Какво знаем за израелския танк Merkava

Това е един от най-добрите танкове за съвременна война

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за израелския танк Merkava | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук чета как били унищожени половината при една война с "Хизбула". Да това е факт. Последната война с "Хизбула" беше проиграна от Израел. И предпоследната я проиграха. Пак срещу "Хизбула" Просто Израелската военна мощ е ... израелска. Сравнението което ми даадоха за тяхната военна мощ е: "Представет си надпревара по бягане. Някакъв крос по скалист терен с разни трънки по края, тук таме счупени бутилки по трасето ... абе крос. Всички бегачи са боси, а единия е с джапанки. Е тва е израелската военна мощ. И важи само до момента, когато на терена се появи някой с истински обувки за крос." А двете войни Израел ги загуби, защото еврите са много хитри. Даже руснаците имат специална дума за такива тарикати. Превода и е нещо като "хитрогъзи". Ако продължим с алегорията: бегача с джапанките реши, че може да показва на публиката среден пръст, пък и да заплашва съдията. Веднага се появиха и в двата случая, батковци дето "събуха джапанките" на този нахален бегач и го пуснаха и него бос по трасето. Ама на него крачетата му поизнежени от джапанките и повече го боцкат трънчетата, пък и камъчетат му пречат. Съответно загуби кроса. Танковете "Меркава" не помогнаха и в двата случая. "Джапанките" на бегача бяха израелската авиация. И в двата случая "батковците" я приземиха. А батковците бяха великобритания, първия път и Франция втория път. Сам танк на бойното поле е една голяма и слабоподвижна мишена. Няма значение колко е голям, мощен и страшен. А този танк е и твърде специфичен. Той е създаден за борба с точно определн противник на точно определен терен. И както се видя без нужното прикритие, воювайки точно във войната за която е създаден губи.

Алексчо булагаристанския ти не е в час!! Оди си подрижи сколуфите или там си обръсни темето, па сложи кепето! А кажи за железния купол или капа или там както го наричат в израелско?

Не си наясно, в първи клас си!

Тъп и ограничен русофил.

Този танк е толкова нишов продукт, че освен за някоя друга държава с много пустиня, не става за никакъв друг терен. Просто не е мислен да воюва по терени различни от каменистата почва на Израел и съседните държави.

Знаем че ще го пробват в Украйна на полигона. В онова бивше село с един път и една улица дето някога живели 500 селяни а сега си сменя стопаните всяка седмица. Ще го придружават отзат десетина руснаци от Украйна а отпред десетина руснаци или чукчи от Русия.

Добър танк е! Двигателят му е отпред, защото хората са им по- важни от техниката. Но един от най- добрите в момента е Южно корейския!

Преди да го видим в реален бой не ми го хвали. Ама - надали. Всички танкове горят, а това е лошо за бизнеса !

Ще разберем повечко за него, като почне да гори и той.

Ще разберете ама за сега горят руските и куполите им(осем тона) хвърчат високо,високо,висооко… сякаш са купули на 34-ка от ВСВ ударена от Тигърррр-ърр-ъррр

Амо май, че и немските котки се оказва че горят като бенгалски огън, от нищо и никаква мина модел от съветско време.

А всъщност това за което става въпрос в статията е че Ираел ще изпраща скоро време танкове в Украйна ! За по умрелите лисици като Станчо и още тва три калъфа да уточня ! Израел ще продължи да изпраща военна техника на " нациското " правителство в Украйна ! Да уточня още повече Украйна за 2 седмици превзе повече от колкото. Русия за последната половин година !

Каква е цената на бройката и продава ли се на частни лица?

Не помага при наводнения!

четеш и разбираш че през 2006г. Хизбула е издумкала 45% от меркавите които са пуснали израелтяните срещу палестинците. ИЗДУМКАНИ СА ОТ ЧРЕЗ СТАРИ ПРОТИВОТАНКОВИ СИСТЕМИ ПРАВЕНИ ПРЕЗ 60 -70 И 80 ГОДИНИ! И поради това сядат да правят меркава 4 щот се оказва че 65 тона затъва в пясъка и толкова.

