на видео. Но и космонавти да видиш, бая издържана елитна оптика трябва дето не знам дали я има по магазините.

А аз от какво приемам сателитната си телевизия - сигурно от рутера на съседа ? И за какво си играя да търся да настройвам азимут на антената като нямало спътник.

Снимка номер 18 е от открита мина .

Уж имало сонди и дронове на Марс ,а аз от Роженската обсерватория и Никон P1000 не виждам нито една от петте сонди. Какъв Марс ,имали още хора да вярват на тази лъжа за полети до Марс.

Земята е най- чудесната планета във вселената. И сме напът да я затрием. Също както България бе едно от най- чудесните места на Земята, но се обезлесява с бесни темпове, обезлюдява и в същото време все по- голяма част от населението е от индийски произход.

Още ли не сте проумели, че човечеството произлиза от Марс. Дошли сме когато там условията са станали неподходящи, а и сме били доста по напреднали в техническо отношение.

Верно ли, бе? Ти как го проумя? На касмическите караблей ли беше?

Още ! Мъчно е тавариш ! Не ни стига канабиса !

когато енергията на слънцето намалява падат и темперанурите. Защо преди милорди години Марс да не е било като на Земята, а Земята да не е било горещо и непригодно за живи организми? Ние трябва да търсим към слънцето, а не към Марс.

Глупости. Слънцето постепенно нараства. След някой друг милиард години ще погълне Венера и Земята.

само венера спокойно, земята ще остане

абе - не е сигурно - слънчевите изригвания изпращат огромни протуберанси, които са в пъти по-големи коя да е планета. След 3 милиарда години слънцето толкова ще се е уголемило, че въпросните изригвания ще поглъщат земята напълно. Въпреки, че ще са доста по-студени от сегашните, пак ще са достатъчни да остъклят цялата повърхност и да издухат цялата атмосфера. После океаните ще се изпарят и ставаме като Марс.

Снимка №15 е т.нар "Eye of Africa/Mauritania" така че тази снимка е със сигурност от нашата планета, а дали всички останали са също от там, само редакторите могат да кажат :)

РОСКОСМОС едва ли е правил такива снимки от Марс. Така, че -Земята е

На Марс преди милиони години е имало гъста атмосфера, океани и гъста растителност. Унищожен е от термоядрена катастрофа - открити са изключително високи нива на радиоактивни изотопи – могат да се образуват единствено от ядрена експлозия.

Какво намеквате, че американските мисии на Марс са снимани на Земята?

Ти и под вола търсиш телета!

Снимките са от сайта на Роскосмос ,а руснаците не са изпращали апарати до Марс. Което означава ,че не са от Марс. МКС лети само над Земята , значи са от Земята. Просто и логично.

Приличат си, и на Марс има пирамиди, лице, сфинкс и много други обекти.

Изостанал си с десетилетие по отношение на качеството на оптичните образи от планетите!

Ти си изостанал пич, прочети Майк Бара - "Извънземни на Марс"

Хората знаят ,че ги лъжат . На луната и Марс не са стъпвали и няма да стъпят.

Ха-ха-ха, много си глупав!

Той говори за руслямците, вероятно...

И земята е плоска

Сама то си фанатик и ген на инквизицията

Поне на две снимки има катер от открита мина (човешка дейност)! Начинът на задаване на въпроса предполага всички снимки да са от една планета! Май отговорът е ясен!

Тук си прав - на Марс има снимки от открита мина.

Не са особено романтични :)

Снимки не виждам! Само компютърно генерирани изображения!

Яко си в джаза

Всъщност доста от изображенията които ти се представят от НАСА и други агенции, са сериозно манипулирани, най-вече по отношение на цветовете. Това не е тайна,.

На екватора през лятото на Марс е 30 градуса

На полюси температурата била -120 градуса по памет. Много по-близка до Земята е Венера - размери, гравитация, вода с кислород и така нататък. Въпреки около 460 градуса температура, огромно налягане и киселинни пари и парников ефект.

Венера заа нищо не става. Единствено рамерите са близки до Земните. Марс има почти колкото земното денонощие, Венера е с денонощие 270-80 дни. На марс може да се ходи по повърхността, н Венера не. На Марс може да се ползва водата, на Венера трудно. На Марс може да се организира парников ефект и да се закара леден астероид, на Венера не може да се направи нищо. На Венера няма магнитно поле, като на Марс, но на Марс може да се направи сравнително лесно искуствено такова. От Марс лесно може да се излети с ракета към метеоритния пояс, от Венера нищо. Около Марс слънчевата рдиация е около 100 пъти по-ниска отколкото около Венера. Прдимството на Венера е, че се стига по-лесно до нея, но пък връщането на Земята е по-трудно.

Марс е по-близо, отколкото Венера. Венера е АД. Налягане и киселинни дъждове. Руските сонди са били покрити с всякакви защитни елементи само и само да изкарат някоя-друга минута.

Снимките са правени от МКС От сайта на Роскосмос са: https://www.roscosmos.ru/24555/

по простата причина, че от Марс още не са правени такива снимки.. :)

Защо да не са? Вярно, че хора още не са стъпвали на Марс, но нали имаше сонди изпратени. Не може ли някоя да е изпратила снимките?

сонди има но руски няма и не може да има. Освен ако не са крадени марсиански снимки

https://www.youtube.com/watch?v=w9zFaCNXTCY - това е на живо от марс , върви от няколко месеца.

на острите ръбове на пясъчните дюни, фината решетка от пясъчни форми - възвишения и падини, липсата на навявания, което говори или за спокойна атмосфера или за такава с ниска плътност, а може би и за малка ггравитация. Каквато земната със сигурност не е