... ма анещо не си разбрал също - САМО 15 ЗАГИНАЛИ! Държат на хората! Не като едни други, дето не им пука, че купола отлетял на 60 метра а вътре ватниците може и с ДНК тест да не ги разпознаят. Защото тенекията ще я произведат за 1-2 седмици, ама натрениран екипаж - трудна работа. А и мотивацията на екипажа е друга, като знае, че има само 3-4% вероятност ако улучат танка и те да дадат фира заедно с него. Докато при ватники този процент е над 70.

м да и ква стана тя пропагандата взе че си вкара автогол

Нашето САУ 152мм може да плава !

_stankow

Малка корекция - 152 мм САУ "Акация" 2С3 не може да плава. Може да преодолява брод от 1 м. Тежи 27.3 тона, брониране до 30 мм По-малкият модел - 122 мм САУ "Гвоздика" 2C1 наистина може да плава. За сметка на по-лекото си брониране, до 20 мм. Тежи 15.7 тона. Може също така да бъде спускана с парашут. :)

Аз едно нещо не разбирам. Русия има най добрите танкове, най добрите самолети, най добрите ракети. И най добрата армия. Защо тогава от една година тъпче на едно място във войната в Украйна. Държава около четири пъти по малка и с армия около десет пъти по слаба. И като количество и като качество. Нещо не се връзва. Или украинците са свръхчовеци, или руснаците са недочовеци, унтерменш, или по малко и от двете. Руска техника на практика няма. Всичко, което се използва е от времето на СССР. Малко модернизирано, малко фризирано, но все пак модели от преди 50; години. Че и повече. Оня ден, на изложението в Санкт Петербург новата Лада не може да запали. Пълен ташак. Но с полуграмотни инженери и работници пияндури толкова.

Русия тъпче и ще тъпче заради главнокомандващия, който е с промит с белина мозък без гънки. Две години го промиваха и плашеха в бункера с дистанционно обучение. Сега е на дистанционно управление на руските олигарси, които си живуркат в Лондон сити. Това джудже миналата година даже си мислеше да отиде от Белорусия в Молдова с танк за три дни без да разежда по пътя.

британски танкове от ВСВ, "Меркава" държи боеприпасите ниско между веригите на шасито. Там е и екипажът. Това дава много по-голяма защитеност на екипажа и самата машина. "Меркава" 2 и 3 са вече морално остарели, но в сравнение със съветските танкове на Русия са качественно по-добри.

всички възможни танкове по света са морално остарели

Чете ли статията, че Израел вече има на дежурство V Меркава. За сравнение: пленените руски пилоти в Украйна признават, че нито 1 руски самолет не използва дори ЛАЗЕРНО НАСОЧВАНЕ. Руснаците бомбардират както през ВСВ - отваря люка над града и пуска 500 кг бомба. Но вече не го правят. 1 "Patriot " в Киев и 1 на фронта + 1 френско-италиански затвориха небето за руските самолети. Само с 3 батареи модел от 80-те. А град като Киев е нужно да се охранява от поне 5÷6 дивизиона. Воюват не оръжията а хората! Както казват майсторите на военното изкуство.

меркава е най-новият и най-модерен морално остарял танк . танковете са отживелица

че небето над Украйна е "затворено" то никой пилот с умът си няма да използва лазерно насочване... което ограничава възможността му да се отклонява от противниковото ПВО. А твърдението ти че руснаците използват обикновени бомби пък показва че те летят над територии в които няма противниково ПВО... та кое от това което твърдиш е вярно;)

Не знам защо винаги когато чуя/прочета изказване от типа на "Воюват не оръжията а хората! Както казват майсторите на военното изкуство." избухвам в смях. Може би защото си спомням за Англо-Зулу войната и битката при Камбула където 20 000 зулу армия напада около 2000 английска армия и след 5-6 часа битки зулусите бягат оставяйки около 2000 убити, докато англичаните 28 убити и 55 ранени. Или няколко дни по-късно когато при подобни обстоятелства в битка около Гингиндлову (или както се чете на български Gingindlovu) зулусите губят около 1200 убити срещу само 2 убити англичани и 52 ранени. Или която и да е друга битка от същата война. Да ти кажа една тайна - хората не са всичко! има значение кой каква тояга държи!

_stankow

>>>че нито 1 руски самолет не използва дори ЛАЗЕРНО НАСОЧВАНЕ Това не е вярно. Тежкият 130 мм ПТУРС "Вихр" се носи от щурмовите самолети Су-25Т, Су-29, вертолети Ка-50 и Ка-52. Повече от половината Леопарди бяха пополяни именно с него. Има прекрасни филмчета в мрежата. Та този ПТУРС се насочва с така наречената "лазерна пътека". Една разновидност на лазерната подсветка. БП следва падащия към целта лъч, а не отразения от нея. Схемата има много големи предимства, но понеже изисква малко по-голяма апаратура и се използва при насочване от машина, не от преносим ПТУРС. >>>Руснаците бомбардират както през ВСВ - отваря люка над града и пуска 500 кг бомба. И това не е вярно. Над никой град не се появява руски самолет, рисковете са големи. Бомбардират с ФАБ-500 и ФАБ-1000, на които обаче са поставени модули за планиране с ГЛОНАСС насочване. При пуск от височина 10,000 метра боеприпасът лети на повече от 50 км. Самолетът изобщо не навлиза в зоната на рехавото ПВО на ВСУ“ Освен това си имат щатни КАБ-500. С лазерно, телевизионно и ГЛОНАСС насочване. Но ги пазят. Засега изразходват старите ФАБ с допълнителните модули. Ето тука: https://en.wikipedia.org/wiki/KAB-500L Изобщо крайно време е да свикнете - когато някой каже "Русия няма еди какво си", можете да не си губите времето да ровите. Ако го направите, ще откриете, че Русия не само го има, но го има и в 5-6 варианта, има го от 30 години и най-вече - активно го използва, точно на тази война ! Друг е въпросът, че не плямпа като дойчевелето, а действа.

Руските пилоти ЛЕТЯХА. Откакто пристигна "Патриот" в Украйна вече не летят. Отделно ги сканират "Патриоти" от Полската граница с американски екипажи.

_stankow

>>>Руските пилоти ЛЕТЯХА Летяха и летят. Особено силно летят последните 2 седмици. До такава степен, че контранастъплението дори не можа да започне ... И Киев го каза - без авиация, при тотално превъзходство на руската, сме загубени. Така и стана. >>> Откакто пристигна "Патриот" в Украйна вече не летят Патриотите бяха само два комплекса. И пазеха Киев. Покриват зона от 80 км, около Киев. Което за 1000 километрова Украйна е нищо. Даже гр. Черкаси не могат да покрият. Само Киев. И да, там руски самолети не летят. Но пък Калибри, Герани и Кинжали - никой не може да ги спре. Точно обратното, единият от Патриотите беше кинжалиран и дотам беше. Не беше по силите му да опази дори себе си. Казваше ви Путин за Кинжал и компания, още 2018-та, ама някои викаха - абе то "мултики". Мултиките разказаха играта на патриотите. >>>Отделно ги сканират "Патриоти" от Полската граница с американски екипажи. Не, с това се занимават не "Патриот", а Awacs. Но и той, летейки на максимална височина "вижда" само на 400 км. При това, ако няма радиоелектронно противодействие. 400 км за Украйна от запад на изток са едно нищо. Не стига дори до Днепър, дотам са 600 км, камо ли до левия му бряг. Където се разиграват истинските събития, доста трагични за ВСУ.

_stankow

>>> сравнение със съветските танкове на Русия са качественно по-добри. Това нищо не е, за Леопардите какви ги говореха ... Ако трябва по-сериозно - сравнението може да се направи само за съответния ТВД. Театър за военните действия. Всяко оръжие е "наточено" за него. В степите на Украйна няма по-добър от Т-90, в тундрата - по-добър от Т-80. А в каменистите пустини на Галилея, за оскъдните човешки ресурси на Израел - всепризнато е, че най-добре се е приспособил именно Меркава.

Така е Станчо я кажи има ли жив Руснак който след година и половина война с тия безаналогови танкове и авиация по твои думи да е ходил от единия край на Домбас до другия ? :) Жив После обясни защо втората безаналогова армия в света дето много и лети авиацията и танковете не се превзели нито една област в Украйна нито една !!!!!!

Сам

Освен голяма война, тази в Украйна е и тестова площадка на въоръжения срещу сериозен противник. Руснаците се взеха на сериозно след войната срещу Грузия, бързото завземане на Крим и след това в Сирия. Сега обаче им е много трудно. Пък Украйна става все по-въоръжена. Ще ми интересно да видим как този танк ще се справи на фронта в Украйна.

Чети: две държави ще го купят и ще си дадат съветските Т на Украйна. Моторите на "Меркава" са американски и САЩ трябва да одобри сделките.

Прекомерно се плюе или превъзхвалява определен тип въоражение. С изключение на ядрените оръжия, няма оръжие чудо, още повече срещу държава като Русия. Всички танкове могът да бъдат поразени а срещу Русия, ще трябват много хиляди танкове. Русия има най много танкове и бронетехника в света. Смешно е да се мисли че неколко стотин танка ще се постигне каквото и да е срещу Русия.

С няколко десетки хаймърса, модел оръжие от началото на 80-те, Украйна спря "вторая в Мире". От няколко месеца, САМО ЕДНА БАТАРЕЯ стари "Patriot " затвори небето над Киев. Още една батарея "Patriot " е някъде на фронта. Украйна получи и една батарея френско-италианска ПВО. С тези 3 батареи Украйна накара руските пилоти да кацнат завинаги. Вчера бяха свалени ТРИ руски хеликоптера КА-52-Алигатор. Но пиши да се смеем....

ми нормално е бе драги една батарея Патриот която може да рабати срещу въздушни цели които не могат да се движат с повече от 2,5 Мах!!! Е само дето Кинжала я разпори батареята и от нея останаха само парцали!

Пиши да се смеем, блядь.

Пиша, ама се смея аз на вас!! Тия дето пишете няма да е лошо да помолите Кирчо и Тагарев да ви разведат из ВМЗ и Казанлък та да пипнете поне един ствол или някоя гилза . Така поне да кажете че сте пипали, щото някак си така се усеща че проповтаряте като папугали!

>>>хипотетична възможност скоро на чуждестранните купувачи да се предложи и Merkava Mk 4 Доколкото подочувам, става дума за продажба на употребявани стари танкове, така че по-скоро Mk 2. И като нищо ще попаднат в Украйна, на коя друга страна са нужни ?

Ти разбира се и както винаги - най-добре знаеш..

_stankow

Това съм чул, това пиша. Има хора, не вие, които се интересуват от истината. И не я намират само в "статиите". Въпросът е вие какво написахте, какво добавихте по темата, с какво помогнахте ? Все пак тука сме да научим нещо, не да уязвим другите ...

тръгна танкостроенето !

Ще си продават Меркавите... а не примерно Ti-67(префасонираните за израелската армия съветски Т-54/55) ;)

Знаем че издържа на прашки и камъни, щот палестинците друго нямат. Да видим дали издържа на Корнет и директно попадение на артилерийски снарят :-) Майтапа на страна, тези танкове няма да идат в Украйна. Дават се на Полша, която ще ги има като коменсация за леопардите които ще предаде на Киев.

"Около 45 процента от всички танкове и бронирани машини на Израел са поразени с противотанкови управляеми ракети (ПТУР)."

Горяха като факли. Тръгнаха в атака, а на другия ден подписаха примирието с Хизбула

Дира е тотален кенеф. Давос, ЦИПСО, МИ6. Отврат. Едни и същи заглавия по всички ционистки медии.

Е по-тежък от Леопарда, с по малокалибрено оръдие и че ако стъпи в Укрофашистан ще гледаме клипчета в Телеграм как гори и затъва в кал:) Получихте ли си отговор на пропагандата. А между другото Израел отказа да го дава на Укрите. По-скоро ще излъжат някой да си даде руските танкове и да си набие тоя слон в армиите.:) Естествено срещу допълнително заплащане.

Меркава е предвиден за пуститен, хълмист терен. Такъв, какъвто е в Исраел и наоколо. За чий им е да го правят универсален? Те искат да има огнева мощ и да защитава екипажа.

Оръдието е същото като на леопардите

щели да го продават на държава в европейският континент , като очертанията на европа станаха доста разтегливо понятие..... А едно време си имаше ясни граници - запад , втора и трета категория !

напишете на тема какво знаем за Автомагистрала Хемус и развиите темата от начало до край (макар че няма край) а за нимавате народа с танк на еврейте ония танкове самолети и ракети прават ,нии един път от София до Варна не мой направим като хората

Перфектният танк за Израел и до там.

Забравих да допълня, че ние какво знаем, няма значение, но това което иранските инженери ще разберат скоро, може да е фатално за Израел.

Щели да ги продават. Как така? Що не ги дават на братята си от крайна?

евреин да дава?!

като стара шкода 1000 МВ , ама обърната да върви наопаки ! За борба с карирани арафатки , става !